Ο Ροβάνπερα αύξησε το προβάδισμά του στη γενική

Ολοταχώς προς την δεύτερη νίκη της καριέρας του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC) οδεύει ο Κάλε Ροβάνπερα, ο οποίος είναι πλέον το πρώτο φαβορί για τη νίκη στο Ράλι Ακρόπολις, μετά την ολοκλήρωση της 3ης ημέρας

Ο Φινλανδός οδηγός της Toyota σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στις πρώτες τέσσερις από τις έξι σημερινές ειδικές (Παύλιανη 1, Γραβιά, Βωξίτες, Ελευθεροχώρι 1) και αύξησε σε περισσότερο από μισό λεπτό το προβάδισμά του σε σχέση με τους «διώκτες» του.

Στο μεταξύ, ο Εσθονός οδηγός της Hyundai, Οτ Τάνακ, ήταν ταχύτερος στην έκτη ειδική της ημέρας (Ελευθεροχώρι 2), ενώ ο Γάλλος επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής (και πρωτοπόρος στη βαθμολογία των οδηγών), Σεμπαστιάν Οζιέ, σημείωσε με το Toyota του τον ταχύτερο χρόνο στην 5η σημερινή ειδική (Παύλιανη 2). Όμως, ο Ροβάνπερα, ο οποίος έγινε στο Ράλι Εσθονίας (18/7/2021) ο νεώτερος νικητής στην Ιστορία του WRC, «άνοιξε» στα 30.8 δευτερόλεπτα το προβάδισμά του έναντι του Τάνακ και στα 40.2 δεύτερα σε σχέση με τον Οζιέ, την ώρα που οι δύο «διώκτες» του Φινλανδού ήταν περίπου τέσσερα δευτερόλεπτα πίσω του στη γενική κατάταξη μετά την ολοκλήρωση της χθεσινής ημέρας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ειδική Ελευθεροχώρι 1 (η 10η του αγώνα) διεκόπη μετά τη διέλευση των αυτοκινήτων WRC για λόγους ασφαλείας (εσφαλμένες θέσεις θεατών).

Υπενθυμίζεται ότι αύριο (12/9) ολοκληρώνεται το εφετινό Ράλι Ακρόπολις με τις τελευταίες τρεις ειδικές διαδρομές («Ταρζάν» 1, Πύργος και -η Power Stage με τους επιπλέον βαθμούς- «Ταρζάν» 2»), συνολικού μήκους 69,25 χιλιομέτρων.

Η πρώτη εξάδα της γενικής κατάταξης του Ράλι Ακρόπολις μετά την 3η ημέρα:

 1. Κάλε Ροβάνπερα (Φινλανδία/Toyota)   2 ώρες 36:52.8
 2. Οτ Τάνακ (Εσθονία/Hyundai)                  + 30.8
 3. Σεμπαστιάν Οζιέ (Γαλλία/Toyota)             + 40.2
 4. Ντάνι Σόρντο (Ισπανία/Hyundai)            + 2:09.4
 5. Αντριάν Φουρμό (Γαλλία/Ford)              + 3:19.2
 6. Γκας Γκρίνσμιθ (Μ. Βρετανία/Ford)         + 3:35.0
ΑΑΠΕ-ΜΠΕ

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy