Με λυτρωτή τον Νασιμέντο!!!

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΧΝΑΣ - ΑΠΟΛΛΩΝ 0-1

Με υπομονή και επιμονή οι ποδοσφαιριστές του Ζόρνιγκερ στο δεύτερο ημίχρονο, δημιούργησαν ευκαιρίες και κατάφεραν να σκοράρουν σε μία από αυτές με τον Νασιμέντο, με κεφαλιά “ψαράκι”, μετά από ασίστ του Ψύχα και πήραν τη νίκη με 1-0. Ο Απόλλωνας έδειξε ότι μπορεί, αφού παρά τις απουσίες και την αμυντική λειτουργία του αντιπάλου πήρε την υπρπολύτιμη νίκη, τους τρεις βαθμούς και είναι μόνος στην κορυφή με 28 βαθμούς!

Έτσι εξελίχθηκε ο αγώνας…

Με τον Απόλλωνα να μπαίνει στον αγώνα για να παίξει το γνωστό του παιχνίδι κατοχής και δημιουργίας κύλησε το πρώτο 15λεπτο. Έχοντας την κατοχή, πίεζε τον αντίπαλο στο μισό γήπεδο με τις αλληλοκαλύψεις να είναι εμφανείς, από πλευράς ποδοσφαιριστών του Απόλλωνα. Το ίδιο σκηνικό συνεχίστηκε στον αγώνα, με τα πρώτα τριάντα λεπτά του παιχνιδιού να μην έχουν τελική προσπάθεια από τις δύο ομάδες.

Στο 32΄ είχαμε μια φάση στην οποία ο Απόλλωνας διαμαρτυρήθηκε για μια ανατροπή πάνω στο Κολ, που όμως δεν είχε κάτι επιλήψιμο, ενώ ο Αργεντίνος θα μπορούσε να περάσει και να σουτάρει. Δύο τα λεπτά καθυστερήσεων και τέλος του πρώτου ημιχρόνου χωρίς καμία τελική από τις δύο ομάδες. Ο Απόλλωνας είχε την κατοχή ψάχνοντας τρόπους να απειλήσει χωρίς όμως κάτι το αξιόλογο.

 

Με τον Απόλλωνα ξανά στην κατοχή και στο προσκήνιο ξεκίνησε και το δεύτερο ημίχρονο. Μέσα σε ένα δίλεπτο πριν το 60΄, οι “γαλάζιοι” είχαν δύο καλές ευκαιρίες, πρώτα με τον Ζράντι να σουτάρει αλλά πολύ άστοχα, ενώ στη συνέχεια και σε παράλληλη μπαλιά του Ίλιεφ, ο Στορ δεν πρόλαβε να μπει όπως θα ήθελε στην πορεία της μπάλας. Ακολούθησαν άλλα δύο σουτ και πάλι από Ζράντι αλλά και τον Τζουμ που μπήκε ως αλλαγή.

Στο 63΄ήρθε η καλύτερη στιγμή για τον Απόλλωνα, όταν ο Κολ σούταρε έξω από την περιοχή αλλά η μπάλα πέρασε λίγο έξω από το κάθετο δοκάρι. Η πίεση των ποδοσφαιριστών του Απόλλωνα ήταν μεγάλη, όμως στην τελική προσπάθεια υστερούσε. Μια λάθος εκτίμηση στην άμυνα των “γαλάζιων” δεν στοίχισε. Η πέιση του Απόλλωνα όσο περνούσε η ώρα γινόταν ακόμα πιο ασφυκτική, ενώ οι “γαλάζιοι” είχαν άλλες τρεις πολύ καλές ευκαιρίες με σουτ του Ψύχα, Αλμπάνη και Ζράντι, με αυτό του Ψύχα βρίσκει το δοκάρι.

Το παιχνίδι μπήκε στο τελευταίο του δεκάλεπτο με τον Απόλλωνα να ανεβαίνει πολύ ψηλά, όμως ο Εθνικός να γίνεται επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις του. Στο 83΄ήρθε το γκολ για τον Απόλλωνα με κεφαλιά ψαράκι του Νασιμέντο μετά από σέντρα του Ψύχα. Το γκολ ελέγχθηκε και πήρε και αρκετά λεπτά για να κατακυρωθεί. Πλέον ο Απόλλωνας έπρεπε να κρατήσει το υπέρ του προβάδισμα, που πήρε με κόπο και μόχθο για να πάρει την πολύτιμη νίκη.

Έξι λεπτά ήταν ο χρόνος των καθυστερήσεων με τον Απόλλωνα να κρατά το υπέρ του προβάδισμα και να παίρνει τη νίκη κόντρα στον Εθνικό Άχνας με 1-0 και να ανεβαίνει ξανά στην κορυφή της βαθμολογίας.

Κίτρινες: Ντόλεζαλ, Γκόρουμπετς, Τολεμές / Ίλιεφ, Τζουμ

Εθνικός Άχνας: Χριστοδούλου, Κ.Ηλία(88΄Ελουντού), Μ.Ηλία, Καρασάουκς(55΄Αράζ), Ντόλεζαλ(73΄Κουμής), Χουντόμπιακ, Γκόρουμπετς, Κυπριανού, Τολεμές, Ταράσοφς, Χολ.

Αναπληρωματικοί: Καβαλέουσκι, Περατικός, Ασούμπρε, Αράζ, Κυπριανού, Φόλμπρεχτ, Κ.Ηλία, Σαββίδης Αγγελόπουλος, Κουμής, Ελουντού.

Απόλλων: Γιοβάνοβιτς, Χαμάς, Φιλιώτης, Β. Γιοβάνοβιτς, Νασιμέντο, Σπόλιαριτς(59΄Τζουμ), Κολ, Ζράντι, Ίλιεφ(59΄Ίντζια), Αλμπάνης(88΄Αλεσάμι), Στορ(72΄Ψύχας)

Αναπληρωματικοί: Ντούριν, Mαρκοβιτς, Ίντζια, Τζουμ, Παπουνασβίλι, Ψύχας, Αλεσάμι, Οικονομίδης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy