Ο “Απόλλωνας” χτυπάει απόψε την Κύπρο

Ένας μεσογειακός κυκλώνας ο οποίος οργανώθηκε στη νότια Ιταλία και ονομάστηκε "Απόλλωνας", χάνοντας μεγάλη από την ισχύ του, "χτυπάει" την Κύπρο ως χαμηλό βαρομετρικό

Όπως ανέφερε στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Πρωτοσέλιδο» ο Διευθυντής του Τμήματος Μετεωρολογίας, Κλεάνθης Νικολαΐδης, το χαμηλό βαρομετρικό με κέντρο μεταξύ της Κύπρου και της Κρήτης, κινείται ανατολικά και θα επηρεάζει την περιοχή, μέχρι την Τρίτη.
Τα περισσότερα φαινόμενα αναμένονται, όπως είπε, απόψε. Απόψε ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και παροδικά συννεφιασμένος, ενώ σταδιακά αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, αρχικά κυρίως από τα δυτικά. Σε καταιγίδα πιθανό να πέσει χαλάζι.
Όσον αφορά τις έντονες βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν το περασμένο Σάββατο και προκάλεσαν ιδιαίτερα προβλήματα στην επαρχία της Λάρνακας, ο κ. Νικολαΐδης κληθείς να σχολιάσει για την «αποτυχία» της πρόβλεψης, είπε πως επρόκειτο για λανθασμένη εκτίμηση του προγνωστικού μοντέλου που χρησιμοποιεί το Τμήμα και όχι για έλλειψη ικανότητας και τεχνογνωσίας των Μετεωρολογικών Λειτουργών.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy