Το αστέρι που τα παράτησε όλα και παίζει σε ομάδα που διοικείται από οπαδούς

Η ξεχωριστή επιλογή του Μπόρχα Βαλέρο και γιατί την έκανε

Λίγες εβδομάδες μετά την ανακοίνωση για το τέλος της καριέρας του, ο Μπόρχα Βαλέρο ετοιμάζεται να αρχίσει μια νέα στα τοπικά πρωταθλήματα της Τοσκάνης.

Ο Ισπανός χαφ αγάπησε την Ιταλία, στην οποία έπαιξε τα τελευταία… αρκετά χρόνια με Φιορεντίνα και Ιντερ. Ακόμη περισσότερο, βέβαια, αγάπησε τη Φλωρεντία και γι’ αυτό αποφάσισε με την οικογένειά του να μείνουν μόνιμα εκεί. Αν δεν έφτανε αυτό για να αγαπήσουν ακόμη περισσότερο τον Μπόρχα Βαλέρο οι Τοσκανοί, τους έδωσε κι άλλο λόγο. Και είναι τόσο ωραίος ώστε να τον συμπαθήσουν ακόμη περισσότεροι και οι οπαδοί των άλλων ομάδων.

Τι έκανε, λοιπόν, ο Ισπανός; Ανακοίνωσε ότι… επιστρέφει στη δράση. Και όχι με οποιαδήποτε φανέλα αλλά με αυτή της ομάδας Centro Storico Lebowski. Ομάδα που πήρε το όνομά της, όπως εύκολα μαντεύει κανείς, από την ταινία του 1998 The Big Lebowski. Είναι μια ομάδα που αγωνίζεται στα τοπικά πρωταθλήματα της Τοσκάνης και διοικείται από τους οπαδούς της. Από την ημέρα της ίδρυσής της, το 2010, μέχρι και σήμερα, αυτό δεν αλλάζει. Κουμάντο κάνουν οι οπαδοί.

Παράλληλα, όμως, κάνουν κι άλλα πράγματα. Φιλανθρωπικές πρωτοβουλίες, πηγαίνουν σε σπίτια όσων έχουν ανάγκη για να βοηθήσουν σε ό,τι χρειάζονται κλπ. Πριν λίγο καιρό, μάλιστα, προχώρησαν στην… ανάπλαση μιας περιοχής σε προάστιο της Φλωρεντίας, δίνοντας τη δυνατότητα σε όλα τα μικρά παιδιά να παίζουν ποδόσφαιρο. Μια κίνηση που έκανε τον Μπόρχα Βαλέρο να πάρει τη μεγάλη απόφαση, όπως παραδέχθηκε ο ίδιος.

Ερωτηθείς για τους λόγους, όταν έγινε γνωστή η… μεταγραφή του, έδωσε την εξής απάντηση…

«Αποδέχθηκα αυτή την πρόκληση επειδή με αναγνωρίζω στις αξίες που προωθούν αυτά τα παιδιά. Ημουν πεπεισμένος ότι θα έπαιζα ακόμη ένα χρόνο στη Φιορεντίνα για να αποχαιρετούσα τους οπαδούς όπως έπρεπε. Στο γήπεδο. Τα πράγματα εξελίχθηκαν αλλιώς όμως. Στην Centro Storico Lebowski είδα ενθουσιασμό, οργάνωση, με αναγνώρισα, όπως προανέφερα, στις αξίες τους.

Αυτό που έκαναν στην περιοχή San Frediamo, φτιάχνοντας το πάρκο για να παίζουν τα μικρά παιδιά, ήταν εκπληκτικό. Είναι κάτι που επιτρέπει στα παιδιά να ζήσουν αυτό το σπορ χωρίς να χάσουν την ανθρωπιά τους. Εγώ, για παράδειγμα, μεγάλωσα σε προάστιο της Μαδρίτης. Δεν υπήρχε τίποτα, ήταν δύσκολο να βρεις γήπεδο για να παίξεις. Και κάποια πράγματα, όπως αυτό, δεν τα ξεχνάς… Είπα, επομένως, στα παιδιά της Centro Storico Lebowski ότι είμαι έτοιμος να παίξω.

Δεν έκανα αυτή την επιλογή για να παίξω όμως. Δεν την έκανα επειδή μου λείπει το ποδόσφαιρο. Πήρα αυτή την απόφαση για να δώσω δημοσιότητα στη δουλειά που κάνουν αυτά τα παιδιά. Να μάθουν όλοι τι κάνουν αυτοί οι τύποι βάζοντας την καρδιά τους και, με τον τρόπο τους, λίγη τρέλα επίσης».

italians.gr

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy