Νίκησε την Ισπανία και πέρασε στον τελικό του Ευρωπαϊκού πόλο η Εθνική Εφήβων!

Το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό θα διεκδικήσουν οι Έφηβοι της Ελλάδας μετά το 11-8 επί των Ισπανών στα ημιτελικά.

Κοντά στην κορυφή της Ευρώπης βρίσκεται η Εθνική ομάδα των Εφήβων στο πόλο!

Οι παίκτες του Ηλία Μαχαίρα επικράτησαν 11-8 της Ισπανίας στον ημιτελικό της Μάλτας και θα παίξουν στον τελικό ενάντια στην Ισπανία, την Κυριακή (19/09) στις 20:30 ώρα Ελλάδας.

Η Εθνική μας άντεξε με παίκτη λιγότερο στο τέλος της Α’ περιόδου, όταν ο Μαθιόπουλος αποβλήθηκε δίχως να μπορεί να αντικατασταθεί,ενώ δύο χαμένα πέναλτι είχε ο Καστρινάκης.

Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε ισόπαλο, 5-5, με τη «γαλανόλευκη» να ξεκινά την αντεπίθεσή της στο τελευταίο οκτάλεπτο, όταν κατάφερε να πάρει το προβάδισμα και να μην το χάσει μέχρι το τέλος, νικώντας με 11-8.

Αυτή θα είναι η τρίτη ευκαιρία των Εφήβων για χρυσό σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, καθώς είχαν προηγηθεί δύο ήττες σε τελικούς το 2001 και το 2020.

Τα οκτάλεπτα: 3-3, 2-2, 3-2, 3-1.

Η σύνθεση της Ελλάδας: Δαμίγος, Τουρκομένης, Κανδανολέων, Νικολαϊδης 2, Αλμύρας 5, Καστρινάκης, Μπιτσάκος 2, Αμπαζής, Μύριλος, Μαθιόπουλος, Σιαμάς 1, Σπάχιτς 1, Αλειφτήρας.

Η σύνθεση της Ισπανίας: Τέθλας, Βιλιαμαγιόρ, Τζιλ Θέδο 2, Ιβαΐλοβ, Φριγκόλα 2, Κάστρο 1, Λόπεθ 2, Ιμπάνιεθ 1, Πέρεθ, Ντε Λα Κρουθ, Οτέρο, Γκομίλα, Γκαρθία.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy