Οργή για σκάνδαλο σε ματς ανόδου (video)

Η ένωση ποδοσφαιριστών της Κολομβίας ζήτησε τη διερεύνηση ύποπτων συνθηκών σχετικά με έναν αποφασιστικό αγώνα για την άνοδο στην κορυφαία κατηγορία, που «αποφασίστηκε» από γκολ στις καθυστερήσεις, γεγονός που χαρακτηρίστηκε από διάσημους παίκτες της χώρας ως «ντροπή για το κολομβιανό ποδόσφαιρο».

Η Λανέρος έπαιξε εντός έδρας με την Ουνιόν Μαγκνταλένα το βράδυ του Σαββάτου και προηγούνταν με 1-0 μέχρι το 95ο λεπτό, όταν οι φιλοξενούμενοι σημείωσαν δύο γκολ (90+5′ και 90+6′).
Το βίντεο με το νικητήριο γκολ δείχνειτους παίκτες της Λανέρος να…αφήνουν τους αντιπάλους τους, να σκοράρουν.

Το αποτέλεσμα έδωσε την άνοδο στην Dimayor league στην Ουνιόν,  αντί της Φορταλέσα, η οποία έχασε 2-1 εντός έδρας το ίδιο βράδυ από την Μπογκοτά.

«Ζητάμε από την πειθαρχική επιτροπή  να διεξάγει έρευνα το συντομότερο δυνατό», ανέφερε η ένωση επαγγελματιών ποδοσφαιριστών (ACOLFUTPRO) σε ένα tweet.

Δύο Κολομβιανοί διεθνιστές εξέφρασαν τη δυσφορία τους για τα γεγονότα.
Σε ένα tweet, ο Χουάν Κουαδράδο (Γιουβέντους), χαρακτήρισε το γκολ της Ουνιόν Μαγκνταλένα  ως «έλλειψη σεβασμού».
Ο Ματέους Ουρίμπε (Πόρτο),  τόνισε ότι ήταν «μια ντροπή για το κολομβιανό ποδόσφαιρο».

Σε κλάματα ξέσπασε ο προπονητής της Φορταλέσα, Νέλσον Φλόρες, στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα. «Δεν ντρέπομαι να κλάψω, γιατί νιώθω ότι με κλέβουν», είπε. «Μπορούμε να χάσουμε, αλλά όχι με αυτόν τον τρόπο», πρόσθεσε.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy