Τσάμπιονς Λιγκ: Με την πλάτη στον τοίχο η Μπαρτσελόνα

Για πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια, η Μπαρτσελόνα κινδυνεύει να μην περάσει τη φάση των ομίλων.

Θέλει και ρώτημα; Και μόνο λόγω των ονομάτων το παιχνίδι της Μπαρτσελόνα με την Μπάγερν στο Μόναχο είναι αυτό που ξεχωρίζει από το σημερινό πρόγραμμα των αναμετρήσεων του Τσάμπιονς Λιγκ το οποίο ρίχνει την αυλαία της φάσης των ομίλων. Αν λάβουμε υπόψη μας και τη βαθμολογική σημασία του αγώνα για τους Καταλανούς τότε το ενδιαφέρον εκτοξεύεται. Βλέπετε είναι η πρώτη φορά που η Μπάρτσα κινδυνεύει με αποκλεισμό από την νοκ-άουτ φάση του θεσμού μετά από 20 χρόνια.

Η ισπανική ομάδα έχει έναν μόνο σήμερα για να μπορέσει να περάσει στην επόμενη φάση με τις δικές της δυνάμεις… Τη νίκη. Εάν τα καταφέρει τότε θα πάρει το εισιτήριο ως δεύτερη του ομίλου αφήνοντας εκτός της Μπενφίκα. Αλλιώς θα περιμένει την έκπληξη στον άλλο αγώνα του ομίλου με τους Πορτογάλους να μην παίρνουν τη νίκη απέναντι στην 4η του ομίλου και αδιάφορη Ντινάμο Κιέβου.

Μετά τη Μπαρτσελόνα και τον 5ο όμιλο το ενδιαφέρον πέφτει στον 7ο όμιλο εκεί που τα πάντα είναι ανοικτά. Η πρωτοπόρος, Λιλ κοντράρεται εκτός έδρας με την Βόλφσμπουργκ και θέλει να μην χάσει για να παραμείνει στην κορυφή, κατακτώντας και το αντίστοιχο εισιτήριο. Εάν δεν τα καταφέρει και ηττηθεί τότε ελπίζει σε στραβοπάτημα της Σάλτσμπουργκ με την Σεβίλλη στην Ισπανία.

Η αυστριακή ομάδα παίρνει την πρόκριση εάν φύγει ηττημένη από την Ισπανία, ενώ σε περίπτωση νίκης της και χαμένων βαθμών της Λιλ τότε προκρίνεται ως πρώτη. Για τη Σεβίλλη υπάρχει μόνο ένα σενάριο για να πάρει την πρόκριση. Θέλει νίκη και την ίδια στιγμή η Λιλ να χάνει στο δικό της παιχνίδι.

Στον 6ο όμιλο η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει ήδη τσεκάρει το εισιτήριο ως πρώτη. Εκεί που πέφτει το… βάρος είναι στον αγώνα της Αταλάντα με την Βιγιαρεάλ. Στο ματς αυτό, όποιος νικήσει προκρίνεται, ενώ για την ισπανική ομάδα κάνει και η ισοπαλία. Όσον αφορά την τρίτη θέση η Γιουνγκ Μπόις αναζητά την νίκη στο «Ολντ Τράφορντ» και ήττα της Αταλάντα.

Τέλος στον 8ο όμιλο τα πάντα έχουν κριθεί… Τσέλσι και Γιουβέντους έχουν πάρει την πρόκριση, ως πρώτη και δεύτερη του ομίλου, η Ζενίτ συνεχίζει στο Europa League και η Μάλμε έχει αποκλειστεί από την συνέχεια.

Μέχρι τώρα την πρόκριση έχουν τσεκάρει οι: Άγιαξ, Ατλέτικο Μαδρίτης, Μπάγερν, Τσέλσι, Ίντερ, Γιουβέντους, Λίβερπουλ, Μάντσεστερ Σίτι, Παρί Σεν Ζερμέν, Ρεάλ Μαδρίτης και Σπόρτινγκ. Στα πλέι-οφ του Europa League έχουν περάσει οι Ντόρτμουντ, Λειψία, Πόρτο και Ζενίτ.

5ος Όμιλος
Μπάγερν Μονάχου-Μπαρτσελόνα 22:00

Μπενφίκα-Ντιναμό Κιέβου 22:00

Βαθμολογία: Μπάγερν 15 (19-3), Μπαρτσελόνα 7 (2-6), Μπενφίκα 5 (5-9), Ντιναμό Κιέβου 1 (1-9)

6ος Όμιλος
Αταλάντα-Βιγιαρεάλ 22:00
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Γιούνγκ Μπόις 22:00

Βαθμολογία: Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 10 (10-7), Βιγιαρεάλ 7 (9-7), Αταλάντα 6 (10-10), Γιούνγκ Μπόις 4 (6-11)

7ος Όμιλος
Σάλτσμπουργκ-Σεβίλλη 22:00

 

Βαθμολογία: Λιλ 8 (4-3), Σάλτσμπουργκ 7 (7-6), Σεβίλλη 6 (5-4), Βόλφσμπουργκ 5 (4-7)

8ος Όμιλος
Γιουβέντους-Μάλμε 19:45
Ζενίτ-Τσέλσι 19:45

Βαθμολογία: Τσέλσι 12 (10-1), Γιουβέντους 12 (9-6), Ζενίτ 4 (7-7), Μάλμε 1 (1-13)

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy