Βρήκε… γαλλικό κλειδί και έμεινε στην κορυφή ο Ολυμπιακός!

Έσπασε το μπλόκο στο Αγρίνιο πριν την Άιντραχτ ο Ολυμπιακός. Οι Πειραιώτες επικράτησαν 2-1 του Παναιτωλικού, με την είσοδο των Βαλμπουενά και Ελ Αραμπί να αποδεικνύεται καθοριστική.

Στο μυαλό του κόουτς:
Με σύστημα 4-2-3-1 παρέταξε τον Παναιτωλικό ο Αναστασίου. Ο Μελίσσας ήταν στο τέρμα, Λούι, Μαλής, Κορνέλιους και Αντούνιες ήταν στην άμυνα. Μπακαδήμας, Τσιγγάρας, Ντουάρτε, Φλόρες και Μόρσεϊ στο κέντρο, με τον Βέργο να βρίσκεται στην κορυφή της επίθεσης.

Σε διάταξη 4-2-3-1 παρέταξε τον Ολυμπιακό ο Μαρτίνς. Στο τέρμα ο Βατσλίκ, ενώ Λαλά, Παπασταθόπουλος, Μπα και Ρέαμπτσιουκ ήταν στην άμυνα από τα αριστερά προς τα δεξιά. Στο άξονα οι Εμβιλά, Μαντί Καμαρά και Αγκιμπού Καμαρά και αυτή στην επίθεση Μασούρας, Ρόνι Λόπες και Τικίνιο.

Το ματς

Με διάθεση να ράψει το παιχνίδι στα μέτρα του από πολύ νωρίς μπήκε στο παιχνίδι ο Ολυμπιακός και πέτυχε τον στόχο του κατά ένα μεγάλο βαθμό. Αν και η πρώτη τελική άνηκε στον Φλόρες, ο οποίος παραλίγο να πιάσει στον ύπνο την άμυνα του Ολυμπιακού μόλις στο πρώτο λεπτό. Η πρώτη επίσκεψη των Πειραιωτών στην αντίπαλη περιοχή ήταν με αξιώσεις, αλλά το σουτ του Μασούρα με εξωτερικό φάλτσο, έπειτα από συνεργασία με τον Τικίνιο ήταν εκτός στόχου.

Στην επόμενή της ευκαιρία, η ομάδα του Μαρτίνς βρήκε το γκολ. Ο Ρόνι Λόπες έκανε γεμάτη εκτέλεση κόρνερ από τα αριστερά και ο Τικίνιο νίκησε αρχικά την αντίπαλη άμυνα με καλό άλμα και στη συνέχεια τον Μελίσσα για το 0-1 στο 13’. Ο Παναιτωλικός δεν πτοήθηκε και αντέδρασε άμεσα και χρειάστηκε μόλις έξι λεπτά για να απαντήσει. Έπειτα από τάχιστη αντεπίθεση, που εκδηλώθηκε από τα πόδια του Ντουάρτε, ο οποίος έκανε και έξυπνη μπαλιά, ο Βέργος τα έκανε όλα τέλεια, αδειάζοντας τον Παπασταθόπουλο με κοφτή ντρίπλα, προτού εκτελέσει τον Βατσλίκ.

Ο Ολυμπιακός είχε υπέρ του την κατοχή της μπάλας στη συνέχεια, αλλά δυσκολευόταν να φτιάξει ξεκάθαρες φάσεις, αφού δεν μπορούσε να διασπάσει την αντίπαλη άμυνα. Μια από τις λίγες φορές, που το έκανε, ο Μελίσσας διάβασε τη σκέψη του Λόπες, που πήγε να σερβίρει ξανά στον Τικίνιο και μπλόκαρε. Ο Πορτογάλος ήταν μέσα και στην επόμενη επιθετική προσπάθεια των Πειραιωτών, βρίσκοντας σε ετοιμότητα τον Μελίσσα έπειτα από συνεργασία με τον Λαλά.

Παρόμοια ήταν η εικόνα στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους. Με τον Παναιτωλικό να περιμένει τον Ολυμπιακό, που δεν μπορούσε να απειλήσει. Το φιλμ του αγώνα διαφοροποιήθηκε άρδην με την τριπλή αλλαγή του Μαρτίνς. Ελ Αραμπί και Βαλμπουενά έκαναν πολύ πιο επιθετικούς τους φιλοξενούμενους, με την είσοδό τους αντί Λόπες και Μαντί Καμαρά, ενώ ο Ανδρούτσος έδωσε περισσότερη ενέργεια.

Παναιτωλικός (Γιάννης Αναστασίου): Μελίσσας, Λούι, Μαλής, Κορνέλιους, Αντούνιες- Μπακαδήμας (84′ Καρέλης), Ντουάρτε, Φλόρες, Τσιγγάρας, Μόρσεϊ (76′ Αποστολάκης)- Βέργος

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ, Λαλά (54′ Ανδρούτσος), Παπασταθόπουλος, Μπα, Ρέαμπτσιουκ- Εμβιλά, Μ. Καμαρά (54′ Βαλμπουενά), Α. Καμαρά (90’+5′ Σισέ)- Μασούρας, Λόπες (55′ Ελ Αραμπί)- Τικίνιο (82′ Κούντε).

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy