Θεόδωρος Αντωνίου: “Προσπαθούμε και έχουμε γυρίσει σελίδα, ο Ντούσαν είναι ένας άνθρωπος πολύ ειλικρινής, δεν υπάρχει τίποτα προσωπικό με κανένα”

Σημερινές(28/9) ραδιοφωνικές δηλώσεις Θεόδωρου Αντωνίου

Στον ΣΠΟΡ FM 95,0 και στην εκπομπή «Κάνε Παιχνίδι», μίλησε σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις, ο διευθυντής ποδοσφαίρου της ΑΕΛ, Θεόδωρος Αντωνίου.

Αναλυτικά:

Δύο μέρες μετά από το παιχνίδι προσπαθούμε και έχουμε γυρίσει σελίδα, θέλουμε να δούμε το παιχνίδι της ερχόμενης Παρασκευής με την ομάδα της ΠΑΕΕΚ, η οποία έδειξε και χθες πως είναι μια πάρα πολύ καλή ομάδα. Ομάδα προπονητή θα έλεγα, με ένα πλάνο και πολύ καλή αγωνιστική πειθαρχία. Έχουμε σεβασμό στον αντίπαλο αλλά ο στόχος μας είναι ξεκάθαρος και αυτό είναι που θα κάνουμε. Δεν έχουμε πρωινή προπόνηση. Χθες δεν ήταν τόσο καλά τα πράγματα. Η προπόνηση είναι σήμερα αργά το απόγευμα. Είναι καθήκον όλων να ξεχάσουν τι έγινε και να προχωρήσουμε”.

Για την ανάλυση Σκαπούλλη και Τσίκινη: «Ο ένας είναι ένας άνθρωπος που βρίσκεται εκτός των καταστάσεων του κυπριακού ποδοσφαίρου, μιλάμε για τον διαιτητή, Ηρακλή Τσίκινη και ο άλλος είναι ένας άνθρωπος που ακούμε τις απόψεις του και μας συγχύζει συχνά πυκνά, ο κύριος Σκαπούλλης. Ξέρουμε τι βλέπουμε για αυτό μας συγχύζει. Όταν ξέρεις τους κανονισμούς δεν μπορείς να ακούς άλλα πράγματα. Δεν μπορεί τη μια εβδομάδα να είναι έτσι και την άλλη αλλιώς. Είναι θέμα δικό του συγκεκριμένου».

Η θέση της ΑΕΛ για τη διαιτησία: «Εμείς έχουμε ξεκάθαρα στο μυαλό μας το τι έγινε, τις φάσεις και θέλω να πω ότι ηθικά είμαστε σε κάποιο βαθμό ικανοποιημένοι και πολλές φορές παίρνεις και την αύρα της κοινής γνώμης και δεν μιλώ μόνο για του οπαδούς των ομάδων, μιλώ γενικότερα υπάρχει μια ηθική ικανοποίηση για αυτά που ακούμε από την ημέρα που τελείωσε το παιχνίδι».

Αν θα κάνει κάτι η διοίκηση: «Θέλω να θυμίσω στον κόσμο ότι μετά το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, το οποίο είχε μια πολύ σημαντική φάση, επιλέξαμε να μην ασχοληθούμε καθόλου με τη διαιτησία γιατί δεν κάναμε καθόλου καλό δεύτερο ημίχρονο και θέλαμε να δούμε μόνο τα δικά μας. Στο παιχνίδι όμως το προχθεσινό ήταν κάπως διαφορετικά τα πράγματα και για αυτό αναγκαστήκαμε να πούμε δυο κουβέντες. Μετά το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στείλαμε επιστολή, αυτή θα είναι η τακτική μας και αυτή τη φορά. Αυτά που πιστεύουμε και που νιώθουμε πως είναι καλά να γίνουν, έχουν ήδη πάει γραπτός στην ομοσπονδία. Υπήρχε ένα αίτημα για να έχουμε ξένους διαιτητές στο VAR, οτιδήποτε πιστεύουμε ότι μπορεί να βοηθήσει μπορεί να πάει σήμερα στην ομοσπονδία. Ήδη στείλαμε χθες. Θέλουμε να κατεβάσουμε τους τόνους, πρέπει να συγκεντρωθούμε στο παιχνίδι».

Αν θα καταγγείλει τη διαιτησία: «Δεν θέλω να μπω σε περισσότερη συζήτηση για το θέμα του προηγούμενου αγώνα».

Για τους νεαρούς διαιτητές: «Θεωρώ ότι χρειάζεται δυστυχώς να γίνουν αρκετά πράγματα, για να νιώθουμε όλοι ότι ακόμα και αν έγιναν λάθη, δεν έγιναν για συγκεκριμένους λόγους. Δυστυχώς υπάρχει προκατάληψη, πρόβλημα εμπειρίας και ικανότητας, πράγματα που δεν αγοράζονται.

Με λυπεί που γενικότερα στο χώρο του ποδοσφαίρου, επιλέγουν που και πότε να ασχοληθούν με το θέμα της διαιτησίας. Είμαστε σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση αφού όπως φαίνεται οι διαφορές είναι μικρές. Ίσως να μην βοηθάμε και εμείς βέβαια με αυτές τις συμπεριφορές, αλλά όταν νιώθεις ότι δεν πήρες αυτό που δικαιούσαι, τι να κάνεις; Είναι η νοοτροπία μας. Μετά το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό αρκετοί οπαδοί της ΑΕΛ μου έστειλαν μήνυμα και μου έλεγαν να βγω να μιλήσω. Ξέρει όμως πως λειτουργούμε οι οπαδοί της ΑΕΛ», πρόσθεσε.

Για τα λάθη των ξένων διαιτητών: «Κάνουν ναι αλλά γιατί δεν υπήρχε σκοπιμότητα και ξέραμε ότι πίσω από αυτά δεν ήταν ο χ, ο ψ και ν αντιδρούσαμε διαφορετικά. Πρέπει όμως να ηρεμίσει η κατάσταση, γιατί είναι πάρα πολύ νωρίς».

Για τις δηλώσεις του Κέρκεζ: «Η ατυχία μας ήταν ότι κράτησε πάρα πολύ ώρα η δημοσιογραφική του προπονητή του Απόλλωνα και είχαμε την ευκαιρία να δούμε αρκετές φορές τις φάσεις. Όταν βλέπεις κάποια πράγματα και νιώθεις ότι σε πνίγει το δίκαιο, τι να κάνεις. Ο Ντούσαν είναι ένας άνθρωπος πολύ ειλικρινής, δεν υπάρχει τίποτα προσωπικό με κανένα και θέλουμε να το τονίσουμε αυτό. Έχουμε πολύ καλή επαγγελματική σχέση με τους ανθρώπους που εργάζονται στις άλλες ομάδες, κάτι που επιβάλλεται. Δεν υπάρχει τίποτα προσωπικό ούτε από τον Ντούσαν ούτε από κάποιον άλλο της ομάδας. Είμαι σίγουρος ότι αν τον ρωτήσετε θα σας πει το ίδιο. Όταν τελείωσε το παιχνίδι πέρασα από πολλούς ανθρώπους του Απόλλωνα, παρά το θυμό που ένιωθα».

Για το παιδί που κτύπησε στα επεισόδια: «Δεν έχω κάτι της τελευταίας στιγμής. Ελπίζω να είναι όλα καλά. Έχουμε κουραστεί πάρα πολύ από αυτά τα συμβάντα που συχνά πυκνά ζούμε στη Λεμεσό. Ας καταλάβουν όλοι επιτέλους ότι παίζουμε με τη φωτιά. Είναι τρελό αυτό που συμβαίνει αλλά πρέπει να σταματήσει άμεσα. Έχουμε ξεφύγει κάποιοι και στα social media, αυτοί που κάνουν αυτό το πράγμα ξέρουν τι εννοώ».

Αγωνιστικά νέα: «Τιμωρημένος ο Κεραυνός, εκτός οι Μηνάς, Ανδρέου, Φραντζής. Νομίζω ότι μετά τη διακοπή θα δούμε πως θα είναι ο Μηνάς, δεν είναι για να μπει τώρα αλλά σιγά σιγά το παιδί επανέρχεται και είναι κάτι που μας χαροποιεί πάρα πολύ».

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy