“Έσπασε” τη σιωπή του ο Μπαρτομέου (πρώην πρόεδρος Μπαρτσελόνας)

Σχεδόν ένα χρόνο μετά την παραίτησή του (27 Οκτωβρίου 2020), ο Ζοσέπ Μαρία Μπαρτομέου «έσπασε» τη σιωπή του, παραχωρώντας συνέντευξη στην εφημερίδα της Καταλωνίας, «Mundo Deportivo»,  πριν από την τακτική γενική συνέλευση της Κυριακής, δίνοντας τις δικές του απαντήσεις, σχετικά με την οικονομική κατάσταση της Μπαρτσελόνα, αλλά και κάνοντας αποκαλύψεις.

«Η διοίκηση ήταν σοβαρή και υπεύθυνη. Δεν το λέω εγώ. Η LaLiga το λέει, η UEFA
και οι ελεγκτές το λένε. Με 180 εκατομμύρια όφελος και με το Forbes να μας εκτιμά ως τον πιο πολύτιμο σύλλογο στον κόσμο, φαίνεται ότι υπήρχε ένα έργο και ένα στρατηγικό σχέδιο που είχε οριστεί το 2015. Έχουμε κάνει πολλά έργα, είμαστε το διοικητικό συμβούλιο που ήταν πιο ενεργό, αλλά από τον Μάρτιο του 2020, αυτή η σοβαρή και αυστηρή διαχείριση περικόπηκε από την εμφάνιση της πανδημίας Covid-19, η οποία μείωσε δραστικά τα έσοδα. Και από τότε υποφέραμε με  τη μείωση των εσόδων. Αυτό οδήγησε σε καθαρό χρέος περίπου 500 εκατομμυρίων δολαρίων. Υπήρξε πάντως μεγάλη σύγχυση μεταξύ καθαρού και ακαθάριστου χρέους», είπε ο πρώην πρόεδρος της Μπαρτσελόνα.

«Ο σύλλογος δεν αντιμετωπίζει κίνδυνο διάλυσης και είναι βιώσιμος με πολλούς πόρους. Χωρίς την Covid-19 θα είχε χάσει μόνο 50 εκατομμύρια το 2020-21», πρόσθεσε, ενώ αποκάλυψε ότι «το καλοκαίρι του 2020 είχαμε μια πρόταση από έναν αγγλικό σύλλογο ύψους 150 εκατομμυρίων για τον Ανσού (Φάτι)που θα είχε τακτοποιήσει τους λογαριασμούς, αλλά στη Μπαρτσελόνα επικρατεί το αθλητικό πρόγραμμα και η οικονομία έπεται. Μέχρι τον Μάρτιο του 2020 μπορούσαμε να αντέξουμε τα ποσά που είχαν συμφωνηθεί. Ο σύλλογος ανακηρύχθηκε επίσης ο καλύτερος ποδοσφαιρικός σύλλογος της τελευταίας δεκαετίας. Αυτό επιτρέπει να υπάρχει μια σταθερή βάση για να συνεχίσεις να προοδεύεις».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy