Ανακοινώνονται σήμερα τα νέα μέτρα

Ποιες οι εισηγήσεις ενώπιον Υπουργικού

Ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου θα τεθούν σήμερα το πρωί οι εισηγήσεις της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής, που στόχο έχουν να αντιμετωπιστεί η έξαρση των κρουσμάτων. 
Οι εισηγήσεις των μελών της ΣΕΕ τέθηκαν στο τραπέζι της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα στο Υπουργείο Υγείας.
Οι ανακοινώσεις των νέων μέτρων θα γίνουν μετά το πέρας του Υπουργικού Συμβουλίου, που θα λάβει τις τελικές αποφάσεις.
Οι εισηγήσεις ενώπιον του Υπουργικού είναι:
-Χρήση μάσκας στους μαθητές δημοτικών σχολείων.
-Διενέργεια rapid test στους μαθητές των δημοτικών σχολείων μια φορά την εβδομάδα.
-Απαγόρευση διεξαγωγής κοινωνικών εκδηλώσεων που προγραμματίζονται ενόψει Χριστουγέννων, περιλαμβανομένων και των σχολικών χριστουγεννιάτικων εορτών, των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων που προγραμματίζονται σε Δήμους, κτλ.
-Διενέργεια self-test σε εμβολιασμένα άτομα. Η εισήγηση που έχει γίνει είναι να δίνονται δωρεάν στους εμβολιασμένους και σε περίπτωση που κάποιο τεστ είναι θετικό θα ενημερώνεται ο Προσωπικός Ιατρός και θα παραπέμπεται σε μοριακή εξέταση για επιβεβαίωση του αποτελέσματος.
-Κατάργηση SafePass για όσα άτομα δεν λάβουν την ενισχυτική δόση του εμβολίου μετά την πάροδο εφτά μηνών από την ολοκλήρωση του αρχικού εμβολιασμού.
-Χρονικό περιθώριο τριών εβδομάδων για εμβολιασμό των ατόμων που δεν έχουν λάβει καμία δόση εμβολίου και εφαρμογή και με την πάροδο των τριών εβδομάδων εφαρμογή περιορισμών σε συγκεκριμένους χώρους για τα μη εμβολιασμένα άτομα.
-Διενέργεια rapid test σε όλο τον πληθυσμό σε περιοχές όπου εντοπίζονται αλυσίδες κρουσμάτων, ανεξαρτήτως του εμβολιαστικού ιστορικού.
-Τηλεργασία σε ποσοστό που θα καθοριστεί.
Αν δεν τηρηθούν τα νέα μέτρα, θα υπάρξουν περιορισμοί
Σε δηλώσεις του, χθες, ο Υπουργός Υγείας εξέφρασε αισιοδοξία πως ο κόσμος θα δει τα πράγματα θετικά και πως οι πολίτες θα αντιληφθούν όπως και στο παρελθόν την σοβαρότητα της κατάστασης, τηρώντας τα μέτρα προστασίας, πως θα αυξηθεί το ποσοστό εμβολιασμού και πως δεν θα χρειαστεί να φτάσουμε στο σημείο να παρθούν επιπρόσθετα και σκληρά μέτρα όπως lockdown, χωρίς όμως, όπως πρόσθεσε, αυτό να αποκλείεται.
«Αν δεν τηρηθούν τα μέτρα αυτά, είπε, τότε η Κυβέρνηση δεν θα έχει πλέον άλλη επιλογή παρά να καταφύγει σε περιορισμούς, όπως έχει γίνει σε άλλες χώρες», είπε.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy