Οριστικό: Παγκόσμιος πρωταθλητής ο Φερστάπεν, απορρίφθηκε και η δεύτερη ένσταση της Mercedes!

Οι Αγωνοδίκες δεν έκαναν δεκτή τη δεύτερη ένσταση της Mercedes και ο Μαξ Φερστάπεν είναι επίσημα Πρωταθλητής Formula 1 για το 2021

Το GP Άμπου Ντάμπι ανέδειξε πρωταθλητή τον Μαξ Φερστάπεν της Red Bull Racing, έπειτα από προσπέρασμα στον Λιούις Χάμιλτον στον τελευταίο γύρο του αγώνα.

Αυτό προήλθε έπειτα από την αποχώρηση του αυτοκινήτου ασφαλείας στον τέλος του 57ου από τους 58 γύρους του Grand Prix, λόγω ατυχήματος του Νικολά Λατίφι.

Μετά τον αγώνα η Mercedes κατέθεσε επίσημη ένσταση για το αποτέλεσμα του αγώνα, επικαλούμενη τα άρθρα 39.8 και 39.12 των αγωνιστικών κανονισμών της Formula 1. Αρχικά η πρώτη ένσταση για αντικανονικό προσπέρασμα του Μαξ Φερστάπεν απορρίφθηκε και με αγωνία αναμενόταν η απόφαση της δεύτερης.

Σχεδόν 5 ώρες μετά το τέλος του GP Άμπου Ντάμπι, οι αγωνοδίκες αποφάσισαν να μην κάνουν δεκτή την ένσταση της γερμανικής ομάδας. Όπως αναφέρει το έγγραφο των αγωνοδικών, ο Διευθυντής Αγώνα δεν ακολούθησε εξ’ολοκλήρου το Άρθρο 39.12, όμως η απόφασή του να σημάνει «την είσοδο του Αυτοκινήτου Ασφαλείας στα pit» στο τέλος του 57ου γύρου σύμφωνα με το Άρθρο 15.3 παρακάμπτει το Άρθρο 39.12.

Ως αποτέλεσμα, ο Μαξ Φερστάπεν είναι παγκόσμιος πρωταθλητής και επίσημα.

gazzetta.gr

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy