Νέα αρχή με στόχο τα πλέι-οφ

Πως μπαίνει η ΑΕΛ στη καινούρια χρονιά της ΟΠΑΠ Basket League

Μία νέα αρχή θέλει να κάνει η ΑΕΛ στη καινούργια χρονιά της ΟΠΑΠ Basket League, θέτοντας στόχους που φθάνουν μέχρι την είσοδο στα πλέι οφ της διοργάνωσης. Νέος προπονητής της ομάδας ανέλαβε ο Μάρκος Ασωνίτης, έπειτα από δύο χρόνια στον πάγκο του ΑΠΟΠ. Βοηθός του θα είναι ο Αντώνης Δημητρίου.

«Είναι ένα νέο ξεκίνημα για την ΑΕΛ. Οι στόχοι που έχουν τεθεί είναι ξεκάθαρο ότι θέλουμε  να κάνουμε την υπέρβαση και να μπούμε στα πλέι οφ. Και σημαντικό η ομάδα να βγάζει υγεία» δήλωσε Μάρκος Ασωνίτης.

Επιπρόσθετα, πρόσθεσε, για τη νέα χρονιά: «Ελπίζουμε να τελειώσει αυτή η πανδημία για να επιστρέψει ο κόσμος στα γήπεδα. Υγεία και εντός και εκτός γηπέδων. Να είναι μία χρονιά με υγεία και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα».

Οι αλλαγές

Στο ρόστερ της ομάδας της Λεμεσού υπάρχουν αρκετές αλλαγές σε σχέση με τη νέα χρονιά. Οι Κωνσταντίνος Γρίβας, Αρτέμης Τομπάζος, Πέταρ Ζντράβιτς, Αντριάν Χικς, Nτάμανι Απολγουάιτ, Ιβάν Γκάντια-Ρόσα και Τζόσουα Φέργκιουσον δεν βρίσκονται στην ομάδα σε σχέση με την περσινή σεζόν. Ανανέωσαν το συμβόλαιό τους οι Μάριος Μονιάτης, Ηλίας Δανιήλ και Ηρακλής Πιττάκας, ενώ στο «γαλαζοκίτρινο» στρατόπεδο παραμένει ο Ζαχαρίας Χανούν. Τελευταία προσθήκη για την ΑΕΛ αυτή του Νιγηριανού σέντερ με Κυπριακό διαβατήριο, ύψους 2,07 Σουλειμάν Φαγέ.

Για τις θέσεις των ξένων η ΑΕΛ πήρε τον 35χρονο guard Κόρτνεϊ Πίγκραμ, γνωστόν στο κυπριακό κοινό από τη θητεία του σε ΑΠΟΠ, Ένωση και ΑΕΚ, καθώς και τον 24χρονο point guard Μπράντον Αβερέτ και τον 22χρονο Κόρι Μάνιγκολτ (power forward και center forward). Επίσης, ένταξε στη δύναμή της τον 20χρονο Μάριο Ιωαννίδη (small forward) και ακόμη ένα νεαρό από το Φοίνιξ, τον Μάικ Ραντοβάνιτς.

Το ρόστερ

Κόρι Μάνιγκολτ

Κόρτνεϊ Πίγκραμ

Μπράντον Αβερέτ

Ζαχαρίας Χανούν

Ηλίας Δανιήλ

Μάριος Μονιάτης

Μάριος Ιωαννίδης

Ηρακλής Πιττάκας

Αντρέας Οικονομίδης

Αντρέας Αλεξάνδρου

Μάριος Στυλιανού

Μάικ Ραντοβάνιτς

 

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΕΛ

Έδρα: «Νίκος Σολωμονίδης»

Προπονητής: Μάρκος Ασωνίτης

Ιστοσελίδα: aelimassol.com

Social Media: AEL Limassol Basketball

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy