Αυτός είναι ο νέος κατάλογος με τα ξενοδοχεία για επιχορηγημένες διακοπές

Μέχρι 30 Νοεμβρίου θα ισχύει το σχέδιο επιχορήγησης εγχώριου τουρισμού.

 

Το Υφυπουργείο Τουρισμού, κατόπιν έγκρισης του Υπουργικού Συμβουλίου, ανακοινώνει την παράταση της χρονικής διάρκειας του Σχεδίου Ενίσχυσης του Εγχώριου Τουρισμού  για την περίοδο από 1η Ιουνίου 2021 μέχρι και την 30η Νοεμβρίου 2021, εξαιρουμένων των μηνών Ιουλίου και Αυγούστου.

Σε συνέχεια της απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου ημερομηνίας 23.8.2021, για την περίοδο από 1η Σεπτεμβρίου μέχρι και την 30η Νοεμβρίου 2021 δικαιούχοι του Σχεδίου  είναι όλοι οι μόνιμα διαμένοντες στο νησί, οι οποίοι:

Έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μια δόση.  Σε ότι αφορά τα άτομα 12 – 16 ετών, που δεν έχουν εμβολιαστεί, θα πρέπει να εξασφαλίζουν απόδειξη αρνητικής εξέτασης ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου για την ασθένεια του COVID-19, με τη δειγματοληψία να έχει πραγματοποιηθεί εντός 72 ωρών.

Έχουν αναρρώσει από το ιό μέχρι και 180 μέρες πριν την παραμονή τους στο κατάλυμα.
Για τα πιο πάνω, οι δικαιούχοι θα πρέπει να προσκομίσουν, σε έντυπη μορφή, τα σχετικά αποδεικτικά κατά την άφιξη τους στο κατάλυμα της επιλογής τους.

Το Σχέδιο αποσκοπεί, πρωτίστως, στην ενθάρρυνση της πραγματοποίησης διακοπών στην Κύπρο, μέσω:

(α) της παροχής προσιτών τιμών από τα τουριστικά καταλύματα,
(β) της επιχορήγησης μέρους του κόστους διαμονής προς τους πολίτες που θα το αξιοποιήσουν.

Σημειώνεται ότι αυτή είναι η τρίτη παράταση του Σχεδίου που αποφασίζεται από το Υπουργικό Συμβούλιο, καθώς αυτό κρίθηκε ως ιδιαίτερα επωφελές για το σύνολο της τουριστικής βιομηχανίας και κατ’ επέκταση την οικονομία και την κοινωνία της χώρας γενικότερα.

Στο Σχέδιο συμμετέχουν Τουριστικά Καταλύματα (Ξενοδοχεία, Οργανωμένα Διαμερίσματα, Τουριστικά Χωριά, Αγροτουριστικά Καταλύματα), που προσφέρουν για όλη την περίοδο την ανώτατη τιμή των 60 ευρώ με πρόγευμα για δίκλινο δωμάτιο ανά βράδυ.

Πρόσθετα, τo Σχέδιο προβλέπει την κάλυψη του 35% του κόστους διαμονής συμπεριλαμβανομένων των χρεώσεων για παιδιά, από το Υφυπουργείο.

Ως ελάχιστη διαμονή για χρήση των πιο πάνω τιμών έχουν καθοριστεί τα δύο βράδια.

Για την πραγματοποίηση διακοπών, το κοινό μπορεί να επικοινωνεί απευθείας με το τουριστικό κατάλυμα της επιλογής του ή με τα τουριστικά γραφεία για την διενέργεια κράτησης.

Ο κατάλογος των καταλυμάτων/ξενοδοχείων

ΕΠΑΡΧΙΑ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ

ΕΠΑΡΧΙΑ ΠΑΦΟΥ

ΕΠΑΡΧΙΑ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ

ΕΠΑΡΧΙΑ ΛΑΡΝΑΚΑΣ

ΕΠΑΡΧΙΑ ΛΕΜΕΣΟΥ

Οι λεπτομέρειες για τους δικαιούχους

Ποιοι είναι δικαιούχοι του Σχεδίου Ενίσχυσης Εγχώριου Τουρισμού;

Δικαιούχοι του Σχεδίου είναι μόνιμοι κάτοικοι Κύπρου που προτίθενται να πραγματοποιήσουν διακοπές σε τουριστικά καταλύματα, τα οποία παρουσιάζονται στον κατάλογο που έχει καταρτιστεί από το Υφυπουργείο, με ελάχιστη διαμονή τα 2 βράδια ανά δωμάτιο. Σε συνέχεια της απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου ημερομηνίας 23.8.2021, για την περίοδο από 1η Σεπτεμβρίου μέχρι και την 30η Νοεμβρίου 2021 δικαιούχοι του Σχεδίου είναι όλοι οι μόνιμα διαμένοντες στο νησί, οι οποίοι:

• Έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μια δόση. Σε ότι αφορά τα άτομα 12 – 16 ετών, που δεν έχουν εμβολιαστεί, θα πρέπει να εξασφαλίζουν απόδειξη αρνητικής εξέτασης ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου για την ασθένεια του COVID-19, με τη δειγματοληψία να έχει πραγματοποιηθεί εντός 72 ωρών.

• Έχουν αναρρώσει από το ιό μέχρι και 180 μέρες πριν την παραμονή τους στο κατάλυμα. Για τα πιο πάνω, οι δικαιούχοι θα πρέπει να προσκομίσουν, σε έντυπη μορφή, τα σχετικά αποδεικτικά κατά την άφιξη τους στο κατάλυμα της επιλογής τους.

Ευρωπαίοι υπήκοοι ή υπήκοοι άλλων χωρών που διαμένουν μόνιμα στην Κύπρο, μπορούν να επωφεληθούν από το Σχέδιο;

Ναι. Για να μπορέσει να επωφεληθεί κάποιος, που διαμένει μόνιμα στην Κύπρο, το 35% επιδότησης, θα πρέπει το αργότερο κατά την προσέλευση του στο τουριστικό κατάλυμα να προσκομίσει αντίγραφο πρόσφατου λογαριασμού κοινής ωφελείας (ηλεκτρικό ρεύμα ή νερό ή τηλέφωνο ή κινητό τηλέφωνο ή σκύβαλα, ή αποχετευτικό ή internet ή άλλο αποδεικτικό στοιχείο μόνιμης διαμονής).Αποτελεί ευθύνη του δικαιούχου η προσκόμιση τέτοιων αποδεικτικών στοιχείων. Λογαριασμός για τέλη ακίνητης ιδιοκτησίας, τραπεζική κατάσταση, ασφάλειες δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά.

Αν κάποιος δεν διαθέτει πρόσφατο λογαριασμό κοινής ωφελείας, τι άλλο μπορεί να θεωρηθεί ως αποδεικτικό στοιχείο μόνιμης διαμονής;

Αποδεικτικά στοιχεία μόνιμης διαμονής μπορεί να είναι επίσης: (α) Εγγραφή σε Δημόσιο ή Ιδιωτικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα στην Κύπρο. (β) Πιστοποιητικό καταβολής κοινωνικών ασφαλίσεων στην Κύπρο. (γ) Βεβαίωση μόνιμης διαμονής από το αρμόδιο Υπουργείο ή Τοπική Αρχή. (δ) Κίτρινο χαρτί MEU1A

Τι γίνεται σε περίπτωση μη προσκόμισης αποδεικτικών στοιχείων μόνιμης διαμονής;

Σε περίπτωση μη προσκόμισης αποδεικτικών στοιχείων μόνιμης διαμονής, ο αιτητής δεν είναι δικαιούχος και οφείλει να καταβάλει ολόκληρο το ποσό που αφορά τη διαμονή του.

Το σχέδιο καλύπτει μόνιμους κάτοικους Κύπρου όχι κατ’ ανάγκη κατόχους κυπριακής ταυτότητας;

Ναι. Καλύπτει μόνιμα διαμένοντες στην Κύπρο που προσκομίζουν στοιχεία μόνιμης διαμονής στην Κύπρο.

Στην περίπτωση που ο πελάτης ζητήσει αναβάθμιση δωματίου και συμφωνήσει να επιβαρυνθεί ο ίδιος την επιπρόσθετη χρέωση αυτό είναι απαγορευτικό;

Η τιμή χρέωσης ανά δωμάτιο δεν μπορεί να ξεπερνά την δηλωθείσα τιμή (τιμή δίκλινου δωματίου και χρεώσεις για παιδιά) όπως αυτή παρουσιάζεται στον Κατάλογο που έχει καταρτιστεί, αφού το Σχέδιο καθορίζει τις ανώτατες τιμές ανά περίοδο. Εάν διατίθενται δωμάτια με ψηλότερη τιμή, τότε αυτά, νοείται ότι δεν εμπίπτουν στο Σχέδιο και άρα δεν μπορεί ο πελάτης ούτε ο επιχειρηματίας να επωφεληθούν από το Σχέδιο.

Τι ημερομηνίας γίνονται αποδεκτά αποδεικτικά στοιχεία μόνιμης διαμονής (λογαριασμοί κοινής ωφέλειας).

Τα αποδεικτικά στοιχεία πρέπει να έχουν ημερομηνία του 2020 ή 2021. Αποδεικτικά στοιχεία μόνιμης διαμονής προγενέστερης ημερομηνία δεν θα γίνονται αποδεκτά.

Μπορεί ένας δικαιούχους με το ίδιο αποδεικτικό στοιχείο μόνιμης διαμονής να κρατήσει περισσότερα από ένα δωμάτιο;

Ναι, φτάνει να αφορά μέλη της οικογένειας του δικαιούχου. (π.χ τέκνα, γονείς).

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy