Δηλώσεις Τζουμ: Γιατί επέλεξε τον Απόλλωνα και οι υποχρεώσεις του με την Εθνική Καμερούν

Δηλώσεις του Καμερουνέζου μέσου

Ο Αρνό Τζουμ μίλησε σε μέσο της πατρίδας του για την απόφασή του να επιστρέψει στην Ευρώπη και στον Απόλλωνα.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Πώς αισθάνεσαι για την μεταγραφή σου στον Απόλλωνα;

“Νιώθω καλά. Είμαι πολύ χαρούμενος που υπέγραψα αυτό το συμβόλαιο με τον Απόλλωνα. Είμαι πολύ ενθουσιασμένος, θα τα δώσω όλα για αυτή τη νέα εμπειρία”.

Τι σε ώθησε για να υπογράψεις στον Απόλλωνα; Η εθνική ομάδα ήταν παράγοντας στη λήψη των αποφάσεών σας;

“Αυτό που με παρακίνησε ήταν να επιστρέψω στην Ευρώπη, ήταν να βρω ένα τόσο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα και επίσης να βρω την οικογένειά μου. Ήταν ένας πολύ σημαντικός παράγοντας στη λήψη των αποφάσεών μου. Πρέπει να πούμε ότι ο Απόλλωνας έχει ένα πολύ καλό πλάνο, είναι ένας σύλλογος που παίζει για τους τίτλους, είναι ένας σύλλογος που έχει αξιοθέατα σε διοργανώσεις της UEFA όπως το Champions League και το Europa League. ”

Υπήρχαν άλλοι σύλλογοι που επικοινώνησαν μαζί σας;

“Είχε αρκετούς συλλόγους που με ήθελαν στη Σαουδική Αραβία, την Τουρκία και τα Εμιράτα. Έπρεπε να επιλέξω τον Απόλλωνα κυρίως λόγω του πλάνου που μου πρότεινε η διοίκηση του συλλόγου”.

Πώς πήγε η μεταγραφή από την Al Raed στον Απόλλωνα;

“Η μεταγραφή πήγε καλά. Η ηγεσία του Al Raed κατάλαβε την απόφασή μου να φύγω. Έγινε αρκετά εύκολα. Πέρασα υπέροχα χρόνια στο Al Raed. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον πρόεδρο, το προσωπικό, τους παίκτες και το κοινό που ήταν πολύ ζεστοί μαζί μου. Ο ατζέντης και σύμβουλος μου Καρίμ Φάλκον έπαιξε πολύ μεγάλο ρόλο για να γίνει η ομαλή μεταγραφή. Οι σοφές συμβουλές και οι διπλωματικές του ικανότητες βοήθησαν πολύ τόσο την ηγεσία του Al Raed όσο και αυτές του Απόλλωνα. ”

Ποιος είναι ο Καρίμ Φάλκον; Και τι σχέση έχεις μαζί του;

“Ο Karim Falcon είναι ο σύμβουλος μου και ταυτόχρονα ο ατζέντης μου. Έχω πολύ καλή σχέση μαζί του. Πέρα από όλα όσα αφορούν μεταβιβάσεις και διαπραγματεύσεις για συμβόλαια, με βοηθά επίσης σε οτιδήποτε σχετίζεται με τη διαχείριση των περιουσιακών μου στοιχείων και με συμβουλεύει στις επενδύσεις μου σε ακίνητα και άλλα. Είναι πολύ σημαντικό άτομο. Μου κάνει πολλά πράγματα και με βοηθά να οργανώσω τη ζωή μου μετά την καριέρα μου”.

Στην Al Raed βγάζατε πολλά χρήματα και είχατε καλή απόδοση με το κλαμπ. Γιατί δεν επεκτείνατε το συμβόλαιο;

“Όλα πήγαιναν καλά στη Σαουδική Αραβία. Αθλητικά εκπληρώθηκα, απέδωσα καλά αυτά τα δύο χρόνια, έβγαζα πολλά χρήματα. Ο σύλλογος θα ήθελε να με κρατήσει, αλλά έπρεπε να έρθω πιο κοντά στην οικογένειά μου και η πρόταση του Απόλλωνα με κέρδισε. ”

Το Κύπελλο Εθνών Αφρικής θα πραγματοποιηθεί σε λίγους μήνες στο Καμερούν, θα δώσεις το παρόν σου; Το συζητήσατε αυτό με τον Απόλλωνα;

“Ο Απόλλων είναι ένας από τους καλύτερους συλλόγους εδώ στην Κύπρο. Τρίβει τακτικά τους ώμους με ευρωπαϊκούς διαγωνισμούς. Από τη στιγμή που είμαι ανταγωνιστικός στον αγωνιζόμενος στον σύλλογο, είμαι πάντα έτοιμος να παίξω για την εθνική ομάδα. Όντας στην Ευρώπη, μπορείτε να έχετε καλύτερη προβολή στην απόδοσή μου σε σύγκριση με το αν είχα μείνει στη Σαουδική Αραβία. Με αυτό, έχω κάθε ευκαιρία να είμαι ανταγωνιστικός και έτσι να βοηθήσω την εθνική μας ομάδα στα παιχνίδια που μας περιμένουν, ιδιαίτερα το Κύπελλο Εθνών Αφρικής στο Καμερούν, ή τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. ”

Πέρα από την αθλητική πλευρά, ποιες είναι οι παράμετροι που μπαίνουν στο παιχνίδι όταν αποφασίζετε να φύγετε από τον Al Raed για τον Απόλλωνα;

“Υπάρχουν πολλές παράμετροι που παίζουν ρόλο κατά τη λήψη μιας τέτοιας απόφασης. Όταν μιλάμε για το επίπεδο και τις φιλοδοξίες του Απόλλωνα, της εθνικής ομάδας του Καμερούν, είναι σαφές ότι επικρατεί η αθλητική πλευρά. Σκέφτηκα όμως και την οικογένειά μου και ακόμη και τα σχέδια για το μέλλον. ”

Για ποια έργα μιλάτε; Μπορείτε να μας πείτε περισσότερα;

“Όσο για τα έργα, θα σας τα πω πολύ σύντομα (Γέλια)”.

Επιστρέφετε στην Ευρώπη αφού περάσατε δύο χρόνια στην Ασία. Πιστεύετε ότι η αποτοξίνωση θα είναι εύκολη για εσάς;

“Έχω παραμείνει ένα πολύ ανταγωνιστικό άτομο. Στη Σαουδική Αραβία, είχα ένα ευρωπαϊκό τεχνικό προσωπικό, οπότε δεν θα αποπροσανατολιστώ. Έχοντας παίξει στην Ευρώπη στο παρελθόν, η προσαρμογή θα είναι εύκολη. Επιπλέον, προσέχω ανά πάσα στιγμή τη φυσική μου κατάσταση. Θα δώσω τα πάντα για να είμαι ακόμα πιο ανταγωνιστικός”.

Στα 32, το βιογραφικό σας δείχνει μια καλά γεμάτη διαδρομή. Ποιοι είναι οι στόχοι σας προσωπικά και με τη νέα σας ομάδα μέχρι τώρα;

“Οι στόχοι μου είναι να επιστρέψω σε υψηλό ανταγωνισμό. Έχω μερικούς τίτλους, θα ήταν ωραίο να κερδίσω περισσότερα. Θα δώσω τα πάντα για να πετύχει η ομάδα τους στόχους του πρωταθλήματος και την πρόκριση σε μια ευρωπαϊκή διοργάνωση. Είμαι επίσης πρόθυμος να συμβάλω στις νίκες της εθνικής μας ομάδας σε όλες τις διοργανώσεις στις οποίες συμμετέχει, συμπεριλαμβανομένων των Κύπελλο Εθνών Αφρικής και των προκριματικών του κόσμου”.

Μετά από 2 χρόνια στην Al Raed, τι αναμνήσεις κρατάτε από αυτό το σύλλογο και το πρωτάθλημα της Σαουδικής Αραβίας;

“Πέρασα δύο υπέροχα χρόνια στο Al Raed. Ήταν πολύ εμπλουτιστικό από κάθε άποψη. Ανακάλυψα μια νέα κουλτούρα, ένα νέο πρωτάθλημα. Έμαθα πολλά πράγματα. Την πρώτη χρονιά είχαμε την καλύτερη επίδοση στην ιστορία του συλλόγου. Ήταν μόνο ευτυχία. Ευχαριστώ όλη την οικογένεια Al Raed και τους εύχομαι καλή επιτυχία στο μέλλον”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy