Κράτησε τον σημαντικό βαθμό της ισοπαλίας…

ΑΠΟΕΛ - Απόλλων 1-1

Ο Μπακαλί Νταμπό με την έμπνευση του να σουτάρει κρίνει μέχρι στιγμής το πρώτο ημίχρονο και ο Απόλλωνας καλείται να κρατήσει τα υπέρ του δεδομένα αν θέλει να φύγει με το «διπλό» από το ΓΣΠ. Στο δεύτερο ημίχρονο ένα λάθος του Γιοβάνοβιτς έφερε στην εξέλιξη της φάσης την ισοφάριση για τον ΑΠΟΕΛ με τον Καρώ και στη συνέχεια οι “γαλάζιοι”, έμειναν με δέκα ποδοσφαιριστές αλλά άντεξαν μέχρι το τέλος για να πάρουν την ισοπαλία 1-1 και τον ένα βαθμό!

Το πρώτο 20λεπτο του πρώτου ημιχρόνου κύλησε με τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων να ψάχνονται στον αγωνιστικό χώρο και να προσπαθούν να βρουν τον ρυθμό τους. Από ένα κόρνερ ήταν ότι καλύτερο είχαν να επιδείξουν οι δύο ομάδες στον αγωνιστικό χώρο. Στο 33΄ είχαμε την αναγκαστική αλλαγή για τον Απόλλωνα με τον Τζουμ, να μην μπορεί να συνεχίσει και τη θέση του να παίρνει ο Ντανίλο Σπόλιαριτς.

Η πρώτη φάση για τον Απόλλωνα ήρθε στο 35΄ όταν μετά από κόρνερ ο Ρομπέρζ έπιασε την κεφαλιά που ήταν εύκολη λεία για τον τερματοφύλακα του ΑΠΟΕΛ. Καθόλου καλός ρυθμός στον αγώνα, με πολλά φάουλ που δεν άφηναν το παιχνίδι να εξελιχθεί γρήγορα. Στο 42΄ και εκεί που όλα συνηγορούσαν ότι οι δυο ομάδες θα πήγαιναν στα αποδυτήρια με την ισοπαλία, ο Ρομπέρζ βρήκε τον Νταμπό στο ύψος της περιοχής, αυτός έκανε μια ντρίμπλα και με ένα όμορφο πλασέ σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίκτυα, κάνοντας το 1-0 για τον Απόλλωνα.

Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου ο ΑΠΟΕΛ προσπάθησε να απειλήσει με τον Κβιλιτάια αλλά δεν τα κατάφερε, όπως ούτε και ο Κολ που το σουτ του απέκρουσε ο Σκουφέτ σε κόρνερ που πέρασε ανεκμετάλλευτο. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τους «γαλάζιους» να προηγούνται με 1-0, στη μία σημαντική φάση που βρήκαν στο πρώτο 45λεπτο.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με μια περίεργη φάση για τον ΑΠΟΕΛ, που όμως δεν αιφνιδίασε τον Γιοβάνοβιτς, που απέκρουσε μετά την κόντρα που δημιουργήθηκε. Με πολλή ένταση ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο καθώς είχαμε κάποια φάουλ και αψιμαχίες, αλλά ήταν φυσιολογικό για τη σημασία του ντέρμπι. Στο 59΄μεγάλη φάση για τον Απόλλωνα με τον Ζράντι να εκτελεί ένα απευθείας φάουλ με τον Σκουφέτ όμως να μην αιφνιδιάζετε και να διώχνει σε κόρνερ.

Στο 63΄είχαμε τη μεγάλη ευκαιρία για τον ΑΠΟΕΛ με τον Ντε Βινσέντι να πλασάρει λίγο έξω από το κάθετο δοκάρι, ενώ ο ΑΠΟΕΛ ήταν συνεχώς στην επίθεση και πίεζε για την ισοφάριση. Στο 73΄ένα μακρινό απευθείας φάουλ του Νατέλ, αιφνιδίασε τον Γιοβάνοβιτς που έδιωξε τελευταία στιγμή σε κόρνερ, που εκτελέστηκε με τον Γιοβάνοβιτς και πάλι να κάνει λάθος εκτίμηση στην έξοδο του και να έρχεται το γκολ της ισοφάρισης από τον ΑΠΟΕΛ με τον Καρώ.

Στο 86΄λάθος υπόδειξη του διαιτητή σε δεύτερη κίτρινη, κόκκινη στον Φιλιώτη και ο Απόλλωνας έμεινε με δέκα ποδοσφαιριστές, με την πίεση των γηπεδούχων να αυξάνεται και στο 89΄χάθηκε ευκαιρία για να γυρίσει το παιχνίδι ο ΑΠΟΕΛ!  Πέντε ήταν τα λεπτά των καθυστερήσεων με τον ΑΠΟΕΛ να πιέζει για το γκολ της νίκης, ενώ ο Απόλλωνας να κρατήσει τον βαθμό της ισοπαλίας.

Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι τέλους με αποτέλεσμα το ντέρμπι να ολοκληρώνεται στην ισοπαλία 1-1 και τον Απόλλωνα να παίρνει τελικά τον ένα βαθμό, αφού στο τέλος κινδύνεψε να χάσει και το παιχνίδι που προηγήθηκε.

Κίτρινες: Θεοδώρου, Ντογκαλά, Νατέλ, Ντανίλο / Φιλιώτης, Ζράντι, Ντανίλο Σπόλιαριτς

Κόκκινες: Φιλιώτης(2η κίτρινη)

ΑΠΟΕΛ: Σκουφέτ, Καρώ, Βινίσιους, Σόουζα, Ντε Βινσέντι, Κβιλιτάια(46΄Μαγκλίτσα), Οκριασβίλι(46΄Ντογκαλά), Θεοδώρου, Ζαμπάλα, Νατέλ, Ντανίλο(73΄Νταουσβίλι).

Αναπληρωματικοί: Μιχαήλ, Τσιλιγγίρης, Νταουσβίλι, Μάγκλιτσα, Κατσαντώνης, Σατσιάς, Ντιαβαρά, Πολυκάρπου, Γουήλερ, Ντογκαλά, Κούτσακος.

 

Απόλλων: Γιοβάνοβιτς, Φιλιώτης, Ρομπέρζ, Κατελάρης, Αλεσάμι(83΄Ίντζια), Χαμάς, Κολ, Τζουμ(33΄Σπόλιαριτς), Ίλιεφ(69΄Γιάνγκα), Ζράντι(83΄Ουέλινγκτον), Νταμπό

Αναπληρωματικοί: Ντούριν, Ουέλινγκτον, Μάρκοβιτς, Παπουνασβίλι, Ντανίλο, Ψύχας, Β.Γιοβάνοβιτς, Ίντζια, Πίττας, Χάμπος, Στορ, Γιάνγκα

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy