Προς μονιμοποίηση των πέντε αλλαγών

Προς μονιμοποίηση του κανονισμού των πέντε αλλαγών οδεύει το παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

Το Διεθνές Συμβούλιο που είναι υπεύθυνο για τους κανονισμούς του αθλήματος (IFAB) εισηγήθηκε την εκχώρηση του δικαιώματος των πέντε αλλαγών στις εκάστοτε διοργανώτριες αρχές.

Με άλλα λόγια η κάθε συνομοσπονδία ή εθνική ομοσπονδία θα έχει τη δυνατότητα να αποφασίσει τον αριθμό των αναπληρωματικών που θα έχουν το δικαίωμα να αγωνίζονται σε κάθε ματς.

Η πρόταση προέκυψε «κατόπιν μεγάλου αριθμού αιτήσεων» ώστε να μονιμοποιηθεί ο κανονισμός ο οποίος εισήχθη τον Μάιο του 2020 ως απαραίτητος λόγω της πανδημίας. Το βεβαρυμένο αγωνιστικό πρόγραμμα δημιούργησε τις προϋποθέσεις για πέντε αλλαγές, τις οποίες διατήρησε η μεγάλη πλειοψηφία των εθνικών πρωταθλημάτων και στην εφετινή σεζόν.

Όχι όμως και η Premier League που επανέφερε τις τρεις αλλαγές από το ξεκίνημα της αγωνιστικής περιόδου, μολονότι κορυφαίοι προπονητές της κατηγορίας όπως ο Γιούργκεν Κλοπ και ο Πεπ Γκουαρντίολα εξέφρασαν τις επιφυλάξεις τους για την κόπωση των ποδοσφαιριστών.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy