Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έγινε 800άρης +1

Ο,τι και να πει και ό,τι και να γράψει κανείς για τον Κριστιάνο Ρονάλντο είναι λίγο. "Μηχανή των γκολ" ο Πορτογάλος άσσος

Ο Πορτογάλος επιθετικός, είναι μία «μηχανή» παραγωγής γκολ και παρά το γεγονός ότι διάγει το 36ο έτος της ηλικίας του, εξακολουθεί να… γεμίζει με μπάλες τα δίχτυα των αντιπάλων.

Η εκπληκτική πορεία του CR7 στα ευρωπαϊκά γήπεδα, άρχισε πριν από 19 χρόνια στην Λισσαβώνα, με τα «χρώματα» της Σπόρτινγκ. Ωστόσο, αυτός που «χάραξε» την ζωή και την καριέρα του Ρονάλντο, είναι ο Σερ Αλεξ Φέργκιουσον. Προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ, εκείνη την εποχή, η «αλεπού των πάγκων», εντόπισε αμέσως το σπουδαίο ταλέντο αυτού του αδύνατου πιτσιρικά. Και το ίδιο άμεσα, αποφάσισε να τον εντάξει στους «κόκκινους διάβολους». Με ειδικό πρόγραμμα ενδυνάμωσης κα «εντατικά» μαθήματα από τον Σκωτσέζο προπονητή, ο Ρονάλντο εξελίχθηκε σε ένα από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές όλων των εποχών. Εάν το Champions League είχε ονοματεπώνυμο, δικαιωματικά θα έπαιρνε αυτό του Πορτογάλου άσου, ο οποίος διαθέτει πληθώρα τίτλων στην συλλογή του.

Αυτό που χαρακτηρίζει την θητεία του Ρονάλντο στα γήπεδα του κόσμου, είναι το γεγονός ότι πάντα παίζει σε κορυφαίο επίπεδο και πάντα είναι ο αδιαμφισβήτητος πρωταγωνιστής της ομάδας του. Οπως συνέβη, στην Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ, στην Ρεάλ Μαδρίτης, στην Γιουβέντους και φυσικά στην εθνική Πορτογαλίας, με τα «χρώματα» της οποίας και υπό τις οδηγίες του Φερνάντο Σάντος, κατέκτησε το EURO 2016.

Παράλληλα, ο Κριστιάνο Ρονάλντο, αποτελεί παράδειγμα επαγγελματία ποδοσφαιριστή, αφού τόσο για να φθάσει στο επίπεδο που βρίσκεται, αλλά κυρίως για να διατηρηθεί σ΄ αυτό, εργάζεται πολύ σκληρά επί καθημερινής βάσης, ακόμη και την περίοδο των διακοπών.

Το βράδυ της Παρασκευής (02/12/2021), ο Πορτογάλος άσος, σκόραρε δις και οδήγησε την Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ στην νίκη με 3-2 επί της Αρσεναλ και μάλιστα με ανατροπή. Με αυτά τα δύο γκολ, ο Ρονάλντο έφθασε στα 801 τέρματα στην καριέρα του, κάτι που σημαίνει ότι σκοράρει μία φορά ανά 1,36 αγώνες και πως πετυχαίνει 42 (!) γκολ σε ετήσια βάση.

 Τα γκολ που έχει σημειώσει ο Κριστιάνο Ρονάλντο στην καριέρα του:

Σπόρτινγκ Λισσαβώνας                31 αγώνες  5 γκολ
Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ (1η θητεία) 292       118
Ρεάλ Μαδρίτης                      438       450
Γιουβέντους                        134       101
Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ (2η θητεία)  16        12
Εθνική Πορτογαλίας                 184       115
================================================
ΣΥΝΟΛΟ                           1.095       801
ΑΠΕ-ΜΠΕ

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy