Νίκη στην παράταση και τώρα όλα για την πρόκριση…

ΑΠΟΛΛΩΝ LADIES - DINAMO BELARUS 2-0

Αφού δεν ήρθε το γκολ στην κανονική διάρκεια του αγώνα με τις Ladies να χάνουν κραυγαλέες ευκαιρίες κυρίως στο 2ο ημίχρονο, ήρθε η παράταση εκεί όπου με πλεονέκτημα λόγω αποβολής οι Ladies του Απόλλωνα πήρα τελικά τη νίκη με 2-0 και θα διεκδικήσουν την πρόκριση τους στον 2ο γύρο του Champions League, το Σάββατο(21/8) με τον νικητή του αγώνα Swansea κόντρα στη CSKA Μόσχας.

Καλύτερα μπήκε η ομάδα της Ντιναμό στον αγώνα που πίεσε ψηλά και μέχρι το πρώτο 15λεπτο του αγώνα είχε δύο καλές προϋποθέσεις για να πετύχει το γκολ. Η ομάδα του Απόλλωνα ισορρόπησε σιγά σιγά τον αγώνα και προσπάθησε να πάρει την κατοχή της μπάλας, κάτι όμως που δυσκολευόταν να το κάνει. Όπως και το πρώτο 15λεπτο του πρώτου ημιχρόνου, έτσι και στο τελευταίο οι φιλοξενούμενες πήραν και πάλι τα ηνία για να χρειαστεί η τερματοφύλακας του Απόλλωνα σε μια ευκαιρία να βγει από την περιοχή της και με υπερένταση να αποσοβήσει τον κίνδυνο που πήγε να δημιουργηθεί. Στο τελευταίο λεπτό από τα τρία των καθυστερήσεων η ομάδα του Απόλλωνα έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα, με τη Freda γυρίζει μέσα από την περιοχή αλλά η μπάλα να καταλήγει στο οριζόντιο δοκάρι και να περνά έξω.

Καλύτερα μπήκαν οι Απόλλων Ladies στην επανάληψη, αφού πίεσαν ψηλά τις φιλοξενούμενες και προσπαθούσαν να πετύχουν το γκολ. Έχασαν κάποιες καλές ευκαιρίες με σου της Lockwood αλλά και της Freda. Το παιχνίδι μετά το πρώτο δεκάλεπτο της επανάληψης πήρε ένα γρήγορο ρυθμό με τη μπάλα να ανεβοκατεβαίνει στις δύο εστίες.

Στο 76΄η Freda μετά από ωραία σέντρα από αριστερά έκανε την προβολή αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια. Αν η Freda ήταν πιο εύστοχή τότε η Απόλλων Ladies θα περνούσαν μπροστά στο σκορ. Στο 83΄νέα μεγάλη ευκαιρία για τις Ladies με τη Freda και πάλι από πλεονεκτική θέση να πλασάρει, η αντίπαλος τερματοφύλακας να ακουμπά τη μπάλα και να κτυπά στο κάθετο δοκάρι. Οι Ladies στο τελευταίο δεκάλεπτο αύξησαν την πίεση τους για ένα γκολ, αφού δεν ήθελαν το παιχνίδι να πάει στην παράταση.

Στο 87΄ωραία απευθείας εκτέλεση φάουλ από τη Hmirova για τον Απόλλωνα, η αντίπαλος τερματοφύλακας απογειώθηκε και έδιωξε. Στα πέντε λεπτά των καθυστερήσεων δεν άλλαξε κάτι με αποτέλεσμα το παιχνίδι να οδηγηθεί στην παράταση, αφού ολοκληρώθηκε στο ισόπαλο 0-0.

Παράταση:

Με σοβαρό πλεονέκτημα για τις Ladies Ξεκίνησε η παράταση καθώς η Linnik, στην προσπάθεια της να ανακόψει αντεπίθεση δέχθηκε τη δεύτερη κίτρινη κόννινη κάρτα και αποχώρησε από τον αγώνα στο 97΄. Μετά από δύο λεπτά οι Ladies πέτυχαν το πολυπόθητο γκολ αφού μετά από πλασέ της Hmirova η Freda με κεφαλιά έκανε το 1-0! Στο τελευταίο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου της παράτασης, στο 105΄ η Hmirova με ωραία ενέργεια κέρδισε το πέναλτι, το οποίο αξιοποίησε η ίδια για να κάνει το 2-0.

Το δέυτερο ημίχρονο της παράτασης ξεκίνησε με χαμένη ευκαιρία για τις Ladies να πετύχουν και τρίτο γκολ με τη Φονσέκα να αστοχεί μέσα πό την περιοχή. Στο 111΄η τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων έσωσε την ομάδα της από το 3-0, αφού απέκρουσε το σουτ της Freda σε κόρνερ. Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο προπονητής των Ladies μέχρι και δέκα λεπτά πριν το τέλος της παράτασης δεν έκανε αλλαγές. Μαζεμένες οι αλλαγές για τις Ladies στο 117΄με τις Παναγιώτου, Ιωάννου, Anokye να παίρνουν τις θέσεις των Fonseca, Abramo και Hagman. Στα λεπτά που απέμεναν δεν άλλξε κάτι με τις Ladies να πέρνουν τη νίκη με 2-0 και την πρόκριση στον τελικό του Σαββάτου.

 

Κίτρινες: Lester, Hagman / Ramalepe, Kazakevich, Shiapakova, Linnik

Κόκκινες: Linnik(2η κίτρινη)

Απόλλων Ladies: Baldwin, Ricks, Visko, Abramo, Lester, Sigfusdottir, Lockwood, Hagman, Fonseca, Freda, Hmirova

Αναπληρωματικές: Ματθαίου, Ιωάννου, Παναγιώτου, Ευστρατίου, Γεωργίου, Κινοσίδου, Ε.Γιάννου, Oppong, Hardy, Etim, Anokye

Dinamo: Μοντενάου, Ντζάνα, Νοβινάκα(Μαρκουσεουσκαγια), Βουλάνια, Ραμαλέπε, Λίνικ, Σισέ, Πιλιπένκο, Καζλακεβιτς(Duben), Αλκόβικ, Σλάπακοβα(Βάλιουκ).

Αναπληρωματικές: Ουλάσεβιτς, Βάλιουκ, Μαρκουσεούσκαγια, Στσέζκο, Ντούμπεν, Νικαλαγένκα, Πόποβα.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy