«Άνοιξε λογαριασμό» ο Λουκάκου

Παρέλαση στο «Emirates» με… σημαιοφόρο τον Λουκάκου έκανε η Τσέλσι! Με τον θηριώδη Βέλγο να μοιάζει ασυγκράτητος και συμπαραστάτη τον Τζέιμς, οι «μπλε» καθάρισαν άνετα το ντέρμπι με την Άρσεναλ (2-0).

Ο Ρομέλου Λουκάκου άρχισε την… απόσβεση των 115 εκατομμυρίων ευρώ που δαπάνησε η Τσέλσι για την απόκτησή του από την Ίντερ, καθώς «άνοιξε το σκορ» στη νίκη 2-0 των «μπλε» επί της Άρσεναλ στο «Έμιρεϊτς», στο ντέρμπι του βορειοδυτικού Λονδίνου για την 2η αγωνιστική. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Βέλγος στράικερ «έγραψε» σήμερα τη δεύτερη συμμετοχή του ως βασικός στην Premier League για τους «μπλε», 3.388 ημέρες μετά την πρώτη του για λογαριασμό των Λονδρέζων, η οποία σημειώθηκε ανήμερα των 19ων γενεθλίων του τον Μάιο του 2012 κόντρα στην Μπλάκμπερν, και αποτελεί ρεκόρ για τις ημέρες που μεσολάβησαν ανάμεσα στις πρώτες δύο συμμετοχές ενός παίκτη ως βασικού για ένα σύλλογο στην Ιστορία της Premier League.

Ο Λουκάκου βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα με τη συμπλήρωση του πρώτου τετάρτου της αναμέτρησης, ενώ η Τσέλσι πέτυχε και δεύτερο γκολ πριν το ημίχρονο, με αποτέλεσμα να «κλειδώσει» ουσιαστικά τη νίκη και να πανηγυρίσει το «2 στα 2», υποχρεώνοντας παράλληλα την Άρσεναλ στην δεύτερη ήττα της σε ισάριθμους αγώνες πρωταθλήματος.

Νωρίτερα, την πρώτη βαθμολογική απώλειά της στην εφετινή Premier League υπέστη η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, καθώς αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με τη Σαουθάμπτον στο «Σεντ Μέρις». Οι «κόκκινοι διάβολοι» βρέθηκαν πίσω στο σκορ από το αυτογκόλ του Φρεντ, πάνω στον οποίο «βρήκε» η μπάλα από το σουτ του Τσε Άνταμς και άλλαξε πορεία, ενώ το μόνο που κατάφεραν ήταν να ισοφαρίσουν με τον Μέισον Γκρίνγουντ. Αξίζει να σημειωθεί ότι, με τη σημερινή ισοπαλία, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ισοφάρισε το ρεκόρ της Άρσεναλ, η οποία έμεινε αήττητη για 27 διαδοχικούς εκτός έδρας αγώνες στη μεγάλη κατηγορία, επίτευγμα που σημειώθηκε το διάστημα Απρίλιος 2003-Σεπτέμβριος 2004.

Στο μεταξύ, η Τότεναμ «ζευγάρωσε» τις νίκες της στο πρωτάθλημα, καθώς νίκησε εκτός έδρας τη Γουλβς με 1-0. Ο νυν τεχνικός των «σπερς», Νούνο Εσπίριτο Σάντο, επέστρεψε στο «Μολινό» για να αντιμετωπίσει την προηγούμενη ομάδα του και είδε τους παίκτες του να παίρνουν τους τρεις βαθμούς χάρη στο πέναλτι του Ντέλε Άλι.

Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ της 2ης αγωνιστικής στην Premier League έχουν ως εξής:

Λίβερπουλ-Μπέρνλι           2-0

(18΄ Ζότα, 69΄ Μανέ)

 

Άστον Βίλα-Νιούκαστλ        2-0
(45+3΄ Ινγκς, 62΄ πεν. Ελ Γκαζί)

Κρίσταλ Πάλας-Μπρέντφορντ   0-0

Λιντς-Έβερτον               2-2
(41΄ Κλιχ, 72΄ Ραφίνια – 30΄ πεν. Κάλβερτ-Λιούιν, 50΄ Γκρέι)

Μάντσεστερ Σίτι-Νόριτς      5-0
(7΄ αυτ. Κρουλ, 22΄ Γκρίλις, 64΄ Λαπόρτ, 71΄ Στέρλινγκ, 84΄ Μαχρέζ)

Μπράιτον-Γουότφορντ         2-0
(10΄ Ντάφι, 41΄ Μοπέ)

Σαουθάμπτον-Μάντσεστερ Γ.   1-1
(30΄ αυτ. Φρεντ – 55΄ Γκρίνγουντ)

Γουλβς-Τότεναμ              0-1
(9΄ πεν. Ντέλε Άλι)

Άρσεναλ-Τσέλσι              0-2
(15΄ Λουκάκου, 35΄ Τζέιμς)

Γουέστ Χαμ-Λέστερ           23/8

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 2 αγώνες)
Τσέλσι             6
Λίβερπουλ          6
Μπράιτον           6
Τότεναμ            6
Μάντσεστερ Γ.      4
Έβερτον            4
Μπρέντφορντ        4
Μάντσεστερ Σίτι    3
Γουέστ Χαμ         3 -1αγ.
Άστον Βίλα         3
Λέστερ             3 -1αγ.
Γουότφορντ         3
Σαουθάμπτον        1
Κρίσταλ Πάλας      1
Λιντς              1
Γουλβς             0
Μπέρνλι            0
Νιούκαστλ          0
Άρσεναλ            0
Νόριτς             0

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy