Η παρουσίαση των μεταγραφικών αποκτημάτων της ΑΕΚ: “Να χτίσουμε νοοτροπία πρωταθλητισμού”

Η ΠΑΕ ΑΕΚ παρουσίασε τα νέα μεταγραφικά της αποκτήματα με τους Παναγιώτη Κονέ και Γιάννη Παπαδημητρίου να αναφέρονται μεταξύ άλλων στη νοοτροπία πρωταθλητισμού που θέλουν να χτίσουν στην ομάδα.

Η ΑΕΚ παρουσίασε τα μεταγραφικά της αποκτήματα ενόψει της νέας χρονιάς. Αρχικά μίλησαν οι 12 ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ που αποκτήθηκαν αυτό το καλοκαίρι, οι οποίοι έδωσαν έναν σύντομο χαιρετισμό, ενώ μετά τον λόγο πήραν ο εκτελεστικός διευθυντής της ΑΕΚ, Γιάννης Παπαδημητρίου και ο τεχνικός διευθυντής, Παναγιώτης Κονέ.

Οι δύο παράγοντες της κιτρινόμαυρης ΠΑΕ, μίλησαν για τα κριτήρια με τα οποία επιλέχθηκαν οι νέοι παίκτες αλλά και ο προπονητής, για την υπόθεση Εντσάμ και το αν ο στόχος για τη νέα σεζόν είναι το πρωτάθλημα.

 

Αναλυτικά όσα ειπώθηκαν στην εκδήλωση της ΠΑΕ ΑΕΚ: Ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ ΑΕΚ, Ανδρέας Δημάτος, στην αρχική του τοποθέτηση ανέφερε μεταξύ άλλων: “Υλοποίηθηκε μια σημαντική επένδυση παρά τον οδυνηρό αποκλεισμό. Δουλεύουμε για να συνεχίσουμε την αλλαγή και να είμαστε έτοιμοι ενόψει της νέας χρονιάς, όπου θα μπούμε στο νέο γήπεδο“.

Στη συνέχεια απηύθυναν έναν σύντομο χαιρετισμό τα μεταγραφικά αποκτήματα της ΑΕΚ, οι οποίοι πήραν το λόγο με βάση την ημέρα που υπέγραψαν.

Στάνκοβιτς: Είμαι χαρούμενος που είμαι εδώ γιατί η ΑΕΚ είναι μια μεγάλη ομάδα. Γι’ αυτό το λόγο ήρθα εδώ, για να διεκδκήσουμε τίτλους και να πετύχουμε τους στόχους μας“.

Παρράς: Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι στην οικογένεια της ΑΕΚ, μια από τις καλύτερες ομάδες στην Ελλάδα, θα κάνουμε τα πάντα για να πετύχουμε τους στόχους μας“.

Μήτογλου: “Είμαι χαρούμενος, τιμή για εμένα να είμαι εδώ, θέλω να βελτιωθώ προσωπικά και να βοηθήσω την ομάδα να κατακτήσουμε τίτλους“.

Τζαβέλλας: Να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου τη διοίκηση και τον προπονητή. Η δουλειά μου είναι να δουλεύω μέσα στο γήπεδο. Να έχουμε μια καλή ποδοσφαιρική χρονιά με υγεία”.

Λε Ταλέκ: Ήρθα για να κερδίσουμε τίτλους. Έχουμε χτίσει μια πολύ καλή ατμόσφαιρα και στόχος μας είναι να κατακτήσουμε τίτλους. Έχουμε δουλέψει πολύ καλά και μπορούμε να το πετύχουμε, γιατί φτιάξαμε μια καλή ομάδα'”.

Αραούχο: Είμαι χαρούμενος που επέστρεψα. Αισθάνομαι ότι είμαι σπίτι μου. Ελπίζω να βοηθήσω την ομάδα να έχει μια επιτυχημένη χρονιά, όπως είχε γίνει και τα προηγούμενα χρόνια που ήμουν εδώ“.

Χατζισαφί: Είμαι χαρούμενος που είμαι εδώ. Η ΑΕΚ είναι μια μεγάλη ομάδα“.

Μισλέν: Είμαι χαρούμενος που ήρθα στην ΑΕΚ. Είμαι περήφανος που βρίσκομαι εδώ, ελπίζω να πετύχουμε τους στόχους μας, είμαι αισιόδοξος”.

Αμραμπάτ: Είναι ένα ενδιαφέρον πρότζεκτ η ΑΕΚ και αποφάσισα να είμαι εδώ. Μίλησα με τους Κονέ – Παπαδημητρίου και με έπεισαν εύκολα. Είδα την ατμόσφαιρα που φτιάχνει ο κόσμος και είναι πραγματικά εντυπωσιακή. Είμαι ενθουσιασμένος που είμαι εδώ“.

Ζούμπερ: Είμαι χαρούμενος που είμαι μέλος της οικογένειας. Μου πήρε λίγο χρόνο να έρθω εδώ λόγω της Εθνικής, αλλά είμαι χαρούμενος που τελικά ήρθα. Πλέον βρίσκομαι εδώ έχω ακούσει τα καλύτερα για την ομάδα και τον κόσμο“.

Γέφτιτς: Είμαι ευγνώμων που είμαι εδώ. Έχω τεράστιο κίνητρο για την ομάδα. Έχουμε μια ομάδα που μπορεί να κερδίσει κάτι. Αλλά όπως είπε και ο Αμραμπάτ, τα πάντα θα τα πούμε στο γήπεδο“.

Ρότα: Θα είμαι σύντομος γιατί δεν το έχω πολύ με τις παρουσιάσεις. Είμαι χαρούμενος που είμαι στην ΑΕΚ. Θα κάνω τα πάντα για να βοηθήσω την ομάδα“.

Στη συνέχεια οι ποδοσφαιριστές αποσύρθηκαν και τον λόγο πήραν οι Κονέ – Παπαδημητρίου, οι οποίοι αναφέρθηκαν στα όσα διαδραματίστηκαν αυτό το καλοκαίρι. Στο μεταξύ ο μίκρος φίλος της ΑΕΚ, Ερμής, τιμήθηκε από τους παίκτες της ομάδας, οι οποίοι του έδωσαν μια μπάλα υπογεγραμμένη από τους ποδοσφαιριστές αλλά και αναμνηστικά δώρα από την μπουτίκ του συλλόγου.

Οι παίκτες της ΑΕΚ δίνουν τα αναμνηστικά δώρα στον μικρό Ερμή
Οι παίκτες της ΑΕΚ δίνουν τα αναμνηστικά δώρα στον μικρό Ερμή PHOTO CREDITS: INTIME

Οι Παναγιώτης Κονέ και Γιάννης Παπαδημητρίου ρώτηθηκαν τα εξής από τους δημοσιογράφους: Για τον ρόλο που έπαιξε ο αποκλεισμός με τη Βελέζ – Κονέ: “Το παιχνίδι με τη Βελέζ μας έδωσε περισσότερο κίνητρο. Ήταν στενάχωρο για την ιστορία μας. Έχουμε ολοκληρώσει ένα μεγάλο ποσοστό των μεταγραφών μας. Μας έδωσε κίνητρο να επιμείνουμε στον αρχικό σχεδιασμό. Δεν άλλαξε κάτι, δουλέψαμε σκληρά σε συνεννόηση με όλους στη διοίκηση. Αυτό που θα συνεχίσει να γίνεται είναι η σκληρή δουλειά, ανεξαρτήτως αποτελέσματος“.

Για το αν θα γίνει άλλη μεταγραφή ελεύθερου ποδοσφαιριστή και αν θα ήταν διαφορετικός ο σχεδιασμός αμά έπαιρνε η ομάδα την πρόκριση με τη Βελέζ – Παπαδημητρίου: “Όσο είναι ανοιχτό το παράθυρο θα έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά. Δουλεύουμε σκληρά προς αυτή την κατεύθυνση. Ο αποκλεισμός ήταν στενάχωρος αλλά πρέπει να προχωρήσουμε. Έχουμε κάτι την ανάλυση και ξέρουμε τι έφταιξε. Κοιτάμε μπροστά και αυτό θα κάνουμε σε όλη τη διάρκεια της θητείας μας”.

Τον λόγο πήρε και ο Παναγιώτης Κονέ, ο οποίος απάντησε στην ίδια ερώτηση: “Τα πράγματα που έφταιξαν τα έχουμε συζητήσει εσωτερικά μέσα στο κλαμπ. Όσο και να συζητήσουμε άλλα πράγματα πρέπει να κάνουμε υπομονή. Οι μεταγραφικές περίοδοι είναι περίεργες. Πρέπει να κάνουμε υπομονή. Ελπίζουμε να μην ξαναγίνει αυτό με τη Βελέζ και δουλεύουμε γι’ αυτό“.

Για τη μεταγραφή του Ζούμπερ και εκείνο που λίγο έλειψε να οδηγήσει σε ναυάγιο την υπόθεση – Παπαδημητρίου“Δείξαμε αντανακλαστικά. Υπήρξε ένα πρόβλημα και τρέξαμε να το λύσουμε με το backpack στην πλάτη. Η οικονομική προσφορά που έγινε από τον ιδιοκτήτη, βοήθησε στο να έρθει ο Ζούμπερ εδώ. Δείξαμε πραγματικά το ενδιαφέρον μας, κακά τα ψέματα δύσκολα θα έβλεπε το ελληνικό πρωτάθλημα ο Ζούμπερ“.

Για τον Εντσάμ και γιατί δεν προσπάθησε η ΑΕΚ να τον πάρει όταν ήταν ελεύθερος – Κονέ: “Ο Εντσάμ ήταν ένας παίκτης που μας ενδιέφερε αρκετά εκείνη τη στιγμή, αλλά δεν θέλω να αναφέρομαι σε ποδοσφαιριστές που δεν είναι εδώ. Δουλέψαμε την υπόθεση. Σας βεβαιώνω ότι η ΑΕΚ έκανε τα πάντα σωστά για να έρθει ο παίκτης εδώ. Από τη στιγμή που δεν ήρθε το ξεπεράσαμε και προχωράμε. Αυτό οφείλαμε να κάνουμε ως οργανισμός. Ήταν παίκτες που συζητούσαμε και δεν γνωρίζατε όλον αυτό τον καιρό“.

Στη συνέχεια πήρε τον λόγο και ο Παπαδημητρίου: “Το θέμα με τον Εντσάμ δεν ήταν οικονομικό, κάποια πράγματα δεν λέγονται δημοσίως“.

Για τα κριτήρια με τα οποία επιλέχθηκαν οι ποδοσφαιριστές – Κονέ:Έγιναν πολλές συναντήσεις με τους ανθρώπους που έτρεξαν το πρότζεκτ. Θέλαμε παίκτες με προσωπικότητα, εμπειρίες και παραστάσεις για να ενσωματωθούν γρήγορα στην ομάδα. Θέλαμε να δώσουν συγκεκριμένη ταυτότητα στην ομάδα.

Θεωρούμε ότι θα δέσουν γρήγορα με τους ήδη υπάρχοντες ποδοσφαιριστές. Αυτός ήταν ο πρώτος στόχος. Σας είπε ο Ανδρέας πριν, ότι η δουλειά μας δεν τελειώνει σε μια μεταγραφική περίοδο. Δουλεύουμε διαρκώς γιατί θέλουμε να βελτιώνουμε την ΑΕΚ καθημερινά“.

Στην ίδια ερώτηση απάντησε και ο Παπαδημητρίου: Θέλαμε ποδοσφαιριστές με σωστή νοοτροπία. Όλοι γνωρίζανε τι σημαίνει ΑΕΚ. Θέλαμε παίκτες που να ξέρουν πρωταθλητισμό. Για τις μεταγραφές ήταν σύμφωνος και ο ιδιοκτήτης. Οι παίκτες με τη σωστή νοοτροπία και την εμπειρία, ξέρουν τι σημαίνει πρωταθλητισμός και μπορούν να βοηθήσουν άμεσα. Φυσικά συμμετείχε και ο προπονητής, ο οποίος μας έδωσε τα χαρακτηριστικά ποδοσφαιριστών που θέλει“.

Για τα κριτήρια που έθεσαν για την επιλογή του προπονητή – Κονέ: “Η απόφαση του προπονητή ήταν κεντρική απόφαση. Τον τελευταίο λόγο τον είχε ο ιδιοκτήτης. Ήταν συλλογική απόφαση“.

Παπαδημητρίου: “Ο κύριος Μιλόγεβιτς ταιριάζει σε αυτό που θέλουμε να κάνουμε. Έχει εμπειρία από Ελλάδα από Champions League και από πρωταθλητισμό“.

Για το αν είναι στόχος το πρωτάθλημα – Κονέ: “Θέλουμε να φτιάξουμε νοοτροπία πρωταθλητισμού, γιατί αυτό ταιριάζει στην ιστορία της ΑΕΚ. Αυτή τη στιγμή έχουμε ένα πολύ ωραίο σύνολο και τον κύριο Μιλόγεβιτς, ο οποίος μπορεί να βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση“.

Και ο Παπαδημητρίου με τη σειρά του για την ίδια ερώτηση: “Δουλειά μας είναι να χτίσουμε αυτή τη νοοτροπία. Να κερδίζουμε σε όλα τα παιχνίδια και να διεκδικούμε τους στόχους μας. Ο Μελισσανίδης ακόμα και μετά τον αποκλεισμό, στήριξε το πρότζεκτ και τήρησε την υπόσχεση που έδωσε στους δημοσιογράφους.

Είμαστε μια ομάδα, θέλει πάρα πολλή δουλειά. Χρειάζεται χρόνο, αλλά ξέρουμε ότι δεν τον έχουμε. Παίζουμε κάθε Κυριακή για τη νίκη. Δεν πρέπει να ηρωοποιούμε τους ποδοσφαιριστές από το ρόστερ μας. Θέλει δουλειά καθημερινή. Να φτιάξουμε τη νοοτροπία του πρωταθλητισμού που υπάρχει στο “DNA” του συλλόγου μας”.

Για το εγχείρημα της ΑΕΚ Β’ και ποιος είναι ο στόχος – Παπαδημητρίου: “Είναι κάτι καινούργιο, η ΑΕΚ δεν μπορούσε να μην συμμετέχει στην εξέλιξη. Για να προχωράς πρέπει να κάνεις αυτοκριτική. Ίσως να είμαστε και πίσω από τον ανταγωνισμό, αλλά το θέμα είναιτι κάνουμε για το μέλλον, πήραμε μια γενναία απόφαση να μην κατέβουμε στην κ19 αλλά είναι για εμάς ο μονόδρομος για την επιτυχία. Υπάρχει υποδομή στην Ακαδημία.

Θα χρειαστεί υπομονή στην ΑΕΚ Β’ γιατί είναι ένα καινούργιο εγχείρημα αλλά θέλει και εκεί δουλειά. Θα δούμε καλά πράγματα στο μέλλον. Η νοοτροπία που θέλουμε να περάσουμε είναι ότι η ΑΕΚ δεν πρέπει να είναιευχαριστημένη ποτέ γιατί αν είσαι ευχαριστημένος, αρχίζει η κατηφόρα“.

sport24.gr

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy