Ο ελληνικός απολογισμός της ημέρας

Ο Γρηγόρης Πολυχρονίδης κατέκτησε το έβδομο μετάλλιο για τη χώρα μας στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Ο Έλληνας Παραολυμπιονίκης ύστερα από έναν συγκλονιστικό αγώνα κόντρα στον Άνταμ Πέσκα ηττήθηκε στο τάι μπρέικ και κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο.

O αγώνας κρίθηκε σε δυο σημεία. Στο πρώτο σετ όπου ο Τσέχος προηγήθηκε 3-0 και φυσικά στο τάι μπρέικ όπου ενώ ο Γρηγόρης έδειξε ότι είναι δικό του το παιχνίδι και συνεπώς και το χρυσό μετάλλιο ο Άνταμ έπαιξε το τελευταίο του χαρτί και την τελευταία στιγμή νίκησε και πήρε το χρυσό μετάλλιο.

Αρχικά όταν ο Πέσκα προηγήθηκε 3-0 υποχρέωσε τον Γρηγόρη να τον …κυνηγάει στο σκορ. Στα τρία επόμενα σετ ο Έλληνας Παραολυμπιονίκης κατάφερε να ισοφαρίσει κερδίζοντας κάθε σετ με 1-0.

Έτσι το παιχνίδι οδηγήθηκε στο ται μπρέικ όπου στη λεπτομέρεια το κέρδισε ο Πέσκα. Έτσι σε πέντε Παραολυμπιακούς αγώνες ο Πολυχρονίδης κατόρθωσε να κερδίσει 5 μετάλλια. Κάτι που είναι μοναδικό.

«Με την τεράστια επιτυχία του ασημένιου μεταλλίου που κέρδισα σήμερα με την Κατερίνα Πολυχρονίδη Πατρώνη πρόσθεσα στη συλλογή μου το 5ο μου Παραολυμπιακό Μετάλλιο στην 5η μου συμμετοχή σε Παραολυμπιακούς Αγώνες!!!», δήλωσε ο ασημένιος Παραολυμπιονίκης του «ΤΟΚΙΟ 2020» και συμπλήρωσε: «Οι Αγώνες συνεχίζονται και η σκληρή δουλειά δεν σταματάει ποτέ για την επίτευξη και νέων επιτυχιών!!!». Η απονομή στον Γρηγόρη Πολυχρονίδη και στην Κατερίνα Πατρώνη αλλά και στους υπόλοιπους αθλητές έγινε μετά το τέλος του αγώνα.

ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ Ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΓΚΑΒΕΛΑΣ

Ο Θανάσης Γκαβέλας και ο Σωτήρης Γκαραγκάνης ύστερα από ακόμη μία εξαιρετική κούρσα προκρίθηκαν στον τελικό των 100 μέτρων Τ11. Οι δύο αθλητές στον δεύτερο ημιτελικό τερμάτισαν πρώτοι με 10.99 και πήραν την απευθείας πρόκριση. Ο τελικός είναι προγραμματισμένος για αύριο (02/09) στις 13:10.
Πιο πριν στα ημιτελικά ο Γκαβέλας έκανε Παγκόσμιο Ρεκόρ!!!
Μία απίστευτη εμφάνιση πραγματοποίησε ο Αθανάσιος Γκαβέλας μαζί με τον συνοδό αθλητή του τον Σωτήρη Γκαραγκάνη στα προκριματικά των 100 μέτρων Τ11. Οι δύο αθλητές ήταν εντυπωσιακοί και τερμάτισαν πρώτοι στη σειρά τους με χρόνο 10.88, που αποτελεί νέο παγκόσμιο ρεκόρ και πήραν το εισιτήριο για τα ημιτελικά.

ΤΕΤΑΡΤΟΣ Ο ΜΑΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟ ΜΗΚΟΣ
Εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε ο Στέλιος Μαλακόπουλος στον τελικό του άλματος εις μήκος Τ64.
Ο Έλληνας αθλητής έχασε το χάλκινο μετάλλιο μόλις για 4 εκατοστά. Ο Μαλακόπουλος κατέλαβε την τέταρτη θέση έχοντας καλύτερο άλμα στα 7.04μ.. Με την επίδοση του αυτή ισοφάρισε το δικό του παγκόσμιο ρεκόρ στην κατηγορία Τ62.
Ο Στέλιος Μαλακόπουλος έχασε το χάλκινο μετάλλιο για μόλις τέσσερα εκατοστά, καθώς ο τρίτος Τρεντέν Μερίλ πήδηξε 7.08μ..

ΣΤΗ 38η ΘΕΣΗ Ο ΣΩΤΗΡΗΣ ΓΑΛΟΓΑΥΡΟΣ
Ο Σωτήρης Γαλόγαυρος έλαβε μέρος στα προκριματικά του μικτού 10 μέτρων Air Rifle Phone SH1. Ο Έλληνας αθλητής ολοκλήρωσε την προσπάθεια του έχοντας 624,6 πόντους καταλαμβάνοντας την 38η θέση και έμεινε εκτός τελικού.

ΠΕΜΠΤΟΣ Ο ΛΙΓΝΟΣ ΣΤΑ 100μ. ΠΡΟΣΘΙΟ
Την πέμπτη θέση κατέλαβε ο Γεράσιμος Λιγνός στη δεύτερη προκριματική σειρά των 100 μέτρων πρόσθιο SB13. Ο Έλληνας κολυμβητής ολοκλήρωσε τον αγώνα του πέμπτος με χρόνο 1:13.34 και έχοντας τον 10ο καλύτερο χρόνο στο σύνολο έμεινε εκτός τελικού.

ΑΠΟΝΟΜΗ ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗ
Σήμερα εξάλλου έγινε η απονομή του χάλκινου στον Στράτο Νικολαϊδη στη σφαίρα.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy