Τι λέει ο κανονισμός της FIFA για την διακοπή στο Βραζιλία – Αργεντινή

Η αναμέτρηση της Βραζιλίας με την Αργεντινή διεκόπη οριστικά έπειτα από την εισβολή αστυνομικών δυνάμεων, ώστε να προβούν στη σύλληψη τεσσάρων Αργεντινών διεθνών που ταξίδεψαν από την Αγγλία. Τι αναφέρουν οι κανονισμοί της FIFA σε τέτοιες περιπτώσεις.

Απερίγραπτα σκηνικά έλαβαν χώρα το βράδυ της Κυριακής (06/09) με τον αγώνα της Βραζιλίας κόντρα στην Αργεντινή, να διακόπτεται και εν τέλει να ματαιώνεται, μετά από εισβολή των αστυνομικών αρχών στον αγωνιστικό χώρο. Σύμφωνα με του Βραζιλιάνους, οι Λο Σέλσο, Μπουενδία, Μαρτίνες, Κριστιάν Ρομέρο δεν τήρησαν τα υγειονομικά πρωτόκολλα και δεν μπήκαν σε καραντίνα 14 ημερών ερχόμενοι από το Ηνωμένο Βασίλειο, με αποτέλεσμα η αστυνομία να έχει εντολή για την σύλληψή τους.

Η ποδοσφαιρική συνομοσπονδία της Νότιας Αμερικής, CONMEBO από την πλευρά της, έριξε την… ευθύνη για τη διοργάνωση του ματς στη FIFA, τονίζοντας ότι σε περίπτωση που απαγορευτεί στους 4 Αργεντινούς να βρεθούν στο γήπεδο και αν χρειαστεί να αγωνιστούν θα υπάρξουν κυρώσεις ακόμα και αφαίρεσης βαθμών από τον προκριματικό όμιλο.

Τώρα, ο κανονισμός κάνει λόγο για εξαίρεση σε περίπτωση «ανωτέρας βίας», αν και θα είναι απαραίτητο να δούμε αν η συγκεκριμένη κατάσταση που συνέβη στο Σάο Πάολο μεταξύ Βραζιλίας και Αργεντινής περιλαμβάνεται στην εν λόγω εξαίρεση.

Μεταξύ άλλων η FIFA αναφέρεται σε ένα ζήτημα παρόμοιο με αυτό που διαδραματίστηκε στο «Superclasico».

«Εάν μια ομοσπονδία αποσυρθεί, εάν ένας αγώνας δεν μπορεί να διεξαχθεί ή εάν διακοπεί οριστικά λόγω ανωτέρας βίας, η FIFA θα αποφασίσει κατά την κρίση της τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν και τις ενέργειες που θεωρεί απαραίτητες. Στη συγκεκριμένη περίπτωση που ένας αγώνας δεν παίζεται ή αν διακόπτεται οριστικά λόγω ανωτέρας βίας, η FIFA μπορεί να διατάξει την επανάληψή του».

Τι προβλέπει ο κανονισμός της FIFA σε τέτοιες περιπτώσεις

«Εάν την τρίτη ημέρα μετά την διακοπή, ο αγώνας που έχει διακοπεί δεν έχει παιχτεί ακόμη, τα έξοδα που πραγματοποιεί η φιλοξενούμενη ομοσπονδία θα μοιραστούν εξίσου και στις δύο ομοσπονδίες. Η FIFA θα μπορεί να υιοθετήσει όλα τα μέτρα που θεωρεί απαραίτητα σχετικά με την επανάληψη του αγώνα».

Προς το παρόν, η αλήθεια είναι ότι αυτός που θα ορίσει αυτό το ζήτημα είναι η πειθαρχική μονάδα της FIFA και όλα δείχνουν ότι , αφού ο αγώνας διακόπηκε από άτομα εκτός του οργανισμού (National Health Surveillance Agency), η Βραζιλία θα μπορούσε να χάσει τους τρεις βαθμούς και να τους κερδίσει η η Αργεντινή.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy