Οι κληρώσεις που έρχονται

Δέκα ημέρες μετά την ολοκλήρωση των αγώνων στους ομίλους,το απόγευμα της Παρασκευής 26 Νοεμβρίου 2021, είναι προγραμμτισμένη η κλήρωση για τα play-off του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022, στα κεντρικά γραφεία της FIFA στη Ζυρίχη.

Την 1η Απριλίου 2022 έχει προγραμματιστεί η κλήρωση για τους ομίλους της τελικής φάσης του Μουντιάλ 2022 στο Κατάρ.

Να σημειωθεί ότι ακόμα και εκείνη την ημέρα, θα γνωρίζουμε μόνο 30 από τις 32 συμμετέχουσες χώρες, αφού θα απομένουν οι τελικοί των play-offs των συνομοσπονδιών, που θα διεξαχθούν τον Ιούνιο του 2022, λόγω συμφόρησης του προγράμματος που προκάλεσε η πανδημία Covid-19.

Η  κλήρωση της τελικής φάσης θα πραγματοποιηθεί στην πρωτεύουσα του Κατάρ, Ντόχα, για ένα Μουντιάλ, που το μέγεθος της χώρας θα δώσει στους φιλάθλους μια μοναδική ευκαιρία να παρακολουθήσουν περισσότερους από έναν αγώνες την ημέρα, δεδομένου ότι η μέγιστη απόσταση μεταξύ των σταδίων είναι μόλις 50 χιλιόμετρα.

Οσο αφορά την επόμενη διοργάνωση που θα συμμετάσχει η εθνικής μας ομάδα, το Nations League 2022/23, θα ξεκινήσει τον Ιούνιο του 2022, με τους τελικούς της να έχουν προγραμματιστεί για τον ίδιο μήνα ένα χρόνο αργότερα. Η κλήρωση είναι προγραμματισμένη για τις 16 Δεκεμβρίου στο Μοντρέ (Ελβετία), με την εθνική μας να βρίσκεται στην League C.

Εκεί, εκτός από την εθνική μας, είναι οι ομάδες που υποβιβάστηκαν, Τουρκία, Σλοβακία, Βουλγαρία και Βόρεια Ιρλανδία, μαζί με τις Λευκορωσία, Λουξεμβούργο, Βόρεια Μακεδονία, Λιθουανία, Γεωργία, Αζερμπαϊτζάν, Κόσοβο και τους δύο νικητές του «play-out», καθώς και Γιβραλτάρ με Νησιά Φαρόε, που προβιβάστηκαν.

Οι αγώνες της φάσης των ομίλων θα γίνουν μεταξύ 2-8, 8-14 Ιουνίου και 22-27 Σεπτεμβρίου 2022. Οι ημιτελικοί, όπου θα έχουν πρόσβαση οι νικητές των τεσσάρων ομάδων της League A, θα πραγματοποιηθεί σε χώρα που δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα, στις 14/15 Ιουνίου 2023 και ο τελικός και ο αγώνας για την τρίτη θέση στις 18 Ιουνίου. Τα Play-out θα γίνουν 21-23 και 24-26 Μαρτίου 2024.

Οι League Α, Β και C θα έχουν συνολικά από 16 ομάδες, οι οποίες θα χωριστούν σε τέσσερις ομίλους των τεσσάρων, και οι υπόλοιπες επτά θα παίξουν στη League D και θα χωριστούν σε δύο ομίλους, μία με τέσσερις και η άλλη με τρεις.

Αυτή τη στιγμή, 51 από τις 55 ομάδες γνωρίζουν σε ποια League θα παίξουν. Οι άλλες τέσσερις θα παίξουν σε C ή D ανάλογα με τα αποτελέσματα των play-out τον ερχόμενο Μάρτιο, στα οποία το Καζακστάν θα αντιμετωπίσει τη Μολδαβία και η Κύπρος την Εσθονία.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy