Υποδέχεται τον ΑΠΟΕΛ η ΑΕΛ, κόντρα στην ΕΝΑΔ εκτός ο Απόλλωνας

Πραγματοποιήθηκε σήμερα (16/09) στο Ολυμπιακό Μέγαρο η κλήρωση για την ΟΠΑΠ Basket League και την ΟΠΑΠ Γυναικών Α’ Κατηγορίας, για την αγωνιστική περίοδο 2021-2022. Ντέρμπι θα έχουμε στην πρώτη αγωνιστική της ΟΠΑΠ Basket League, με τον Κεραυνό και την Πετρολίνα ΑΕΚ να βρίσκονται αντιμέτωποι.
Την κλήρωση χαιρέτησε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Καλαθόσφαιρας, κ. Ανδρέας Μουζουρίδης, ο οποίος ανέφερε:
«Είναι με μεγάλη χαρά που σας καλωσορίζω σήμερα στην κλήρωση για τα πρωταθλήματα ΟΠΑΠ Basket League και της ΟΠΑΠ Γυναικών Α’ Κατηγορίας για την αγωνιστική περίοδο 2021-2022.
Η περσινή αγωνιστική περίοδος ήταν σίγουρα ιδιαίτερη για όλους μας, όμως εργαστήκαμε όλοι μαζί, ενωμένοι και καταφέρουμε να διεξαχθούν κανονικά τα πρωταθλήματα και τα κύπελλα σε επίπεδο ανδρών και γυναικών. Φέτος είμαστε ακόμα πιο προετοιμασμένοι όσο αφορά τις ιδιαίτερες συνθήκες που δημιουργήθηκαν ελέω του κορονοϊού, και ανυπομονούμε πραγματικά για την έναρξη της νέας σεζόν.
Δυστυχώς όσο αφορά την ΟΠΑΠ Γυναικών Α’ Κατηγορίας είδαμε τις ομάδες να μειώνονται στις έξι, κάτι το οποίο μας προβληματίζει αρκετά και είμαστε στη διαδικασία εξεύρεσης λύσεων, ώστε η γυναικεία καλαθόσφαιρα τα επόμενα χρόνια να επανέλθει στα επίπεδα τα οποία θέλουμε. Έχουμε ζητήσει από την τεχνική επιτροπή της ΚΟΚ όπως αξιολογήσει τα δεδομένα και να ετοιμάσει προτάσεις προς το ΔΣ και να είστε σίγουροι πως τα επόμενα χρόνια θα έχουμε ένα σαφώς αναβαθμισμένο πρωτάθλημα στο γυναικείο μπάσκετ, κάτι που είναι στις προτεραιότητες της Ομοσπονδίας μας.
Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω τους χορηγούς της ΚΟΚ και όλους όσους στηρίζουν το άθλημα και τα σωματεία μας. Το πιο μεγάλο ευχαριστώ πηγαίνει στον καλύτερο μας συμπαίκτη την ΟΠΑΠ Κύπρου, συνοδοιπόρο της ΚΟΚ για πολλά χρόνια τώρα, που αποτελεί τον μεγάλο χορηγό της Κυπριακής καλαθόσφαιρας, μια σχέση η οποία εδραιώνετε και εξελίσσετε προς όφελος της Κυπριακής καλαθόσφαιρας».
Υπενθυμίζουμε ότι στην ΟΠΑΠ Basket League θα αγωνιστούν 12 σωματεία: ΑΕΚ Λάρνακας, ΑΕΛ Λεμεσού, Ανόρθωση Αμμοχώστου, ΑΠΟΕΛ Λευκωσίας, Απόλλων Λεμεσού, ΑΠΟΠ Πάφου, Αχιλλέας Καϊμακλίου, ΕΝΑΔ Αγίου Δομετίου, Ένωση Νέων Παραλιμνίου, Κεραυνός Στροβόλου, Ομόνοια Λευκωσίας.
Στην ΟΠΑΠ Γυναικών Α’ Κατηγορίας θα αγωνιστούν έξι σωματεία: ΑΕΛ Λεμεσού, Αναγέννηση Γερμασόγειας, Ανόρθωση Αμμοχώστου, ΕΝΑΔ Αγίου Δομετίου, Ζήνωνας Λάρνακας, Κεραυνός Στροβόλου.
Πατήστε στους πιο κάτω συνδέσμους για να δείτε ολοκληρωμένο το πρόγραμμα των δύο πρωταθλημάτων:

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy