35 άτομα cluster στο Δημοτικό στη Λεμεσό – Είχαν συμπτώματα και πήγαιναν σχολείο

35 είναι συνολικά τα κρούσματα που εντοπίστηκαν στον δημοτικό σχολείο στη Λεμεσό που έκλεισε λόγω των περιστατικών

Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, η αλυσίδα μετάδοσης που προέκυψε στο δημοτικό σχολείο, και αφού ολοκληρώθηκε η διερεύνηση από την ιχνηλάτηση, προκύπτουν τα ακόλουθα:

-Μέχρι στιγμής, εντοπίστηκαν από τον χώρο του σχολείο 35 κρούσματα που αφορούν τόσο μαθητές όσο και προσωπικό.

-Στην πρώτη τάξη που βρέθηκαν κρούσματα εντοπίστηκαν 12 κρούσματα και διαφάνηκε ότι η διασπορά έγινε εντός της τάξης, γεγονός αναμενόμενο, εφόσον τα παιδιά είναι στον ίδιο χώρο πολλές ώρες και αναπόφευκτα έχουν στενή επαφή.

-Σε σχέση με κρούσματα που εντοπίστηκαν σε άλλα τμήματα, η μετάδοση έγινε εξωσχολικά. Κάποια από τα παιδιά της τάξης με τη συρροή των 12 κρουσμάτωνέχουν αδέρφια σε άλλες τάξεις ή είναι φίλοι ή συμμετέχουν σε εξωσχολικές εκπαιδευτικές και κοινωνικές δραστηριότητες. Η αλυσίδα κρουσμάτων δεν προέκυψε από πάρτι, όπως είχε λεχθεί.

-Φαίνεται ότι κάποια άτομα από την αλυσίδα, ενώ είχαν συμπτώματα πήγαν στο σχολείο.

Τονίζεται εκ νέου ότι οποιοδήποτε άτομο έχει συμπτώματα, ανεξαρτήτως εμβολιασμού ή όχι, απομονώνεται στο σπίτι και επικοινωνεί με τον Προσωπικό του Ιατρό, ο οποίος αφού αξιολογήσει τα συμπτώματα, μπορεί να παραπέμψει τον δικαιούχο του για PCR μέσω των Ιατρείων Δημόσιας Υγείας για να διερευνηθεί το ενδεχόμενο νόσησης με κορωνοϊό. Μέχρι να ξεκαθαριστεί εάν πρόκειται για κορωνοϊό ή για άλλη λοίμωξη και αντιμετωπιστεί ιατρικά από τον Προσωπικό Ιατρό, αποφεύγεται οποιαδήποτε κοινωνική ή επαγγελματική δραστηριότητα.

Το σχολείο θα επαναλειτουργήσει τη Δευτέρα και έχουν δοθεί οι πιο κάτω οδηγίες:

-Τα παιδιά και το προσωπικό του σχολείου που αξιολογήθηκανως στενές επαφές και έχουν λάβει οδηγίες αυτοπεριορισμού, θα παραμείνουν σε περιορισμό μέχρι το πέρας του χρονικού διαστήματος που απαιτείται.

-Όλοι οι μαθητές και το προσωπικό θα υποβληθούν εντός του Σαββατοκύριακου σε εξέταση PCR μέσω των Ιατρείων Δημόσιας Υγείας.

-Όσα άτομα δεν δηλώθηκαν ως στενές επαφές θα επιστρέψουν στο σχολείο τη Δευτέρα και στην είσοδο του σχολείου θα υπάρχει κινητή μονάδα δειγματοληψίας για τη διενέργεια rapid test σε όλους. Όσοι εντοπιστούν θετικοί, θα επιστρέφουν στο σπίτι και θα ακολουθηθεί το πρωτόκολλο για τα θετικά περιστατικά COVID.

-Έγινε ισχυρή σύσταση για πιο αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

sigmalive.com

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy