Μείωση 10% στους λογαριασμούς του ρεύματος – Όλες οι λεπτομέρειες

Τα μέτρα για την μείωση των λογαριασμών του ρεύματος στα νοικοκυριά ανακοίνωσε το μεσημέρι η Υπουργός Ενέργειας Νατάσα Πηλείδου

Μιλώντας το μεσημέρι σε δημοσιογραφική διάσκεψη η Υπουργός  παρουσίασε τις προτάσεις μετριασμό των επιπτώσεων σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά

Το βασικό μέτρο αφορά την απορρόφηση από την ΑΗΚ μέρους του κόστους για να επέλθει μείωση 10 στα τιμολόγια όλων των καταναλωτών.

Το μέτρο αυτό θα αφορά τις  διμηνίες Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου και Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου  κατά΄τις οποίες όπως είπε καταγράφεται πιο ψηλή κατανάλωση λόγω του χειμώνα.

Σχετική ανακοίνωση  και από την Αρχή Ηλεκτρισμού:

Μείωση στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος

Είναι δεδομένο πως ένα αγαθό ζωτικής σημασίας, όπως το ηλεκτρικό ρεύμα, πρέπει να προσφέρεται στους καταναλωτές, οικιακούς και επιχειρήσεις, σε όσο το δυνατό χαμηλότερη τιμή.

Οι εξωγενείς λόγοι που επενεργούν αυξητικά στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος στην Κύπρο, και που μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν την εκτόξευση του κόστους καυσίμων και το κόστος αγοράς δικαιωμάτων εκπομπής θερμοκηπιακών αερίων, πρόσφατα αναλύθηκαν σε σχετική ανακοίνωση-ενημέρωση της ΑΗΚ, ημερ. 3.09.2021. Όμως η προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η αυξητική τάση των τελευταίων μηνών είναι συνεχής, μέσα από τη συνεργασία της ΑΗΚ με την Πολιτεία, το Υπουργείο Ενέργειας, το Υπουργείο Οικονομικών και τις Αρμόδιες Αρχές.

Στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε μείωση στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος που αντιστοιχεί σε περίπου 10% στο λογαριασμό του μέσου οικιακού καταναλωτή (δηλαδή με κατανάλωση 800kWh για περίοδο δυο μηνών).

Η μείωση θα εφαρμοστεί σε όλους τους λογαριασμούς που θα εκδοθούν με βάση τις καταμετρήσεις που θα γίνουν κατά τους μήνες Νοέμβριο, Δεκέμβριο 2021 και Ιανουάριο, Φεβρουάριο 2022.

Για την πιο πάνω απόφαση, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΗΚ ενημέρωσε τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας Κύπρου, που είναι και ο αρμόδιος θεσμικός φορέας, και έχει εξασφαλιστεί η απαραίτητη έγκριση.

Η νέα αυτή μείωση έρχεται σε συνέχεια της έκπτωσης 10% που είχε δοθεί πέρσι από την ΑΗΚ, για περίοδο έξι μηνών, σε όλους τους πελάτες της.

Σύντομα θα υποβληθούν εισηγήσεις στο Υπουργείο Ενέργειας, στο πλαίσιο της ευρύτερης προσπάθειας εξεύρεσης μεσοπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων λύσεων για μείωση του συνολικού κόστους παραγωγής και μεταφορά του οφέλους στον καταναλωτή.

Σημειώνεται, τέλος, ότι οι εύλογες απαιτήσεις της Κοινωνίας για όσο το δυνατό φθηνότερο ρεύμα, πρέπει να συγκεραστούν με τα όρια των οικονομικών δυνατοτήτων της ΑΗΚ, που δεν είναι ανεξάντλητα, ώστε να διασφαλιστεί η συνέχιση του αναγκαίου επενδυτικού προγράμματος του Οργανισμού και η αξιοπιστία του συστήματος Παραγωγής, Μεταφοράς, Διανομής και Προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας.

Δείτε όλα όσα ανακοίνωσε η Υπουργός:

omegalive.com

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy