H Ferrari κοιτά στα μάτια πλέον τους αντιπάλους της

Η Ferrari πιστεύει πως έχει μειώσει αρκετά τη διαφορά έναντι των αντιπάλων της, έχοντας κάνει τεράστια βήματα προόδου με τον κινητήρα της

Έπειτα από ένα πολύ κακό 2020, η Ferrari πραγματοποίησε μια ιδιαίτερα ικανοποιητική ανάκαμψε στη φετινή χρονιά. Η ειδική οδηγία της FIA στο τέλος του 2019, μείωσε την απόδοση του κινητήρα της, ενώ μετά τη μυστική έρευνα σχετικά με τη νομιμότητά του στις αρχές του 2020, η ιταλική ομάδα άλλαξε το σχεδιασμό του. Αυτό την άφησε με ένα ιδιαίτερο μειονέκτημα έναντι των αντιπάλων της, υστερώντας σε ισχύ.

Όμως τα βήματα προόδου είναι φέτος εντυπωσιακά, με τη Ferrari να βρίσκεται σε μια τρομερή μάχη με τη McLaren για την 3η θέση στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών. Στο δεύτερο μισό της χρονιάς η Scuderia έφερε έναν αναβαθμισμένο κινητήρα, που της έχει δώσει αυξημένη ισχύ.

Ο επικεφαλής της ομάδας, Ματία Μπινότο, αποκαλύπτει πως η Ferrari έχει πραγματοποιήσει μεγάλα βήματα προόδου στο 2021. «Η επιπλέον ισχύς είναι διαθέσιμη σε όλη την ευθεία. Ο τρόπος που το κατανοούμε αυτό είναι πως τρέξαμε στο Όστιν με μέγιστη κάθετη δύναμη αλλά είχαμε από τις υψηλότερες τελικές ταχύτητες. Σε σχέση με πέρυσι έχουμε κάνει τεράστια βήματα εμπρός. Η διαφορά από την κορυφή πλέον δεν είναι και τόσο δραματική».

Ferrari F1

Όσο για τη μάχη με τη McLaren, o Μπινότο πρόσθεσε. «Ξεκάθαρα είμαστε ξεκάθαρα μπροστά για τους επόμενους αγώνες. Στα χαρτιά η πίστα δεν μας βόλευε ιδιαίτερα. Είναι ακόμα ένας λόγος που έμεινα ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα και την πρόοδό μας. Η επιπλέον ισχύς μας δίνει αυτοπεποίθηση για τους επόμενους αγώνες».

H διαφορά ανάμεσα στη McLaren και τη Ferrari με 5 αγώνες να απομένουν είναι μόλις στους 3,5 βαθμούς. Επόμενος σταθμός της Formula 1 είναι το GP Μεξικού στις 5-7 Νοεμβρίου.

gazzetta.gr

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy