Πήρε τον βαθμό και παρέμεινε μόνος στην κορυφή!

ΑΝΟΡΘΩΣΗ - ΑΠΟΛΛΩΝ 1-1

Ο Απόλλωνας κατάφερε να σκοράρει νωρίς στο ντέρμπι κόντρα στην Ανόρθωση, αφού μόλις στο 9ο λεπτό, μετά από σέντρα στην περιοχή, ο Στορ με κεφαλιά βρήκε τον Νταμπό, που με το κεφάλι έστειλε τη μπάλα στα δίκτυα του Λόρια παρά την προσπάθεια του Αραγιούρι να αποσοβήσει το γκολ. Μετά και το γκολ οι «γαλάζιοι» ανέλαβαν τον έλεγχο του αγώνα και έκαναν το παιχνίδι τους. Ένα σουτ του Ζράντι και κάποιες προϋποθέσεις κυρίως από αριστερά για την Ανόρθωση δεν έφεραν κάτι το αξιόλογο.

Στο 31ο λεπτό ο Απόλλωνας έχασε μεγάλη ευκαιρία, με τον Αλμπάνη πρώτα να μπάινει στην περιοχή να μην πιάνει το πλασέ όπως θα ήθελε, η μπάλα να κοντράρει να βγαίνει στο Ζράντι που από πλεονεκτική θέση αστόχησε, αφού γλίστρησε πριν κάνει το σουτ. Η κατοχή στο πρώτο μισάωρο του αγώνα ήταν με 57% έναντι 43% υπέρ των φιλοξενούμενων.

Ο Απόλλωνας ήταν αυτός που συνέχισε να υπερέχει και στο 41΄ο Ζράντι μετά από πάσα του Χαμάς στην περιοχή, έπιασε το σουτ με τη μπάλα να περνά μόλις έξω από το κάθετο δοκάρι. Στο 45΄και μετά από στημένο για την Ανόρθωση, ο Ρισβάνης έπιασε την κεφαλιά που πέρασε μόλις πάνω από τα δοκάρια. Τρία ήταν τα λεπτά των καθυστερήσεων στα οποία δεν είχαμε κάτι και το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον Απόλλωνα να προηγείται με 1-0! Δίκαια ο Απόλλωνας βρίσκεται μπροστά στο σκορ, θα πρέπει όμως να κάνει μεγάλη προσπάθεια στην επανάληψη, για να διαφυλάξει τα υπέρ του δεδομένα!

Με αλλαγές για την Ανόρθωση ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο, ενώ ο Απόλλωνας παρέμεινε με τους ίδιους έντεκα που ξεκίνησε. Ένα σουτ του Αλμπάνη ήταν εύκολη λεία για τον Λόρια στο 47΄. Στο 51ο λεπτό η Ανόρθωση ισοφάρισε τον Απόλλωνα με τον Ουάρντα, να πιάνει ανενόχλητος τη κεφαλιά μέσα από τη μικρή περιοχή και να κάνει το 1-1!

Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε πάρα πολύ, αφού οι δυο ομάδες πρόσεχαν τις άμυνες τους, ενώ στο 66΄ο Απολλώνας προσπάθησε να απειλήσει με σουτ του Νταμπό που κόντραρε και πέρασε σε κόρνερ. Στο 75΄και αφού ο διαιτητής πήγε στο VAR έδωσε δεύτερη κίτρινη κάρτα, κόκκινη στον Ρομπέρζ. Η Ανόρθωση εκτέλεσε φάουλ έξω από την περιοχή που πέρασε ανεκμετάλλευτο. Παρά το αριθμητικό του μειονέκτημα ο Απόλλωνας προσπαθούσε να βγει μπροστά και να απειλήσει.

Στο 82΄ο Χαμάς άθελα του έσωσε την ομάδα του από βέβαιη παραβίαση, καθώς η κεφαλιά που έγινε τον βρήκε στο κεφάλι πριν πάει στα δίκτυα. Στο 87΄είχαμε την ευκαιρία του αγώνα με τον Ντέλετιτς μόνο να στέλνει τη μπάλα στο δοκάρι και να σώζεται ο Απόλλωνας. Πέντε ήταν τα λεπτά των καθυστερήσεων που έβαλε ο διαιτητής, με το χρόνο να περνά χωρίς να αλλάζει κάτι. Ο Απόλλωνας έφυγε με την ισοπαλία από μια δύσκολη έδρα, παραμένοντας μόνος στην κορυφή με 25 βαθμούς. Η απόδοση του όμως δεν ήταν όπως άλλες και κινδύνεψε στο τέλος του αγώνα, όταν έμεινε και με δέκα ποδοσφαιριστές, να χάσει και το παιχνίδι.

 

Κίτρινες: Ρισβάνης / Κολ, Νταμπό

Κόκκινες: Ρομπέρζ 2η κίτρινη

Ανόρθωσις: Λόρια, Αρτυματάς, Κορέια, Χριστοδουλόπουλος(70΄Ιωάννου), Πόποβιτς(46΄Ρουσιάς), Αμπαρτζουμιάν, Καλτσάς(66΄Χριστοφή), Αραγιούρι(46΄Αντωνιάδης), Χουσμπάουερ, Ρισβάνης, Ουάρντα(81΄Ντέλετιτς).

Αναπληρωματικοί: Τζουρ, Παπαδόπουλος, Αντωνιάδης, Ρουσιάς, Κατσαράβα, Μπουσουλάζιτς, Κορρέα, Ιωάννου, Ντέλετιτς, Χριστοφή, Χρυσοστόμου.

 

Απόλλων: Γιοβάνοβιτς, Φιλιώτης, Κατελάρης, Ρομπέρζ, Χαμάς(88΄Αλεσάμι), Κολ, Σπόλιαριτς(68΄Ίλιεφ), Ζράντι, Αλμπάνης(76΄Β.Γιοβάνοβιτς), Στορ(68΄Ψύχας, 88΄Νασιμέντο)), Νταμπό.

Αναπληρωματικοί: Δημητρίου, Νασιμέντο, Β. Γιοβάνοβιτς, Αλεσάμι, Μαλεκκίδης, Ψύχας, Ίλιεφ, Μάρκοβιτς, Παπουνασβίλι, Ιντζία.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy