Το συγκινητικό «ευχαριστώ» των κατοίκων στο Πευκί προς τα εναέρια μέσα

Το Πευκί ήταν μία από τις περιοχές της Βόρειας Εύβοιας που δοκιμάστηκαν σκληρά από τις καταστροφικές πυρκαγιές.

Σήμερα που η πύρινη λαίλαπα έχει καταλαγιάσει, οι κάτοικοι της πολύπαθης περιοχής, βρήκαν έναν πρωτότυπο και συγκινητικό τρόπο να εκφράσουν την ευγνωμοσύνη τους στους χειριστές των εναέριων πυροσβεστικών ελικοπτέρων.

Συγκέντρωσαν πέτρες στην παραλία με τις οποίες έγραψαν τη λέξη «ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ» για τις δραματικές εκείνες στιγμές, που πυροσβεστικό ελικόπτερο Έρικσον έκανε ρίψεις νερού και γλύτωνε τα σπίτια από τις φλόγες.

Η φωτογραφία  έχει τραβηχτεί από τους χειριστές του ελικοπτέρου

Τις δραματικές εκείνες ώρες που η φωτιά έμπαινε στον οικισμό και στις αυλές των σπιτιών στο Πευκί, αφού είχε κατακάψει στρέμματα δάσους, τα πυροσβεστικά, είχαν ξεμείνει από νερό αλλά επέστρεφαν για να δώσουν μεγάλη και άνιση μάχη.

Μέσα στον οικισμό περέμειναν αρκετοί κάτοικοι – κυρίως οι νεότεροι, οι οποίοι με βοήθεια από τα γύρω χωριά, με τα πενιχρά μέσα που διέθεταν καθώς η υδροδότηση είχε κοπεί για μεγάλο διάστημα, προσπαθούσαν να τιθασεύσουν τις φλόγες. Πράγμα αδύνατο, ώσπου φάνηκαν τα ελικόπτερα με τους χειριστές να δίνουν γενναία μάχη «βουτώντας» στην κυριολεξία μέσα στις αδηφάγες φλόγες, για να σώσουν ορισμένα από τα σπίτια του χωριού.
Cnn.gr

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy