Σκόραρε όταν έπρεπε, άντεξε, νίκησε και έσπασε το αήττητο της ΑΕΚ!!!

ΑΡΗΣ - ΑΕΚ 1-0

Έκανε τη δουλειά του ο Άρης όταν βρήκε την ευκαιρία, μένοντας η ΑΕΚ με δέκα ποδοσφαιριστές, σκόραρε και στην επανάληψη κράτησε αν και με εννιά ποδοσφαιριστές και πήρε μια υπερπολύτιμη νίκη με 1-0 σπάζοντας το αήττητο της ΑΕΚ!

Με τον Άρη να είναι καλύτερος στον αγωνιστικό χώρο κύλησε το πρώτο 20λεπτο του πρώτου ημιχρόνου. Στο 18΄ο Κβάσιουκ έχασε μια αρκετά καλή ευκαιρία μετά από γύρισμα του Μπαμπίκα στην περιοχή. Οι φιλοξενούμενοι όποτε έβρισκαν ευκαιρία προσπαθούσαν να βγουν γρήγορα μπροστά και να απειλήσουν. Στο 28΄η ΑΕΚ έμεινε με δέκα ποδοσφαιριστές λόγω αποβολής του Γουστάβο και στο 30΄ο Μπαμπίκα για τον Άρη έπιασε μια κεφαλιά που έφυγε μόλις έξω από το κάθετο δοκάρι

Η ομάδα του Άρη ήταν καλύτερη και πιο επικίνδυνη στον αγώνα, πιέζοντας την άμυνα της ΑΕΚ, χάνοντας ευκαιρίες όπως και στο 33ο λεπτό με το σουτ του Σιμιόν να περνά έξω. Στο 37΄είχαμε το γκολ για τον Άρη μετά από μια ταχύτατη αντεπίθεση, μπάλα έφτασε δεξιά στην επίθεση στον Σπόλιαριτς, αυτός βρήκε τον Στεπίνσκι που έπιασε τη κεφαλιά και ο Κβάσουκ που μπήκε στη φάση με προβολή έκανε το 1-0.

Ο Άρης συνέχισε να πιέζει και στο 43΄είχαμε την όμορφη ατομική ενέργεια του Μπαμπίκα, που άδειασε δύο αντιπάλους στην άμυνα της ΑΕΚ από πλάγια αλλά το σουτ του ήταν χλιαρό και απέκρουσε ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων. Μετά και το ένα λεπτό των καθυστερήσεων το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον Άρη να είναι μπροστά στο σκορ με 1-0.

 

 

Η ΑΕΚ παρά το αριθμητικό της μειονέκτημα μπήκε πολύ δυνατά στην επανάληψη κάνοντας και δύο αλλαγές στο ημίχρονο, μη έχοντας κάτι να χάσει αφού ήταν πίσω στο σκορ με τον Άρη να ψάχνει το “αντίδοτο” στο ρυθμό που έδωσαν οι φιλοξενούμενοι. Στο 60΄τεράστια ευκαιρία για την ΑΕΚ με τον Εσπινόζα να σημαδεύει το οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια μια κεφαλιά του Ρομό αποκρούστηκε από τον Βάνα. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Μανού αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα και αυτός και έτσι οι δύο ομάδες πλέον αγωνίζονταν με δέκα ποδοσφαιριστές.

Το παιχνίδι πήρε ένα πολύ γρήγορο ρυθμό και στο 65΄ήταν η σειρά του Άρη να απειλήσει με το σουτ του Στεπίνσκι να αποκρούεται από τον Τούμπα. Στο 70΄ο Άρης μένει με εννέα ποδοσφαιριστές καθώς ο Μουσουντά ήταν απρόσεκτός και δέχθηκε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα. Στο 73ο λεπτό ο Άρης προχώρησε σε τρεις ακόμα αλλαγές αφού δεν θα μπορούσε να κάνει άλλο σταμάτημα. Πλέον ο Άρης αμυνόταν στο δικό του μισό αφού αυτός ήταν πλέον με αριθμητικό μειονέκτημα έναντι του αντιπάλου.

Ο αγώνας μπήκε στο τελευταίο του δεκάλεπτο με τον Άρη να αμύνεται σωστά και να προσπαθεί να κτυπήσει στην αντεπίθεση. Έξι ήταν τα λεπτά καθυστερήσεων με τους ποδοσφαιριστές του Άρη να κρατάνε αν και με εννιά ποδοσφαιριστές και να παίρνουν τη νίκη με 1-0 κόντρα στην ΑΕΚ και να φτάνουν στους 19 βαθμούς αφήνοντας την ΑΕΚ στους 20!

 

Κίτρινες: Ντελμίρο / Μάμας, Μιλίσεβιτς

Κόκκινες: Μανού(2η κίτρινη), Μουσουντά(2η κίτρινη) / Γουστάβο(2η κίτρινη)

Άρης: Βάνα – Άλβες, Λόπες, Σπόλιαριτς(64΄Φράγκος), Μανού, Στεπίνσκι(72΄Μονέ-Πακέ), Ντελμίρο(59΄Ρογκάλια), Κβάσουκ(72΄Πατσέκο), Σίλντενφελντ, Μουσούντα, Μπαμπίκα(73΄Μπράουν), Σιμιόν

Αναπληρωματικοί: Παπαστυλιανού, Σωφρονίου, Μπράουν, Σικόρσκι, Ανδρέου, Φράγκος, Μονέ-Πακέ, Ελευθερίου, Ρονκάλια, Ματθαίου, Ιωσηφίδης, Πασέκο

 

ΑΕΚ: Toύμπας, Τάντι(68΄Εγγλέζου), Λέδες, Ακοράν(46΄Γκονζάλεζ), Τρισκόφσκι, Μιλίσεβιτς, Ροσάλες, Εσπινόσα, Ντάρμπισαϊαρ(46΄Ρομό), Τόμοβιτς(79΄Ολατούντζι), Μάμας(64΄Ναούμ).

Αναπληρωματικοί: Λεάλ, Άμπραχαμ, Ρομό, Φαράζ, Γκονζάλεζ, Ολατούντζι, Εγγλέζου, Χριστοφόρου, Ναούμ, Μακρής, Γκιούρσκο, Τιάγκο.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy