Δεν διαιτητεύουν εντός έδρας αγώνες της Γυναικείας ομάδας της ΑΕΛ!!!

Ανακοίνωση απάντηση στην ΑΕΛ από τον Σύνδεσμο Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Κύπρου

Ο Σύνδεσμος Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Κύπρου, απάντησε σήμερα(25/10), στη χθεσινή(24/10) ανακοίνωση ΑΕΛ κατά του διαιτητή του αγώνα της κόντρα στην Ανόρθωση, εκφράζοντας την πλήρης στήριξη στον διαιτητή. Στην ανακοίνωση γίνεται λόγος για προσβλητικές και σεξιστικές αναφορές, ενώ οι διαιτητές προχωρούν ακόμα ένα βήμα παραπάνω αν δεν αποσυρθεί η ανακοίνωση του Γυναικείου τμήματος καλαθοσφαίρισης της ΑΕΛ.

Η ανακοίνωση της ΑΕΛ

Η ανακοίνωση των διαιτητών:

Ο Σύνδεσμος Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Κύπρου σε έκτακτη συνεδρία του, εξέτασε την πρόσφατη ανάρτηση της Διοίκησης της Γυναικείας Ομάδας Καλαθόσφαιρας της ΑΕΛ Λεμεσού, αναφορικά με την Διαιτησία του πρόσφατου αγώνα μεταξύ ΑΝΟΡΘΩΣΗΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ – ΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥ, την οποία χαρακτηρίζει επιεικώς απαράδεκτη και προσβλητική.

Με την παρούσα ανακοίνωση, εκφράζουμε την πλήρη στήριξη μας προς όλα τα Μέλη μας και ιδιαίτερα τον κ. Κουνελλέ ο οποίος είναι εξαιρετικός διαιτητής και ένας εκ των κορυφαίων διαιτητών που διαθέτει ο Σύνδεσμος μας. Σε καμία περίπτωση οι αναρτήσεις αλλά και οι συμπεριφορές των ανθρώπων του Σωματείου της ΑΕΛ στον αγωνιστικό χώρο κατά την διάρκεια του αγώνα, δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές και στο εξής δεν θα γίνονται ανεκτές, τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδων.

Είναι πεποίθηση μας ότι τέτοιου είδους συμπεριφορές θίγουν την υπόληψη του αθλήματος, το οποίο όπως ορθά αναφέρεται στην ανάρτηση της ΑΕΛ κάνει βήματα προόδου, ζημιώνουν οποιαδήποτε προσπάθεια για βελτίωση των συνθηκών και την αναβάθμιση του αθλήματος και το υποβαθμίζουν.

Για όλα όσα αναφέρει η ανάρτηση ότι το Σωματείο διαμαρτύρεται, υπάρχουν τα κατάλληλα όργανα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης για να τα εξετάσουν και η πρόσβαση τους σε αυτά είναι διασφαλισμένη. Προτροπή μας λοιπόν είναι όλοι μας να προστατεύσουμε το άθλημα και να ενεργούμε σε πολιτισμένο πλαίσιο. Προτρέπουμε λοιπόν την ΑΕΛ να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες για να εκφράσει τα παράπονα της και να πάψει να επιδίδεται σε επικοινωνιακά τεχνάσματα.

Όσον αφορά τους προσβλητικούς, μειωτικούς, σεξιστικούς και υβριστικούς χαρακτηρισμούς που περιέχονται στην εν λόγω ανάρτηση θέλουμε να αναφέρουμε ότι είναι ντροπή το 2021 η Διοίκηση της οποιασδήποτε γυναικείας καλαθοσφαιρικής ομάδας να έχει σεξιστικές πεποιθήσεις και συμπεριφορές και είναι γεγονός που θα πρέπει να προβληματίσει όλους όσους ασχολούνται με το χώρο και επιθυμούν την εξέλιξη του αθλήματος, αλλά και το ίδιο το σωματείο.

Η εν λόγω ανάρτηση αγγίζει τα όρια της ρητορικής μίσους αφού είναι πεποίθηση μας ότι δύναται να στοχοποιήσει, όχι μόνο τον συγκεκριμένο διαιτητή αλλά όλα ανεξαιρέτως τα Μέλη μας και να υποκινήσει πράξεις βίας με κίνδυνο τη σωματική τους ακεραιότητα. Ως εκ τούτου, αποφασίσαμε ομόφωνα όπως απαγορεύσουμε στα Μέλη μας να διαιτητεύουν εντός έδρας αγώνες της Γυναικείας ομάδας της ΑΕΛ μέχρι η εν λόγω ανακοίνωση αποσυρθεί.

Τελειώνοντας, θα θέλαμε να αναφέρουμε ότι ως Σύνδεσμος ενεργούμε πάντοτε προς το συμφέρον του αθλήματος και είμαστε, ανά πάσα στιγμή στη διάθεση της Ομοσπονδίας και των αρμοδίων οργάνων, πρόθυμοι να συζητήσουμε οποιαδήποτε προβλήματα και τρόπους αναβάθμισης του αθλήματος.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy