Φτάνει τους 30 βαθμούς η θερμοκρασία

Παρά το γεγονός ότι διανύουμε τις πρώτες ημέρες του Νοέμβρη, οι θερμοκρασίες θυμίζουν Άνοιξη

Ασθενής ψηλή πίεση και θερμή αέρια μάζα επηρεάζουν την περιοχή μας, με αποτέλεσμα την άνοδο της θερμοκρασίας.

Συγκεκριμένα, η θερμοκρασία σήμερα ανέρχεται γύρω στους 29 βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους 21 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Σύμφωνα με το Τμήμα Μετεωρολογίας, ωστόσο, αυτό συμβαίνει.
Με βάση τα δεδομένα τα οποία καταγράφονται από το Τμήμα, η κανονική θερμοκρασία για τον Νοέμβριο από το 1983-2010 στον σταθμό της Αθαλάσσας, είναι γύρω στους 24,8 βαθμούς κελσίου.
Το 2010, η μέγιστη θερμοκρασία που καταγράφηκε τον Νοέμβριο ήταν 30,6 βαθμοί, 24,7 βαθμοί το 2011, 29,7 το 2013 και 26,9 το 2015.
Σύμφωνα και με τα δεδομένα, οι πρώτες μέρες του Νοέμβρη που διανύουμε είναι θερμές.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά μικρή άνοδο μέχρι την Δευτέρα για να κυμανθεί αισθητά πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.
Αναλυτικά ο καιρός 
Ασθενής ψηλή πίεση και θερμή αέρια μάζα επηρεάζουν την περιοχή.
Το απόγευμα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν θαλάσσιοι ασθενείς και τοπικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη.
Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο τοπικά θα παρατηρούνται αυξημένες χαμηλές νεφώσεις κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς 3 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 16 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 18 στα παράλια και στους 11 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο από το μεσημέρι και μετά, θα παρατηρούνται αυξημένες ψηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς και παροδικά μέχρι μέτριοι 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 31 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 29 στα παράλια και στους 22 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Το Σαββατοκυρίακο και την Δευτέρα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο το Σάββατο και την Δευτέρα θα παρατηρούνται αυξημένες ψηλές νεφώσεις, κατά διαστήματα.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά μικρή άνοδο μέχρι την Δευτέρα για να κυμανθεί αισθητά πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy