Έχασε ένα τσουβάλι γκολ, λυτρώθηκε στο 90+3

ΠΑΟΚ - Ριέκα 1-1

Ο ΠΑΟΚ έχασε ένα τσουβάλι ευκαιρίες πιέζοντας ασφυκτικά τη Ριέκα στο β΄ημίχρονο, αλλά ήταν απίστευτα άστοχος και τελικά ισοφάρισε με αυτογκόλ στο 90+4′!

Ο ΠΑΟΚ έχασε έξι – επτά καθαρές ευκαιρίες για να πάρει καθαρή νίκη εναντίον της Ριέκα και τελικά σκόραρε με… αυτογκόλ στο 90′ + 4′ εναντίον της κροατικής ομάδας που είχε πάρει προβάδισμα από το 33′.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου δεν επιφύλασσε εκπλήξεις στις αρχικές του επιλογές, προχωρώντας σε δύο αλλαγές σε σχέση με το πιο πρόσφατο ματς με την Μποέμιανς. Ο Κρέσπο επέστρεψε στη βασική ενδεκάδα στη θέση του Μιχαηλίδη, ενώ ο Σφιντέρσκι ξεκίνησε στην κορυφή της επίθεσης αντικαθιστώντας τον τραυματία Ολιβέρια.

Ο 52χρονος Ρουμάνος τεχνικός επέλεξε το αγαπημένο του 4-2-3-1, με τον Πασχαλάκη κάτω από τα δοκάρια και τους Ροντρίγκο, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια στην τετράδα της άμυνας. Στις θέσεις των αμυντικών χαφ ξεκίνησαν οι Σβαμπ και Κούρτιτς, με ίΖφκοβιτς, Μπίσεσβαρ και Ελ Καντουρί να απαρτίζουν την μεσοεπιθετική τριάδα και τον Σφιντέρσκι στην αιχμή του δόρατος.

Από την άλλη, ο Γκόραν Τόμιτς επέλεξε το 3-5-2 για τους Κροάτες, με τον Πρσκάλο στην εστία, τους Γκάλοβιτς, Κρέσιτς, Εσκοβάλ στην τριάδα της άμυνας και τους Τόμετσακ, Τσέριν, Πάβιτσιτς, Βούκτσεβιτς και Λεπίνιτσα στον χώρο της μεσαίας γραμμής. Στην κορυφή της επίθεσης βρέθηκε το δίδυμο των Αμπάς και Αμπέμ.

Το ματς:

Δυνατό ήταν το ξεκίνημα του ΠΑΟΚ στην αναμέτρηση, με την παρουσία του κόσμου στις εξέδρες της Τούμπας να δίνει μια επιπλέον ώθηση στους γηπεδούχους. Η πρώτη φάση του ματς ήρθε στα 28 δευτερόλεπτα (!), με τον ορεξάτο – στα πρώτα λεπτά – Μπίσεσβαρ να δοκιμάζει το πόδι του από μακριά. Εννέα λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Ζίφκοβιτς να απειλήσει, με την προσπάθειά του από μεγάλη απόσταση να περνάει δίπλα από το δοκάρι του Πρσκάλο.

Οι Θεσσαλονικείς ήλεγχαν πλήρως τον ρυθμό, ωστόσο δυσκολευόντουσαν να πατήσουν την αντίπαλη περιοχή. Στο 17′ και κόντρα στη ροή του αγώνα, η Ριέκα λίγο έλειψε να ανοίξει το σκορ, με τον Πασχαλάκη να πραγματοποιεί μια τεράστια σωτήρια επέμβαση. Το σουτ που επιχείρησε ο Τόμετσακ κόντραρε στον Βιεϊρίνια αλλάζοντας πορεία και πηγαίνοντας προς την εστία. Ο Έλληνας κίπερ όμως, με υπερένταση – και ενώ έκανε αντίθετη κίνηση – κατάφερε και έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ. Τρία λεπτά αργότερα οι Κροάτες απείλησαν ξανά, αυτή τη φορά με τον Αμπέμ έπειτα από λάθος του Κούρτιτς στον χώρο της μεσαίας γραμμής. Στο 30, ο Ροντρίγκο παραχώρησε τη θέση του στον Λούκας Τέιλορ, καθώς αντιμετώπισε πρόβλημα στον οπίσθιο μηριαίο.

 

Στο 33ο λεπτό ήρθε η… ψυχρολουσία στην Τούμπα, με τους φιλοξενούμενους να ανοίγουν το σκορ με υπέροχο συρτό σουτ του Λεπίνιτσα. Φάση η οποία προήλθε από ένα ακόμα λάθος του «Δικεφάλου του Βορρά» στον νευραλγικό χώρο της μεσαίας γραμμής, αυτή τη φορά από τον Μπίσεσβαρ.

 

Η τελευταία καλή στιγμή του πρώτου μέρους άνηκε στον ΠΑΟΚ, όταν ο Σφιντέρσκι στόπαρε υποδειγματικά την μπάλα, γύρισε το κορμί του προς την εστία, όμως το σουτ του κόντραρε και κατέληξε κόρνερ.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε στο β’ μέρος με προφανή στόχο να φτάσει στην ισοφάριση. Η πρώτη κίνηση του Λουτσέσκου ήταν να πάει τον Μπίσεσβαρ στο αριστερό άκρο και να φέρει τον Ελ Καντουρί στον άξονα. Η εξαιρετικά στημένη άμυνα της Ριέκα άρχισε να αισθάνεται τον Σφιντέρσκι, με τον Πολωνό να πρωταγωνιστεί στις πρώτες επιθετικές προσπάθειες των «ασπρόμαυρων», που άρχισαν να σφυροκοπούν την εστία του Πρσκαλό, αλλά το γκολ να μην έρχεται ούτε στο σουτ του Κούρτιτς, πολύ περισσότερο σ’ αυτό του Ζίβκοβιτς (62’) που έσωσε ο Κροάτης τερματοφύλακας.

Ο «Δικέφαλος» στα είκοσι λεπτά του β’ μέρους είχε κάνει οκτώ τελικές προσπάθειες, είχε κλείσει τη Ριέκα στα καρέ της, αλλά το γκολ δεν ήρθε ούτε στο 69’ με τον Γκάλοβιτς να απομακρύνει πάνω από τα δοκάρια.

Μπαίνοντας στην τελική ευθεία της αναμέτρησης ο Λουτσέσκου αποφάσισε να παίξει με δύο φορ, έριξε στο ματς τον νεαρό Κούτσια, αλλά ο χρόνος κυλούσε αντίστροφα, χωρίς να βρίσκει το δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα. Οι Κροάτες έπαιζαν με το ρολόι, οι συνεχόμενες διακοπές έβγαλαν τον ΠΑΟΚ από το ρυθμό του.

Η τύχη μπορεί να του γύρισε την πλάτη στη διπλή χαμένη ευκαιρία με τον Σφιντέρσκι (88’), αλλά του χαμογέλασε στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων με το αυτογκόλ του Γκάλεσιτς, που λύτρωσε, εν μέρει, τον «Δικέφαλο» και διαμόρφωσε το τελικό 1-1.

MVP: O Αντρέι Πρσκάλο ήταν εκεί όποτε οι παίκτες του ΠΑΟΚ έβρισκαν εστία και νικήθηκε από το αυτογκόλ του συμπαίκτη του στο φινάλε.

 

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Κάρολ Σφιντέρσκι μπορεί να άργησε να μπει στο ματς, ωστόσο ο Πολωνός φορ πρωταγωνίστησε σε πέντε-έξι κλασικές ευκαιρίες

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Λούκας Τέιλορ είτε μπήκε στο γήπεδο, είτε όχι το ίδιο και το αυτό. Μήπως, όμως, μπήκε ποτέ ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς;

Η ΓΚΑΦΑ: Ο ΠΑΟΚ πλήρωσε το λάθος του Ντιέγκο Μπίσεσβαρ στη φάση από την οποία ξεκίνησε το γκολ της Ριέκα.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Ροντρίγκο (31’ Τέιλορ), Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Κούρτιτς (90’ Εσίτι), Σβαμπ, Ζίβκοβιτς (72’ Κούτσιας), Μπίσεσβαρ (72’ Μουργκ), Καντουρί (90’ Καγκάβα), Σφιντέρσκι

Ριέκα (Γκόραν Τόμιτς): Πρσκαλό, Ζοάο Εσκοβάλ, Κρέσιτς, Γκάλοβιτς, Τόμετσακ (72’ Μπούσνιακ), Βούκσεβιτς (76’ Γκάλεσιτς), Λεπινίτσα, Τσερίν (76’ Λίμπερ) , Πάβισιτς, Αμπέμ, Αμπάς (90’ Όμπρεγκον).

Περισσότερα σε λίγο…

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy