Εμφατικός ΠΑΟΚ στους «Ζωσιμάδες»

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ - ΠΑΟΚ 0-4

Ο ΠΑΟΚ «ξέσπασε» μετά από καιρό και με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Γιάσμιν Κούρτιτς που σημείωσε δύο γκολ, πέρασε με εμφατικό «διπλό» από τους «Ζωσιμάδες», επικρατώντας με 4-0 του ΠΑΣ Γιάννινα (δεύτερη σερί νίκη) κι ανέβηκε στην 3η θέση της βαθμολογίας, προσπερνώντας τους «κυανόλευκους».

Ο Αουγκούστο στο 68’ και ο Άκπομ στο 89’ έβαλαν τις τελικές «πινελιές» στο μεγάλη νίκη του δικεφάλου του Βορρά, ο οποίος έδειξε να συνέρχεται αγωνιστικά…

Η ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου έψαξε από νωρίς τις κοντινές συνεργασίες των τριών μεσοεπιθετικών του με τον Άκπομ και μόλις στο 11’ ο Μουργκ βρήκε τον Άγγλο επιθετικό μέσα στην περιοχή, όμως ο Λοντίγκιν πρόλαβε να διώξει την μπάλα, πριν την πλασάρει από πάνω του.

Στο 29’ σε κόρνερ από τα αριστερά, ο Άκπομ πήρε την κεφαλιά, με την μπάλα να χτυπάει στον αγκώνα του Μιλιντσεάνου και τον διαιτητή Βασίλη Φωτιά, να πηγαίνει για on field review μετά από υπόδειξη του VAR. Ο διαιτητής από την Πέλλα έδειξε την εσχάτη των ποινών και ο Κούρτιτς δεν αστόχησε κάνοντας το 1-0 για τον ΠΑΟΚ.

Στο 34’ ο Μορέιρα έπαιξε το ένα-δυο με τον Πίρσμαν στην εκτέλεση κόρνερ, μπήκε από τα αριστερά, έκανε το σουτ, αλλά ο Πασχαλάκης έδιωξε σε νέο κόρνερ.

Στο 44’ οι γηπεδούχοι έχασαν τεράστια ευκαιρία για να ισοφαρίσουν με τον Σνάιντερ, ο οποίος πλάσαρε ελάχιστα άουτ από το δεξί δοκάρι έπειτα από χαμηλή σέντρα του Πίρσμαν, που «ακινητοποίησε» όλη την άμυνα του ΠΑΟΚ.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ βρήκε με διάθεση για να «τελειώσει» το ματς. Και το έπραξε με τον πλέον κυνικό τρόπο. Ο ΠΑΣ Γιάννινα πήρε την κατοχή της μπάλας, όμως ο δικέφαλος του Βορρά τον «χτύπησε» στην κόντρα. Στο 63’ από ωραία κυκλοφορία της μπάλας και πάσα του Αντρίγια Ζίβκοβιτς, ο Κούρτιτς με χαμηλό φαλτσαριστό σουτ στην κίνηση έκανε το 2-0 για τον ΠΑΟΚ.

Στο 68’ σε άλλη μία αντεπίθεση των φιλοξενούμενων, ο Άκπομ έβγαλε προς τον Αουγκούστο, ο οποίος δεν δίστασε να δοκιμάσει το πόδι του, σημαδεύοντας το πλαϊνό δίκτυ του Λοντίγκιν, για το 3-0 του ΠΑΟΚ. Την τελευταία… λέξη στον αγώνα την είπε ο Άκπομ στο 89’ με άλλο ένα πολύ ωραίο σε δημιουργία κι εκτέλεση τέρμα που έκανε το τελικό 4-0 και «σφράγισε» το μεγάλο διπλό του δικεφάλου του Βορρά.

Διαιτητής: Βασίλης Φωτιάς (Πέλλας)
Κίτρινες: Λώλης, Εραμούσπε – Μιχάι, Μουργκ

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Ηρακλής Μεταξάς): Λοντίγκιν, Σάλιακας, Κάργας, Εραμούσπε, Πίρσμαν, Γκαρντάβσκι (71’ Σιόντης), Ντομίνγκεθ, Λιάσος (71’ Λώλης), Σνάιντερ (83’ Π. Τριάδης), Μορέιρα (59’ Μίνα), Μιλιτσεάνου (71’ Μπρένερ).

ΠΑΟΚ (Ράζβαν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Λύρατζης, Μιχάι, Κρέσπο (65’ λ.τρ. Ίνγκασον), Σίντκλεϊ, Κούρτιτς (74’ Σβαμπ), Τσιγγάρας, Μουργκ (59’ Μπίσεσβαρ), Αουγκούστο, Αντρ. Ζίβκοβιτς, Άκπομ.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy