“Πάρτι” της Σπόρτινγκ Λισσαβόνας επί της Μπενφίκα

Η «καρδιά» του πρωταθλητή «μίλησε» στο «Ντα Λουζ», όπου η περσινή πρωταθλήτρια Πορτογαλίας, Σπόρτινγκ Λισσαβόνας έκανε… πάρτι κόντρα στην Μπενφίκα και με το εμφατικό 3-1 στο «σπίτι» των «αετών» (στο δεύτερο ματς της 13η αγωνιστικής) έπιασε ξανά την Πόρτο στην κορυφή της Primeira Liga, στέλνοντας μήνυμα προς όλους, πως δεν προτίθεται να… παραδώσει τα σκήπτρα της.

Η Σπόρτινγκ ευτύχησε να ανοίξει το σκορ στην πρώτη μεγάλη ευκαιρία του αγώνα, με σκόρερ τον Πάμπλο Σαράμπια μόλις στο 8ο λεπτό. Ο πολιτογραφημένος Ισπανός εξτρέμ υποδέχθηκε την εξαιρετική ασίστ του Πέδρο Γκονσάλβες και δεν δυσκολεύτηκε να ανοίξει το σκορ για τα «λιοντάρια». Στο 38′ ο Γκονσάλβες είχε σουτ στο δοκάρι (βρήκε την μπάλα κι ο Βλαχοδήμος) με τη Σπόρτινγκ να δείχνει ξανά τα… δόντια της.

Η Μπενφίκα ανέβασε την απόδοσή της στο δεύτερο ημίχονο και στο 60′ είχε δοκάρι σε κεφαλιά του Νούνιες, έπειτα από κόρνερ του Ζοάο Μάριο, ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό ο τελευταίος απέτυχε να νικήσε τον Αντάν αν και βρέθηκε ολομόναχος μέσα στην περιοχή. Κι απ’ τη στιγμή που δεν ισοφάρισαν σ’ αυτό το δίλεπτο οι «αετοί», η Σπόρτινγκ τους «τιμώρησε» με τον πιο… σκληρό τρόπο.

Στο 62′ ο Παουλίνιο έφυγε στο τετ-α-τετ κι από κοντά νίκησε τον Βλαχοδήμο για το 2-0, ενώ το 68′ ο Ματέους Νούνες σε άλλη μία αντεπίθεση των «λιονταριών», έκανε το 3-0, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στην -8η σερί- νίκη των περσινών πρωταθλητών Πορτογαλίας. Η Μπενφίκα, που έμεινε στο -4 από την κορυφή, το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει στο τελικό 3-1 με το γκολ του Γκριμάλντο στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων.

Συνοπτικά τα αποτελέσματα της 13ης αγωνιστικής του πορτογαλικού πρωταθλήματος:

Πορτιμονένσε-Πόρτο         0-3
Μπενφίκα-Σπόρτινγκ Λισ.    1-3
Μποαβίστα-Μαρίτιμο        04/12
Πάσος Φερέιρα-Γκιμαράες   04/12
Σάντα Κλάρα-Αρούκα        05/12
Ζιλ Βισέντε-Φαμαλικάο     05/12
Μπράγκα-Εστορίλ           05/12
Βιζέλα-Μπελενένσες        06/12
Τοντέλα-Μορεϊρένσε        03/01

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 12 αγώνες)
Πόρτο                 35 -13αγ.
Σπόρτινγκ Λισσαβόνας  35 -13αγ.
Μπενφίκα              31 -13αγ.
Μπράγκα               22
Εστορίλ               21
Πορτιμονένσε          20 -13αγ.
Γκιμαράες             16
Ζιλ Βισέντε           14
Αρούκα                13
Τοντέλα               12
Μποαβίστα             11
Πάσος Φερέιρα         11
Φαμαλικάο             10
Μαρίτιμο              10
Βιζέλα                10
Μορεϊρένσε             9
Μπελενένσες            8
Σάντα Κλάρα            7

ΑΠΕ-ΜΠΕ

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy