Αρνήθηκε να… χάσει στη ματσάρα με τη Λίβερπουλ η Σίτι!

Σε ένα επικό δεύτερο ημίχρονο, η Λίβερπουλ προηγήθηκε δύο φορές, αλλά η Σίτι ήταν πολύ σκληρή -και καλή- για να… χάσει, ισοφαρίζοντας δις για το τελικό 2-2 στο μεγάλο ντέρμπι της Premier League!

Να μην τελείωνε ποτέ το δεύτερο ημίχρονο!

Μετά από ένα μυθικό δεύτερο 45λεπτο, Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτι ήρθαν ισόπαλες 2-2 στο μεγάλο ντέρμπι της 7ης αγωνιστικής στην Premier League, αφήνοντας την Τσέλσι μόνη πρώτη στη βαθμολογία. Οι Λονδρέζοι έχουν, θυμίζουμε, 16 βαθμούς, η Λίβερπουλ 15 και η Σίτι 14, σε ένα πρωτάθλημα, το οποίο προμηνύεται συναρπαστικό!

Συνολικά καλύτερη η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα, στο πρώτο ημίχρονο θα μπορούσε να προηγείται ακόμη και… 3-0, με τον Άλισον να κρατάει όρθια τη Λίβερπουλ με τεράστιες αποκρούσεις. Συνήλθαν στο δεύτερο οι «κόκκινοι» και προηγήθηκαν δύο φορές, με τον Σαλάχ να «ξυπνάει» (με ασίστ και γκολ), αλλά τους «πολίτες» να αποδεικνύονται πολύ σκληροί -και καλοί- για να… χάσουν, ισοφαρίζοντας δις με Φόντεν και Ντε Μπρόινε για το τελικό 2-2!

Το ματς

Το πρώτο ημίχρονο έμοιαζε περισσότερο με… εντός έδρας ματς της Σίτι απέναντι σε ομάδα, που προσπαθεί να κρατήσει το μηδέν! Ειδικά από το 20′ και μετά, οι «πολίτες» έκλεισαν τη Λίβερπουλ στο μισό γήπεδο, δημιουργώντας διαρκώς προϋποθέσεις για γκολ ΚΑΙ φάσεις! Είναι χαρακτηριστικό ότι οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν ούτε κόντρα να βγάλουν, απέναντι, βέβαια, στη μακράν κορυφαία άμυνα της Premier League -έχοντας δεχθεί μόλις ένα γκολ στην ήττα από την Τότεναμ! Η κυριαρχία της Σίτι ήταν καθολική, με ανελέητο «σφυροκόπημα» ειδικά στο τελευταίο τέταρτο, και τον Άλισον με δύο τεράστιες επεμβάσεις να κρατάει το «μηδέν».

Μέχρι το 15′, πάντως, το παιχνίδι είχε ρυθμό, με τη Λίβερπουλ να πιέζει με τον Χέντερσον στην πρώτη «γραμμή», αλλά τη Σίτι να διατηρεί την ψυχραιμία της και από το 20ό λεπτό και μετά να αναλαμβάνει πλήρως την πρωτοβουλία. Στο 21′ ο Άλισον αρνήθηκε -για πρώτη φορά- το γκολ, νικώντας στο τετ-α-τετ τον Φόντεν, σε μια φάση, δε, που ξεκίνησε από την καταπληκτική ενέργεια και πάσα του εξαιρετικού Μπερνάρντο Σίλβα, με την αναμέτρηση να αποκτά άγρια ομορφιά. Μάχες επί «μαχών», λάθη επί λαθών, τρομερή ένταση και μια Σίτι με… μάτι να γυαλίζει κόντρα στη Λίβερπουλ, που δεν μπορούσε να ξεμυτίσει, όντας εγκλωβισμένη.

Στο 34′ οι φιλοξενούμενοι έχασαν και δεύτερη τεράστια ευκαιρία, όταν ολομόναχος ο Ντε Μπρόινε πήρε την κεφαλιά από την τέλεια σέντρα του Φόντεν, αλλά αστόχησε, ενώ 10 λεπτά αργότερα η απίθανη μπαλιά του Έντερσον, έβγαλε τον Φόντεν τετ-α-τετ με τον Άλισον, ωστόσο ο Βραζιλιάνος ήταν και πάλι νικητής, προλαβαίνοντας με τα πόδια!

Το δεύτερο 45λεπτο ήταν πραγματική εποποιία! Η Λίβερπουλ έβγαλε εγωισμό, με την εικόνα της να μην έχει καμία σχέση με εκείνη του α’ μέρους και τον εξαφανισμένο Σαλάχ να… εμφανίζεται! Στο 59′, μετά από καταπληκτική προσπάθεια και μπαλιά του Αιγύπτιου, ο Μανέ πλάσαρε και οι «κόκκινοι» άνοιξαν το σκορ! Πέρασαν μερικά λεπτά όπου η Σίτι έδειχνε σαστισμένη, αλλά στο 69′ ο Φόντεν έκανε ένα καταπληκτικό σουτ από πλάγια θέση αριστερά, ο Άλισον δεν μπόρεσε αυτήν τη φορά να αντιδράσει και το ντέρμπι ήρθε στα… ίσα του!

Επτά λεπτά αργότερα, στο 76′ και ενώ είχε προηγηθεί η φάση του Μίλνερ (73′), για την οποία διαμαρτυρήθηκε έξαλλα ο Πεπ, ο Σαλάχ από δημιουργός έγινε εκτελεστής με έναν τρόπο μαγικό! Αφού «χόρεψε» τους πάντες από δεξιά, με τελευταίο «θύμα» του τον Λαπόρτ, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Έντερσον, δίνοντας εκ νέου το προβάδισμα στη Λίβερπουλ! Η Σίτι, όμως, δεν είχε πει την τελευταία της λέξη. Άμεσα, στο 81′, ο Ντε Μπρόινε έκανε ένα δυνατό σουτ, η μπάλα βρήκε ελάχιστα και πάνω στον Μάτιπ, αλλά αρκετά για να «γραφτεί» στον φωτεινό πίνακα το 2-2, που έμεινε ως το τέλος! Ένα αποτέλεσμα, βέβαια, που δεν έγινε 3-2 στο 87′ από την επέμβαση της χρονιάς του Ρόδρι στο πλασέ του Φαμπίνιο σε κενή εστία!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ): Άλισον, Μίλνερ, Μάτιπ, Βαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Φαμπίνιο, Χέντερσον, Τζόουνς, Μανέ, Ζότα, Σαλάχ

Στον πάγκο έμειναν: Κέλεχερ, Κεϊτά, Κονατέ, Φιρμίνο, Γκόμες, Τσάμπερλεϊν, Μιναμίνο, Τσιμίκας, Γουίλιαμς.

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα): Έντερσον, Κανσέλο, Λαπόρτ, Ντίας, Γουόκερ, Ρόδρι, Μπερνάρντο Σίλβα, Ντε Μπρόινε, Γκρίλις, Ζέσους, Φόντεν

Στον πάγκο έμειναν: Πάλμερ, Άκε, Μαχρέζ, Κάρσον, Στέφεν, Στέρλινγκ, Ρόσα, Στόουνς, Τόρες

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy