Καθοριστική σύσκεψη για την 3η δόση και τον “mix and match” εμβολιασμό

Καθοριστικής σημασίας θα είναι η σύσκεψη που θα έχει σήμερα στις 10.00 το πρωί ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλας, με τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής και υπηρεσιακούς παράγοντες, σχετικά με την χορήγηση της τρίτης δόσης εμβολίου κατά της COVID-19.
Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, οι επιδημιολόγοι έδωσαν γραπτώς τις θέσεις τους για το θέμα από την περασμένη Παρασκευή. Ο Υπουργός έχει επίσης, ζητήσει γραπτώς τις θέσεις τους σε σχέση με το λεγόμενο «mix and match», τον εμβολιασμό δηλαδή με διαφορετικής εταιρείας ή τεχνολογίας εμβόλιο από το αρχικό, και για το σε ποιους θα χορηγηθεί αρχικά η τρίτη δόση.
Μερίδα της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής φαίνεται να τάσσεται υπέρ της χορήγησης τρίτης δόσης εμβολίου χωρίς την απόφαση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων, παρά την αποτροπή της Κομισιόν, για νομικούς κινδύνους που ελλοχεύουν, και τις επιφυλάξεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.
Οι αποφάσεις και εισηγήσεις της σημερινής σύσκεψης θα τεθούν επί τάπητος στην προσεχή συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου.
Ο Υπουργός Υγείας θα παρουσιάσει τα δεδομένα ενώπιον του Υπουργικού, το οποίο θα αποφασίσει αναλόγως αν θα περιμένει τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων ή όχι.
Πάντως, το Υπουργείο Υγείας προγραμματίζεται και είναι έτοιμο σε περίπτωση που αποφασιστεί η έναρξη της χορήγησης της τρίτης δόσης εμβολίου.
ΚΥΠΕ

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy