Πρόταση για ημίχρονο διάρκειας 25 λεπτών αντί 15

Το διοικητικό συμβούλιο του Διεθνούς Ποδοσφαιρικού Συμβουλίου (IFAB), που είναι ο οργανισμός ο οποίος καθορίζει τους Κανονισμούς του αθλήματος, θα μελετήσει στην επόμενη συνεδρίασή του (27/10) την πρόταση της CONMEBOL για παράταση του διαστήματος μεταξύ των δύο ημιχρόνων, από 15 σε 25 λεπτά.
Το αίτημα κατατέθηκε από την Ποδοσφαιρική Συνομοσπονδία της Νότιας Αμερικής (CONMEBOL) ως πρόταση για τουρνουά όπως το Copa Libertadores. Ο Κανόνας 7 του παιχνιδιού ορίζει, επί του παρόντος, ότι «οι παίκτες δικαιούνται ένα διάστημα όχι μεγαλύτερο από 15 λεπτά».

 

Το αίτημα της CONMEBOL βρίσκεται στην ατζέντα της συνάντησης των ειδικών συμβούλων της IFAB για να συζητηθεί στις 27 Οκτωβρίου. Πάντως, είχε ήδη γίνει μια προσπάθεια στο παρελθόν προς αυτή την κατεύθυνση, αλλά η πρόταση της FIFA, το 2009, για ημίχρονο διάρκειας 20 λεπτών απορρίφθηκε.

 

Μεταξύ των άλλων θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, η IFAB θα αναλύσει επίσης κι άλλα στοιχεία, ξεκινώντας από τον Κανόνα ότι ο τερματοφύλακας πρέπει να κρατά τουλάχιστον το ένα πόδι πίσω ή πάνω στη γραμμή του τέρματος κατά τη στιγμή εκτέλεσης του πέναλτι.

 

Επιπλέον, θα συζητηθεί η αλλαγή στον αριθμό των αντικαταστάσεων, των αλλαγών για περιπτώσεις διάσεισης μέχρι την ανάπτυξη μιας «ελαφριάς» έκδοσης του VAR, όσον αφορά το κόστος για πρωταθλήματα που δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά την επένδυση στο τρέχον VAR.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy