Απάντηση Συνδέσμου Διαιτητών σε Μάζιτς για την συνάντηση με τους προέδρους

Την δική του θέση για την συνάντηση μεταξύ διαιτητών και προέδρων ομάδων μετά και την έντονη αντίδραση για το θέμα από τον Μίλοραντ Μάζιτς, δίνει μέσω ανακοίνωσης ο Σύνδεσμος Διαιτητών Κύπρου.

Ο πρόεδρος της επιτροπής διαιτησίας της ΚΟΠ, κατά τη διάρκεια σεμιναρίου την περασμένη Τρίτη (21/09), δήλωσε έκπληκτος, θυμωμένος και πως δεν ήξερε για την συνάντηση αυτή, λέγοντας: “ακούστηκαν κατηγορίες εκεί και μετά έκατσαν όλοι να φάνε. Άρα τι έγινε; Δέχτηκαν (σ.σ. οι διαιτητές) όλα αυτά για τα οποία κατηγορήθηκαν. Αν μείνω εδώ στην Κύπρο δεν πρόκειται να ξαναγίνει κάτι τέτοιο”.

Η απάντηση του Συνδέσμου Διαιτητών και μια γενικότερη ανακοίνωση για τον Μάζιτς, παρακάτω: 

“Αναφορικά με τις τοποθετήσεις του Προέδρου της Επιτροπής Διαιτησίας της Κ.Ο.Π., σε ότι έχει σχέση με την σύναξη παραγόντων, η οποία πραγματοποιήθηκε από μέρους της Διοίκησης του Σ.Δ.Κ. στο Οίκημα του, προσωπικά ως Πρόεδρος του Σ.Δ.Κ., διευκρινιστικά σας παραθέτω τις δικές μου απόψεις:

Η όλη εκδήλωση ήταν η δεύτερη συνεχόμενη στην δεύτερη μου θητεία και καθαρά εθιμοτυπικού χαρακτήρα ενόψει και της έναρξης της νέας ποδοσφαιρικής περιόδου (σας αποστέλλεται αυτούσια η επιστολή πρόσκλησης). Σημειώστε ότι τέτοιες εκδηλώσεις, πραγματοποιούνταν διαχρονικά από όλα τα Διοικητικά Συμβούλια του Σ.Δ.Κ., στην παρουσία της ηγεσίας της Κ.Ο.Π. και άλλων ισχυρών παραγόντων.

Από την Διοικητική Γραμματέα του Συνδέσμου μας, με απόφαση του Δ.Σ. του Σ.Δ.Κ., έχουν σταλεί προσκλήσεις στους πιο κάτω φορείς και άτομα:

Διαιτητές και Βοηθούς Διαιτητές Α κατηγορίας
Προέδρους Σωματείων Α Κατηγορίας
Επίτιμους Προέδρους και πρώην Προέδρους Σ.Δ.Κ.
Πρόεδρο και Μέλη Εκτελεστικής Επιτροπής Κ.Ο.Π.
Πρόεδρο και Μέλη Δ.Σ. Κ.Ο.Α.
Υπήρξε ανταπόκριση από την πλειοψηφία των προσκεκλημένων μεταξύ αυτών και ο Πρόεδρος του Κ.Ο.Α. κ. Αντρέας Μιχαηλίδης, ο οποίος χαρακτήρισε την εκδήλωση ορθή και εποικοδομητική, ζητώντας να πραγματοποιηθεί και άλλη πιο διευρυμένη με παρουσία περισσοτέρων Διαιτητών. Από την εκδήλωση απουσίαζαν ο εκπρόσωπος / οι της Κ.Ο.Π. (πιθανώς λόγω των υποχρεώσεων της Εθνικής Ομάδας στο εξωτερικό).

Σε όλους τους παρόντες προσκεκλημένους, δόθηκε δικαίωμα τοποθέτησης. Όλοι έκφρασαν τις ευχαριστίες τους θεωρώντας πολύτιμη και ουσιαστική την συνάντηση. Μονάδική τοποθέτηση σε ύφος και με προειδοποιήσεις για μη αποδοχή στην φετινή περίοδο Διαιτησίες που να τους στερήσουν βαθμούς όπως την προηγούμενη περίοδο, προήλθαν μόνο από ένα στέλεχος Σωματείου.

Αναφορικά με την τοποθέτηση του κ. Μάζιτς, ότι δεν προσκλήθηκε να παραστεί στην εκδήλωση, δηλώνουμε ότι αν ο ίδιος επιθυμούσε να παρευρεθεί στην όλη εκδήλωση του Σ.Δ.Κ., εμείς ως Διοίκηση δεν είχαμε και ούτε έχουμε κανένα απολύτως πρόβλημα να παρευρίσκεται σε οποιεσδήποτε δραστηριότητες του Συνδέσμου μας, εξάλλου στην επιστολή πρόσκλησης προς την Ομοσπονδία, αναφερθήκαμε ότι η οποιαδήποτε παρουσία αξιωματούχου της Κ.Ο.Π. είναι ευπρόσδεκτη. Για σκοπούς ενημέρωσης, αναφέρω ότι με τον κ. Μάζιτς εκκρεμεί συνάντηση μας την οποία ζητήσαμε ως Διοίκηση, σε ιδία συνάντηση μας με τον Πρόεδρο της Κ.Ο.Π., την οποία δεσμεύτηκε να διευθετήσει η Κ.Ο.Π., αλλά μέχρι σήμερα δεν έγινε ποτέ. Αναφέρω επίσης ότι από μέρους του κ. Μάζιτς αλλά και της ίδιας της Ομοσπονδίας, σε πραγματοποίηση προγραμματισμένων σεμιναρίων, από την ημέρα που επανήλθα στην Προεδρία του Σ.Δ.Κ., τόσο ο ίδιος ως Πρόεδρος αλλά και ο Σ.Δ.Κ. ως οντότητα ποτέ δεν πήραμε πρόσκληση παρουσίας σε οποιοδήποτε σεμινάριο. Σημειώστε ότι προηγουμένως από μέρους της Κ.Ο.Π. και της Επιτροπής Διαιτησίας, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου ήταν προσκεκλημένος και χαιρέτιζε τις εργασίες του κάθε σεμιναρίου.

Η πρόσληψη του κ. Μάζιτς από την Κ.Ο.Π., ως επικεφαλής της Επιτροπής Διαιτησίας, χαιρετίστηκε από μέρους του Συνδέσμου μας, θεωρώντας τιμητική την παρουσία του στην Ε.Δ., ως μία εξέχουσα διεθνή προσωπικότητα. Αναμέναμε και αναμένουμε από τον κ. Μάζιτς ότι με τις εμπειρίες που διαθέτει, θα φροντίσει να επαναφέρει το κύρος της Διαιτησίας σε ψηλό επίπεδο, μέσω της συνεχούς και αναγκαίας επιμόρφωσης και της απαραίτητης εκγύμνασης που πρέπει να προσφέρεται στους Διαιτητές, δύο ενότητες απαραίτητες για το χώρο της Διαιτησίας για διεκπεραίωση των καθηκόντων τους. Αυτή είναι άλλωστε και η ευθύνη του, όπως επίσης και των προκατόχων του στην θέση για μία περίπου δεκαετία, δηλαδή να υπάρχει ένας συγκροτημένος κατάλογος Διαιτητών Α΄ κατηγορίας με έμπειρους Διαιτητές, ο οποίος θα πλαισιώνεται από τους ικανότερους νέους Διαιτητές.

Στο θέμα διαμόρφωσης δυνατών προσωπικοτήτων Διαιτητές, μακριά από άσκοπες συναθροίσεις που δημιουργούν υπονοούμενα κλπ, εμείς ως Σύνδεσμος πρωτοστατήσαμε διαχρονικά με έμπρακτες ενέργειες, οδηγώντας τους Διαιτητές μακριά από άσκοπες συναθροίσεις Διαιτητών / Παραγόντων ή και άλλων ενεργειών που υπονομεύουν το κύρος των ιδίων και της Διαιτησίας. Στην παρούσα φάση, δηλώνουμε υποστηρικτές και σύμμαχοι να παράσχουμε στον κ. Μάζιτς την κάθε δυνατή βοήθεια νοουμένου ο ίδιος την αναζητεί και επιδιώκει. Για το θέμα κοινής συνάθροισης Διαιτητών και Παραγόντων στην μορφή που πραγματοποιήθηκε από μέρους του Συνδέσμου στην παρουσία τέτοιων αξιωματούχων, δηλώνουμε ότι όφελος υπάρχει, ζημιά όχι για τους Διαιτητές, γ΄αυτό είναι καλύτερα να αποφεύγουμε άσκοπες τοποθετήσεις εντυπώσεων και ο καθένας μας να ασχολείται με τις αρμοδιότητες του.

Καταληκτικά, ευχόμαστε στον κ. Μάζις στη δύσκολη φετινή περίοδο, να διαχειριστεί τους ορισμούς των Διαιτητών, σύμφωνα με τις δικές του δεξιότητες και αντιλήψεις, κωφεύοντας στις όποιες επιδιώξεις παραγόντων για επιλογή ή αποκλεισμό Διαιτητών, έτσι ώστε οι Κύπριοι Διαιτητές να αρχίζουν και ολοκληρώνουν όλα τα πρωταθλήματα της Κ.Ο.Π. Εμείς ως Διοίκηση δηλώνουμε υποστηρικτές και συμπαραστάτες τόσο στον ίδιο όσο και στα υπόλοιπα μέλη της Ε.Δ. με απώτερο σκοπό την καλύτερη και ποιοτικότερη διαιτησία και εκκόλαψη νέων Διαιτητών.

Γιώργος Πάπουτσος

Πρόεδρος ΣΔΚ”

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy