Με Ίλιεφ πήραν το ντέρμπι οι “γαλάζιοι” κόντρα στην ΑΕΛ

ΑΕΛ - ΑΠΟΛΛΩΝ 0-1

Κερδισμένος έστω και με τη ψυχή στο στόμα στα τελευταία λεπτά του ντέρμπι ο Απόλλωνας κόντρα στην ΑΕΛ με 1-0 με γκολ του Ίλιεφ στο 53΄. Η ΑΕΛ που έπαιζε με δέκα ποδοσφαιριστές λόγω αποβολής του Κεραυνού, έκανε στα τελευταία λεπτά του αγώνα την ύστατη της προσπάθεια για την ισοφάριση που όμως δεν ήταν αρκετή!

Με αρκετές μονομαχίες και γρήγορο ρυθμό κύλησε το πρώτο 15λεπτο του ντέρμπι με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να αιφνιδιάσουν τον αντίπαλο τους. Κάποιες προϋποθέσεις είχαν και οι δύο ομάδες, ενώ στο 18΄ήρθε η μεγάλη διπλή ευκαιρία για τον Απόλλωνα, με τον Κεραυνό να σώζει πρώτα την προβολή του Νταμπό και στη συνέχεια το πλασέ του Γιάνγκα. Το πρώτο μισάωρο κύλησε με τις δύο ομάδες να εναλλάσσονται στην κατοχή της μπάλας και να προσπαθούν αμφότερες να απειλήσουν τον αντίπαλο τους δείχνοντας όρεξη να παίξουν καλό και σωστό ποδόσφαιρο.

Η ΑΕΛ «απάντησε» στη διπλή ευκαιρία του Απόλλωνα στο 36΄, όταν το ωραίο απευθείας φάουλ του Πελέ σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Δημητρίου. Ήταν μια πολύ καλή εκτέλεση και από μακρινή σχετικά απόσταση. Στο 40΄λάθος εκτίμηση από τον Κεραυνό που ανέτρεψε τον Νταμπό έξω από την περιοχή πλάγια με τον διαιτητή να τον αποβάλει με απευθείας κόκκινη κάρτα. Αναγκαστικά η ΑΕΛ προχώρησε σε αλλαγή με τον Βοζίνια να μπαίνει στο γήπεδο στη θέση του Τσέποβιτς, που θυσιάστηκε για το λάθος που έγινε. Στην εκτέλεση που έγινε από τον Ζράντι ο Βοζίνια απέκρουσε την απευθείας εκτέλεση.

Πέντε ήταν τα λεπτά των καθυστερήσεων που πρόσθεσε ο διαιτητής για το πρώτο ημίχρονο. Τα λεπτά κύλησαν χωρίς κάτι το αξιόλογο και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το ισόπαλο 0-0!

 

Με ευκαιρία για τον Απόλλωνα ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο στο 48΄ όταν σε αντεπίθεση ο Νταμπό κέρδισε τον Σάντος, έδωσε στον Πίττα που έπιασε ένα δυνατό σουτ αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια. Στο 53΄ήρθε το γκολ για τον Απόλλωνα με τον Ίλιεφ να παίρνει την ασίστ από τον Πίττα και με ωραίο σουτ να αφήνει ακίνητο τον Βοζίνια και να στέλνει τη μπάλα στα δίκτυα, κάνοντας το 1-0 για τους «γαλάζιους». Ο Απόλλωνας πλέον με ανεβασμένη ψυχολογία βγήκε ξανά στην επίθεση από αριστερά με τον Νταμπό να πιάνει ένα δυνατό σουτ και η μπάλα να περνά έξω από το κάθετο δοκάρι.

Ο Ντούσαν Κέρκεζ έκανε δύο αλλαγές θέλοντας να αλλάξει κάτι, αφού η ομάδα του ήταν με αριθμητικό μειονέκτημα αλλά και πίσω στο σκορ, βάζοντας στον αγώνα Σωτηρίου και Έουλερ. Στο 66΄ο Νταμπό πήδηξε πιο ψηλά από όλους μετά από εκτέλεση κόρνερ, έπιασε την κεφαλιά όμως η μπάλα πέρασε μόλις έξω από το κάθετο δοκάρι. Στο 71΄ο Κέρκεζ ολοκλήρωσε τις αλλαγές του με τον Μαίντεβατς και Τσάβες να μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο για να πιέσουν για το γκολ της ισοφάρισης. Στο 79΄ο Δημητρίου είχε αυτή τη φορά λάθος εκτίμηση αλλά ο Κατελάρης τον κάλυψε στέλνοντας τη μπάλα σε κόρνερ που πέρασε ανεκμετάλλευτο.

Στο 81΄ο Μαυρίας είχε λάθος εκτίμηση και ανέτρεψε τον Τσάβες με τον διαιτητή να δίνει φάουλ, μόλις έξω από την περιοχή μετά από παρέμβαση και του VAR. Το φάουλ εκτέλεσε ο Έουλερ που έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι με τον Απόλλωνα να σώζεται από την ισοφάριση. Η ΑΕΛ στο τελευταίο δεκάλεπτο πίεζε τους “γαλάζιους”, που έδειχναν να μην πατάνε με σιγουριά, για να φτάσει στην ισοφάριση. Ο Ζράντι στο 87΄έχασε την ευκαιρία να τελειώσει το παιχνίδι, αφού δεν είχε καλή επιλογή, ενώ μια κεφαλιά του Τσάβες απέκρουσε ο Δημητρίου. Η μπάλα ανεβοκατέβαινε στις δύο περιοχές, με την αγωνία να κορυφώνεται.

Έξι λεπτά καθυστερήσεων προστέθηκαν από τον διαιτητή, με τον Απόλλωνα να έχει ξεκάθαρη φάση να τελειώσει τον αγώνα αλλά να μην τα καταφέρνει. Τελικά ο αγώνας ολοκληρώθηκε με τους “γαλάζιους” να κερδίζουν με 1-0!

 

 

Κίτρινες: Μαζάν, Τεισέιρα, Σάντος / Χαμάς, Φιλιώτης, Κατελάρης

Κόκκινες: Κεραυνός

ΑΕΛ: Κεραυνός, Τεσέιρα, Μεντόγεβιτς, Νταβόρ(55΄Σωτηρίου), Τσέποβιτς(45΄Βοζίνια), Σάντος, Τόρες(71΄Τσάβες), Ριέρα(71΄Μαίνταβατς), Μαζάν, Ριστέφσκι, Πελέ(58΄Έουλερ)

Αναπληρωματικοί: Βοζίνια, Εβόρα, Ντάφερφελντ, Αντονι, Τσάβες, Μάζουρεκ, Ρέινολντς, Παντελή, Έουλερ, Παπαφώτης, Μαϊντεβατς, Σωτηρίου

 

Απόλλων: Δημητρίου, Χαμάς(61΄Αλεσάμι), Ρομπέρζ, Κατελάρης, Φιλιώτης(73΄Μαυρίας), Ίλιεφ(73΄Χάμπος), Κολ, Ζράντι(89΄Νασιμέντο), Πίττας, Νταμπό(89΄Ίντζια), Γιάνγκα.

Αναπληρωματικοί: Ντούριν, Μαυρίας, Μαλεκκίδης, Αλμπάνης, Γουέλινγκτον, Αλεσάμι, Ίντζια, Χάμπος, Σπόλιαριτς, Ψύχας, Παπουνασβίλι, Στορ.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy