Βροχές και καταιγίδες σήμερα στην Κύπρο

Σήμερα, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και αρχικά αναμένονται σποραδικές βροχές ενώ στα βορειοδυτικά δεν αποκλείεται να σημειωθεί και μεμονωμένη καταιγίδα.

Από το μεσημέρι και μετά αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά, στο εσωτερικό και στα ανατολικά/νοτιοανατολικά παράλια, αναφέρει το Τμήμα Μετεωρολογίας.

Επίσης, απόψε ο καιρός θα παραμείνει κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.

Διαβάστε αναλυτικά την πρόγνωση:

Χαμηλή πίεση αρχίζει να επηρεάζει την περιοχή. Στην ατμόσφαιρα θα παρατηρείται και σήμερα αραιή σκόνη στην ατμόσφαιρα, οι συγκεντρώσεις της οποίας δυνατό παροδικά να είναι αυξημένες.

Σήμερα, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και αρχικά αναμένονται σποραδικές βροχές ενώ στα βορειοδυτικά δεν αποκλείεται να σημειωθεί και μεμονωμένη καταιγίδα. Από το μεσημέρι και μετά αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά, στο εσωτερικό και στα ανατολικά/νοτιοανατολικά παράλια. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ αλλά τοπικά το απόγευμα μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι αρχικά μέχρι λίγο ταραγμένη για να καταστεί σταδιακά, στα δυτικά και στα βόρεια, μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 23 βαθμούς στο εσωτερικό, στα νότια και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 22 στα δυτικά και στα βόρεια παράλια και γύρω στους 14 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε, ο καιρός θα παραμείνει κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βόρειοι, ασθενείς και τοπικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη, στα νότια και στα ανατολικά παράλια και μέχρι ταραγμένη, στα δυτικά και στα βόρεια παράλια. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 10 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 13 στα νότια και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 14 στα δυτικά και στα βόρεια παράλια και γύρω στους 6 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το Σαββατοκύριακο, ο καιρός θα παραμείνει κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Τη Δευτέρα, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και τοπικά πιθανό να σημειωθούν μεμονωμένες βροχές, χωρίς να αποκλείεται κυρίως το μεσημέρι και το ενδεχόμενο μεμονωμένης καταιγίδας.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση το Σάββατο και μη αξιόλογη μεταβολή την Κυριακή, για να κυμανθεί λίγο πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές. Τη Δευτέρα, αναμένεται άνοδος στη θερμοκρασία για να κυμανθεί γύρω στις μέσες κλιματολογικές τιμές.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy