Πρόκριση… στα χαρτιά

Ο αγώνας της 6ης και τελευταίας αγωνιστικής των ομίλων του Europa Conference League (7ος) ανάμεσα στην Τότεναμ και στην Ρεν δεν θα διεξαχθεί οριστικά, μετά την ακύρωσή του την Πέμπτη (9/12) λόγω των λοιμώξεων οκτώ παικτών της Τότεναμ από τον κορονοϊό, όπως ανακοίνωσε το Σάββατο (11/12) η UEFA.

Η Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Συνομοσπονδία αναφέρει στην ανακοίνωσή της ότι προσπάθησε να βρει μια βιώσιμη λύση για να επαναπρογραμματίσει τον αγώνα που επρόκειτο να γίνει πριν 48 ώρες στο Λονδίνο και να διασφαλίσει ότι η φάση των ομίλων θα μπορούσε να ολοκληρωθεί.

«Δυστυχώς, παρ΄ όλες τις προσπάθειες, δεν κατέστη δυνατό να βρεθεί μια λύση που θα μπορούσε να λειτουργήσει και για τους δύο συλλόγους», τονίζει η UEFA και προσθέτει:

«Κατά συνέπεια, ο αγώνας δεν μπορεί πλέον να διεξαχθεί και, ως εκ τούτου, το θέμα θα παραπεμφθεί στο αρμόδιο όργανο της UEFA για να ληφθεί απόφαση σύμφωνα με τον κανονισμό των αγώνων.»

Την παραμονή της αναμέτρησης οι Λονδρέζοι ανακοίνωσαν 13 επιβεβαιωμένα κρούσματα Covid-19, οκτώ εκ των οποίων αφορούσαν ποδοσφαιριστές και τα υπόλοιπα μέλη του προσωπικού, με τον προπονητή Αντόνιο Κόντε να δηλώνει πως η ομάδα του ήταν αδύνατο να παραταχθεί στον αγωνιστικό χώρο.

Η Ρεν επέκρινε αργότερα αυτή την απόφαση, λέγοντας ότι ελήφθη μονομερώς από την Τότεναμ και ότι διατηρούσε το δικαίωμα να προσφύγει στην UEFA. Οι «Σπερς» διεκδικού την 2η θέση του γκρουπ με την Φίτεσε, έτσι ώστε να εξασφαλίσουν μια θέση στα play off του ECL.

Η γαλλική ομάδα (Ρεν) προκρίθηκε ως πρώτη του 7ου ομίλου στην φάση των «16» με 11 βαθμούς μετά από πέντε αγώνες.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy