Συντονισμός FIFA και Fifpro για την απομάκρυνση παικτών από το Αφγανιστάν

Η FIFA και η  διεθνής ένωση παικτών, Fifpro, συμφώνησαν να βοηθήσουν στην απομάκρυνση ποδοσφαιριστών από το Αφγανιστάν που το επιθυμούν, όπως επιβεβαίωσε μιλώντας στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων (AFP) η γενική γραμματέας της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, Φάτμα Σαμούρα.

«Δουλεύουμε με τη Fifpro», εξήγησε, διευκρινίζοντας ότι ήταν ήδη απαραίτητο να εκτιμηθεί «ο αριθμός των ενδιαφερόμενων παικτών».

Απομάκρυνση ποδοσφαιριστών από το Αφγανιστάν, «έχουμε κάνει στο παρελθόν, πρέπει να είμαστε σε θέση να το κάνουμε ξανά», πρόσθεσε η Φάτμα Σαμούρα.

Η διεθνής ένωση παικτών εξήγησε με ένα tweet την Παρασκευή  ότι πρέπει «να έρθουμε σε επαφή με τις κυβερνήσεις για να καθορίσουμε ένα σχέδιο απομάκρυνσης των αθλητών που βρίσκονται σε κίνδυνο», με στόχο «να μεταφέρουμε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους σε ασφαλές μέρος».

Η Fifpro αναφέρθηκε την Πέμπτη στον θάνατο του Αφγανού διεθνούς στις ομάδες νέων, Ζακί Ανουρί, στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, θύμα θανατηφόρου πτώσης ενώ προσπαθούσε να κρατηθεί σε ένα αεροπλάνο για να φύγει από τη χώρα του, όπου οι Ταλιμπάν έχουν ανακτήσει τον έλεγχο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy