Σοκαριστικός τραυματισμός 6χρονου στο κεφάλι σε αγώνες καρτ στην Πάτρα (video)

Σε αγώνες καρτ στην Πάτρα, μετά από σύγκρουση το ένα μονοθέσιο όχημα εκσφενδονίστηκε στα κάγκελα και τραυμάτισε ένα παιδί έξι χρονών στο κεφάλι

Ένα σοκαριστικό ατύχημα έγινε το μεσημέρι στην Πάτρα και σε αγώνες καρτ. Δύο μικρά μονοθέσια οχήματα συγκρούστηκαν με αποτέλεσμα το ένα να εκσφενδονιστεί, να χτυπήσει στα κάγκελα και μια πινακίδα τραυματίζοντας ένα εξάχρονο παιδί.

Ο αγώνας διεκόπη και στο σημείο έφθασε άμεσα ασθενοφόρο, διασώστες του οποίου παρέλαβαν το παιδί και το μετέφεραν στο νοσοκομείο της πόλης. Στο ασθενοφόρο υπήρχε και γιατρός που άμεσα προσέφερε τις πρώτες βοήθειες στο παιδί, που διακομίστηκε στο Καραμανδάνειο όπου διασωληνώθηκε και άμεσα δόθηκε εντολή για μεταφορά του Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας. Ο οδηγός του καρτ δεν τραυματίστηκε.

Οι γιατροί υπέβαλαν το άτυχο παιδί σε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις και τα ευρήματα των αξονικών έδειξαν ότι δεν έχει υποστεί τραύμα που χρειάζεται χειρουργική επέμβαση, ωστόσο θα παραμείνει διασωληνωμένο στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του ΠΓΝΠ.

Θα πρέπει να τονιστεί πως στους αγώνες είχαν ληφθεί όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας για το κοινό και τους οδηγούς, ενώ ήταν η πρώτη φορά στα δώδεκα χρόνια που συνέβη τέτοιο ατύχημα.

Οι διοργανωτές και η Αστυνομία αποφάσισαν να μην συνεχιστούν οι αγώνες!

H ανακοίνωση των διοργανωτών:

«Το PICK διεκόπη μετά από ατύχημα που συνέβη κατά τη διάρκεια επίδειξης ενός φιλανθρωπικού event με τη συμμετοχή πολλών επωνύμων. Ενώ ήταν σε εξέλιξη η επίδειξη το καρτ με το Νο2 αποσταθεροποιήθηκε στην ευθεία μετά από επαφή με άλλο καρτ και χτύπησε στα προστατευτικά πλαστικά (ζέρσεϊ).

Στη συνέχεια η πορεία του ήταν ανεξέλεγκτη και χτύπησε ένα διερχόμενο ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Ρίο. Λόγω της εξέλιξης αυτής αποφασίστηκε η διακοπή του PICK. Ευχαριστούμε όλους τους συντελεστές για την κατανόησή τους. Από την πρώτη χρονιά οργάνωσης του PICK πρώτο μέλημα ήταν και παραμένει η ασφαλής διεξαγωγή των αθλητικών δραστηριοτήτων εντός πίστας».

sport-fm.gr

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy