Παραίτηση προπονητή για ρατσισμό, μισογυνισμό και ομοφοβία

Ο επικεφαλής προπονητής των Las Vegas Raiders, Τζον Γκρούντεν, παραιτήθηκε, σύμφωνα με πολλά αμερικανικά ΜΜΕ, συγκλονισμένος από τις κατηγορίες για μισογυνιστικές και ομοφοβικές τοποθετήσεις, αφού είχε ήδη κατηγορηθεί για ρατσιστική συμπεριφορά, πριν από λίγες ημέρες.

Ο Γκρούντεν, παραιτήθηκε μετά από συνάντηση με τον ιδιοκτήτη του συλλόγου, Μαρκ Ντέϊβις σύμφωνα με το NFL Network και το ESPN.

Η κίνηση του Γκρούντεν, έρχεται μετά από ένα… ταραχώδες τριήμερο, που άρχισε την Παρασκευή όταν η «Wall Street Journal» αποκάλυψε ότι ο προπονητής είχε χρησιμοποιήσει μια ρατσιστική σύγκριση για να περιγράψει τον αρχηγό της ένωσης παικτών, ΝτεΜπορίς Σμιθ.

Στο σχετικό μήνυμα του, ο Γκρούντεν περιγράφει τον Σμιθ ως κάποιος που «έχει χείλη στο μέγεθος των ελαστικών Michelin».

Η εθνική ποδοσφαιρική λίγκα (NFL) καταδίκασε το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, χαρακτηρίζοντάς το «φρικτό, αποτρόπαιο και εντελώς αντίθετο με τις αξίες του NFL».

Σε σχόλιο που έκανε στο ESPN το Σαββατοκύριακο, ο Γκρούντεν είπε ότι «ντρέπεται» για τα σχόλιά του, τονίζοντας ότι «δεν υπήρχε ίχνος ρατσισμού» στην τοποθέτηση του.

Ομως την περασμένη Δευτέρα, οι «New York Times» ανέφεραν ότι εξέτασαν πολλά άλλα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από τον προπονητή, στα οποία χρησιμοποίησε αντι-γκέι και μισογυνιστικές εκφράσεις, για να υποτιμήσει θέματα όπως η εμφάνιση γυναικών διαιτητών ή η απόκτηση ομοφυλόφιλου παίκτη. Σε άλλα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, έκανε… πλάκα στους παίκτες που διαμαρτυρήθηκαν κατά την διάρκεια του εθνικού ύμνου των ΗΠΑ, απαιτώντας να απολυθούν.

Σ΄ αυτά τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, που εξέτασε η εφημερίδα, ο Γκρούντεν χρησιμοποίησε επίσης αντι-ομοφυλοφιλικές εκφράσεις για να επιτεθεί στον επίτροπο του NFL, Ρότζερ Γκούντελ.

Οι «Times», ανέφεραν ότι τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προέρχονταν από ξεχωριστή έρευνα για εργασιακά παραπτώματα, που δεν αφορούσε άμεσα τον Γκρούντεν.

Αυτά τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου απευθύνονταν στον Μπρους Αλεν, πρώην πρόεδρο της ομάδας της Ουάσιγκτον, το διάστημα που ο Γκρούντεν, εργαζόταν ως αναλυτής για το ESPN. Ο Γκρούντεν, επέστρεψε στους Raiders το 2018 και μετά από 10 χρόνια απουσίας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy