Ξεκινούν σήμερα οι Παραολυμπιακοί Αγώνες

Στις 14:00 είναι προγραμματισμένη η τελετή έναρξης των Παραολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, όπου θα λάβουν μέρος Κύπριοι και Έλληνες αθλητές

Μετά από καθυστέρηση ενός έτους λόγω της πανδημίας, οι Παραολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο ξεκινούν σήμερα. Και θα διαρκέσουν έως τις 5 Σεπτεμβρίου με την ελληνική αποστολή να απαρτίζεται από 44 αθλητές και αθλήτριες, που θα αγωνιστούν σε 11 αθλήματα.

Οι Κύπριοι συμμετέχοντες θα συμμετάσχουν σε 3 αθλήματα. Πρόκειται για την Καρολίνα Πελενδρίτου στην κολύμβηση, τον Αντώνη Αρέστη στον στίβο και τη Μαρία Μάρκου που είναι αθλήτρια Παρά άρσης βαρών στον πάγκο.

Οι κορυφαίοι αριθμοί και τα σπουδαιότερα στοιχεία των Παραολυμπιακών Αγώνων

Περίπου 4.400 αθλητές από σχεδόν 160 χώρες θα βρεθούν στην Ιαπωνία για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες, με 12.000 άτομα προσωπικό, αξιωματούχους και δημοσιογράφους να συμμετέχουν επίσης στη 13ήμερη διοργάνωση.

Το Τόκιο είναι η μόνη πόλη που φιλοξένησε τους Παραολυμπιακούς Αγώνες δύο φορές. Στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 1964, 378 αθλητές αγωνίστηκαν σε εννέα αθλήματα σε έξι εγκαταστάσεις.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy