Ρίχνεται στην Ευρωπαϊκή “μάχη”… 13 χρόνια μετά

Δεκατρία χρόνια μετά την πρώτη της συμμετοχή, η Ανόρθωση Αμμοχώστου επιστρέφει ξανά σε όμιλο Ευρωπαϊκής διοργάνωσης

Αντίπαλος της, σε αγώνα για την 1η αγωνιστική του δευτέρου ομίλου του UEFA Europa Conference League, η Παρτιζάν Βελιγραδίου.

Ο αγώνας θα γίνει στο Στάδιο ΓΣΠ και θα αρχίσει στις 22:00 με τηλεοπτική μετάδοση από τη Cytavision.

Στον όμιλο της Ανόρθωσης συμμετέχουν επίσης η Φλόρα Ταλίν Εσθονίας και  Γκεντ Βελγίου. Οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν απόψε στις 19:45 στο Ταλίν.

Το UEFA Europa Conference League είναι η νεοσύστατη διοργάνωση της UEFA και σε αυτήν συμμετέχουν 32 ομάδες χωρισμένες σε 8 ομίλους. Οι οκτώ πρώτες ομάδες από κάθε όμιλο προκρίνονται στην επόμενη φάση. Οι οκτώ ομάδες που θα τερματίσουν στη 2η θέση, θα διεκδικήσουν την πρόκριση τους στην επόμενη φάση σε αγώνες νοκ άουτ με τις οκτώ ομάδες που θα τερματίσουν στην τρίτη θέση του ομίλου τους στο UEFA Europa League.

Πέραν του κινήτρου των βαθμών, οι ομάδες που συμμετέχουν στη διοργάνωση έχουν και σημαντικά οικονομικά κίνητρα.

Για κάθε νίκη, οι ομάδες θα παίρνουν μισό εκατομμύριο ευρώ ενώ 166.000 ευρώ θα είναι το κέρδος τους σε περίπτωση ισοπαλίας. Οι ομάδες που θα τερματίσουν στην πρώτη θέση του ομίλου τους θα πάρουν επιπλέον 650.000 ευρώ και οι ομάδες που θα τερματίσουν στη δεύτερη θέση, 350.000 ευρώ.

Ήδη, οι ομάδες που έχουν προκριθεί στους ομίλους, πήραν μπόνους συμμετοχής 2,9 εκατομμυρίων ευρώ.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy