Προσοχή! Κίτρινη προειδοποίηση για σφοδρούς ανέμους μέχρι και 8 μποφόρ

Στην έκδοση κίτρινης προειδοποίησης για αύριο Τετάρτη, προχώρησε το Τμήμα Μετεωρολογίας.

Η προειδοποίηση αφορά πολύ ισχυρούς εώς και σφοδρούς ανέμους, έντασης 6-7 μποφόρ, που αναμένεται να επηρεάσουν τις προσήνεμες περιοχές στο ανατολικό μισό του νησιού.

Παροδικά, τοπικά, σύμφωνα με την προειδοποίηση, οι ριπές του ανέμου δεν αποκλείεται να φτάσουν τα 8 μποφόρ.

Η προειδοποίηση θα τεθεί σε ισχύ από τις 9 το πρωί αύριο και θα είναι σε ισχύ μέχρι τις 16:00 το απόγευμα.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Η σχετικά θερμή αέρια μάζα που επηρεάζει την περιοχή υποχωρεί αύριο, ενώ σταδιακά από το πρωί της Τετάρτης πολύ ισχυρό έως σφοδρό, βόρειο ως βορειοανατολικό ρεύμα αέρα, παροδικά θα επηρεάσει την περιοχή.

Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος ενώ κατά διαστήματα θα παρατηρούνται αυξημένες ψηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς και παροδικά τοπικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 14 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 16 στα παράλια και γύρω στους 12 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος ωστόσο κατά διαστήματα θα παρατηρούνται ψηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ και τοπικά μέτριοι, 4 Μποφόρ. Σταδιακά, σε προσήνεμες περιοχές στο ανατολικό μισό του νησιού, θα ενισχυθούν σε πολύ ισχυρούς έως σφοδρούς, 6 με 7 Μποφόρ ενώ τοπικά οι ριπές του ανέμου δεν αποκλείεται παροδικά να φτάσουν τα 8 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι το πρωί λίγο ταραγμένη και στα ανατολικά παράλια μέχρι ταραγμένη, για να καταστεί από το μεσημέρι και μετά ταραγμένη, στα νότια και στα βόρεια παράλια και μέχρι κυματώδης, στα ανατολικά παράλια. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 25 βαθμούς στο εσωτερικό, στα νότια και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 26 στα δυτικά και στα βόρεια παράλια και γύρω στους 17 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο βράδυ, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά κατά διαστήματα θα παρατηρούνται ψηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, αρχικά ισχυροί και τοπικά μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 Μποφόρ για να καταστούν σταδιακά μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ. Αργότερα, σε υπήνεμες περιοχές θα πνέουν ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ της ίδιας διεύθυνσης. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη στα δυτικά παράλια, μέχρι ταραγμένη στα νότια και στα βόρεια παράλια και μέχρι κυματώδης στα ανατολικά παράλια.

Την Πέμπτη, την Παρασκευή και το Σάββατο, ο καιρός θα είναι γενικά κυρίως αίθριος αλλά κατά διαστήματα θα παρατηρούνται ψηλές νεφώσεις.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση την Πέμπτη, για να κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές, ενώ μέχρι το Σάββατο θα σημειώσει σταδιακή άνοδο για να κυμανθεί λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy