Μιχαηλίδης για γήπεδο Λεμεσού: “Τον Ιούνιο 2022 παραδίδεται”

Τον Ιούνιο του 2022 παραδίδεται το Νέο Γήπεδο Λεμεσού στο Κολόσσι και τον Αύγουστο του 2022 θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αγώνες, δήλωσε ο Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού Ανδρέας Μιχαηλίδης.

Η Επιτροπή Νέου Γηπέδου Λεμεσού του ΚΟΑ με επικεφαλής τον Πρόεδρο Ανδρέα Μιχαηλίδη, επιθεώρησε την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021 την πορεία των έργων στο Νέο Γήπεδο Λεμεσού και ενημερώθηκε από τον υπεύθυνο Μηχανικό του έργου των Δημόσιων Έργων Δημήτρη Αποστολίδη και τον υπεύθυνο μηχανικό της εργοληπτικής εταιρείας Κυριάκο Τουλούμη για την εξέλιξη του.

Από πλευράς του ΚΟΑ παρευρέθηκαν επίσης τα Μέλη της Επιτροπής Ανδρόνικος Ανδρονίκου, Έλενα Παπακώστα & Ανδρέας Μυλωνά.

Σε δηλώσεις του μετά την επίσκεψη του στο Γήπεδο, ο Πρόεδρος του ΚΟΑ είπε ότι επισκέφτηκαν το Νέο Γήπεδο Λεμεσού για να ενημερωθούν για την πορεία των έργων. Στη συνέχεια ο κ. Μιχαηλίδης τόνισε:

«Έχουμε καλέσει και εσάς τους Λειτουργούς των ΜΜΕ να σας ευχαριστήσουμε για το ενδιαφέρον σας και για να ενημερωθείτε κι’ εσείς από πρώτο χέρι από τους Μηχανικούς του έργου για το πώς πάμε. Χαιρόμαστε που τα χρονοδιαγράμματα ακολουθούνται πιστά. Έχουμε ενημερωθεί ότι τον Ιούνιο 2022 παραδίδεται το γήπεδο και τον Αύγουστο 2022 θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αγώνες. Δεν έχει αλλάξει τίποτα και για αυτό ενημερώνουμε και εμείς τον κόσμο ότι προχωρούμε προς τη σωστή κατεύθυνση. Έχουμε υποβάλει τα δικά μας ερωτήματα. Ευτυχώς δεν υπάρχει καμία εκκρεμότητα για να επιλύσει ο ΚΟΑ αυτή την στιγμή, πέραν ενός αιτήματος που υπάρχει για ένα νέο συμβόλαιο και για ένα νέο γήπεδο προπόνησης, το οποίο μελετάται. Για αυτό προχωράμε κανονικά. Εκφράζουμε την ικανοποίηση μας προς τους εργολάβους του έργου, προς τους μηχανικούς, τα Δημόσια Έργα, για τον ζήλο που επιδεικνύουν και τους ευχαριστούμε πάρα – πάρα πολύ γιατί ακολουθούνται πιστά τα χρονοδιαγράμματα. Ο ΚΟΑ είναι ο θεματοφύλακας της πορείας αυτής και θα συνεχίσουμε την προσπάθεια μας μέχρι το τέλος».

Αναφορικά με το χρονοδιάγραμμα παράδοσης και χρήσης του γηπέδου, ο υπεύθυνος Μηχανικός του έργου των Δημόσιων Έργων Δημήτρης Αποστολίδης είπε ότι τέλη Ιουνίου παραδίδονται οι χώροι, αλλά το χορτάρι θα φυτευτεί τον Μάιο και θέλει τρεις μήνες για ενδυνάμωση, άρα θα μπορούν να γίνουν αγώνες τον Αύγουστο.
Σε ερώτηση για την ονομασία του γηπέδου ο Πρόεδρος του ΚΟΑ είπε ότι ακόμη δεν έχει παρθεί απόφαση, λέγοντας τα εξής:

«Πρέπει να ξεκαθαρίσω ότι η άποψη του ΚΟΑ είναι ότι δεν πρέπει να είναι το Arena η ονομασία του γηπέδου. Αυτό θα συζητηθεί φυσικά μαζί με τις τρεις ομάδες. Εμείς θεωρούμε ότι θα πρέπει να βγούμε σε διαγωνισμό κα να επιδείξουν ενδιαφέρον εταιρείες που πιθανόν να ασχολούνται με θέματα αθλητισμού και όχι μόνο, όπως γίνεται στο εξωτερικό, να κάνουμε κι’ εμείς μια καινοτομία, να παραδειγματιζόμαστε από το εξωτερικό και να ονομαστεί το γήπεδο ανάλογα. Όμως είναι θέμα και των τριών ομάδων».

Ερωτηθείς αν επιχορηγηθεί το γήπεδο από κάποιο χορηγό, τότε τα έσοδα θα πάνε στις ομάδες, ο κ. Μιχαηλίδης είπε ότι θα πάνε στη διαχείριση και τη συντήρηση του γηπέδου. «Δεν είναι θέμα του ΚΟΑ να εισπράξει ασφαλώς, αλλά στη διαχειριστική Επιτροπή, η οποία θα αποτελείται από τις τρεις ομάδες και τον ΚΟΑ, όπου θα παρθούν οι ανάλογες αποφάσεις».

Απαντώντας σε ερώτηση για το οδικό δίκτυο, ο Πρόεδρος του ΚΟΑ είπε ότι ο ίδιος ο Υπουργός Μεταφορών τον έχει ενημερώσει ότι το οδικό δίκτυο θα είναι έτοιμο τον Σεπτέμβριο του 2022 και θα υπάρχουν τέσσερις είσοδοι – έξοδοι, ενώ χαρακτηριστικά τόνισε:

«Έχω ζητήσει εδώ και λίγο καιρό, συνάντηση με το Υπουργείο Μεταφορών, με τον ίδιο τον Υπουργό και τους συνεργάτες του, να ενημερωθούμε και εμείς πλήρως για το τόσο σοβαρό θέμα του οδικού δικτύου».

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy